Báječný krámek s čokoládou

Báječný krámek s čokoládou
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207729/bmid_bajecny-kramek-s-cokoladou-u6r-207729.png 4 437 437

Třicetiletá Anna pracuje v továrně na čokoládu na severu Anglie. Po úrazu se v nemocnici setkává se svou bývalou učitelkou francouzštiny Claire a obě ženy se spřátelí. Anna přichází o práci a zdrceně přemýšlí, co bude dál. Je tady ovšem Claire, která jí nabízí možnost odjet do Paříže a vypomáhat v obchodě proslaveného výrobce čokolády Thierryho Girarda, se kterým kdysi prožila milostný románek. Anna, která si není úplně jistá svou francouzštinou, napřed váhá, ale nakonec výzvu přijímá a odjíždí do Paříže. Vsazená do zcela jiného prostředí, než na jaké byla zvyklá, poznává spoustu zajímavých lidí včetně těch, kteří byli součástí Claiřina života, když byla v sedmdesátých letech v Paříži jako au-pair. Příběhy Anny a Claire s odstupem několika desetiletí, kouzlo Paříže a lahodná chuť čokolády se prolínají, aby se nakonec kruh uzavřel.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo

The Loveliest Chocolate Shop In Paris, 2013

irena8302
06.11.2022 5 z 5

Pohodová knížka výborná na oddech. Nepřemýšlet a nechat se odnést do Paříže.

katynka78
28.07.2022 2 z 5

Paní autorku znám ze dvou knih a tudíž jsem si myslela, že jdu na jistotu, že i tato mě bude bavit.
Ale když jsem ji před asi rokem chtěla číst, tak mi to nešlo a odložila jsem ji.
Pak jsem narazila na audioknihu a tudíž jsem tomu dala šanci, protože audiokniha je taky fajn a třeba to tím zvládnu.
Nevím čím to je, ale i to poslouchání mi nesedlo, bylo to pro mě utrpení. Nesedl mi příběh, nemělo to švih, šťávu, grády, prostě nic. Děj opravdu předvídatelný až hrůza a vůbec mě to nezajímalo.
Zápletka mi přišla na sílu vytvořená a to není dobře. Co fungovalo v Rosiině sladkém krámků snů, tak tady vůbec. To, co mě bavilo u Rosii, tak tady u Anny byla nuda.
Nebavilo mě to číst, nebavilo mě to poslouchat, protože to bylo přehnaně afektované, nepovedlo se to.
Navíc knihu bych o mnoho pasáží vyškrtala, zbytečně zdlouhavé.
Mrzí mě to, ale 2 x jsem tomu dala šanci a 2 x se nepovedlo.

haWranka
12.07.2022 3 z 5

Moc hezký nápad to byl, ale provedení se mě bohužel tolik nedotklo. Příběh Claire byl krásný, dojemný, ráda bych o jejím a Thierryho životě věděla víc. Naproti tomu Anna se mě nijak moc nedotkla, občas mi ani nebyla sympatická. Popisy Paříže, jídla, čokolády, byly báječné a já zatoužila vše vidět a ochutnat. Ale některé pasáže děje mě vyloženě nudily. Podtrženo, sečteno, jde o příjemné čtení, ale když jde o čokoládu a atmosféru kolem ní, raději si pustím film s Julii Binoche.

Poslouchala jsem jako audioknihu, za mě příliš afektovaný přednes někdy hraničící s hysterií, kazil prožitek.

Zdero
05.07.2022 4 z 5

Příjemné letní čtení, při kterém dostanete chuť na dobrou čokoládu a výlet do Paříže.

FoxFox
04.05.2022 5 z 5

Takový milý a nenáročný příběh z romantického prostředí Paříže, ve kterém se prolínají životy dvou hlavních hrdinek Anny a Claire. Claiřino vyprávění je převážně vzpomínání na její minulost. Samozřejmě při čtení nejednou dostanete chuť smlsnout si na nějaké výborné čokoládě. :) Poslechnuto jako audiokniha, která byla zpracovaná opravdu skvěle.

mini.denisa
10.04.2022 4 z 5

+ Oddychova, romanticka kniha. Podobne, jsem od autorky z jejich dalsich knih zvykla.
+ Libi se mi prolinani dvou dejovych linek.
+ Potesilo mne, jak autorka s laskou popisuje Pariz. Nechala jsem se strhnout krasnym popisem a behem cteni googlila fotky mist.
+ Dej rychle ubihal, precetla jsem behem par dni.

andrea0221
26.02.2022 4 z 5

Lehké, nenáročné čtení.

Toňula
20.02.2022 4 z 5

Milá knížka o lásce, odvaze, druhé šanci ,ale i o smutku a bolesti, zkrátka o životě, který často dokáže překvapit..

Margaritta1987
18.02.2022 5 z 5

V naší knihovně nebyla zrovna k dispozici Chata ve Švýcarsku od Julie Caplinové, tak jsem z nouze a na doporučení naší knihovnice vzala tuto a byla naprosto skvělá. Prolínání dvou dějových linek, vzpomínání na starý osudový románek a začínající nový mě opravdu bavilo. U čtení jsem koukala na Google mapy, procházela si jednotlivé ulice a toužila být v Paříži. Pro navození atmosféry jsem si koupila pár pralinek a zapálila svíčku s vůní čokolády. Knížce dávám všech 5 hvězd

Freedomova
31.12.2021 5 z 5

Jako všechny knihy této autorky je i tato knížka milá, čtivá, hřejivá a vtáhne Vás do děje. Je to taková fantazijní dovolená v Paříži s vůní čokolády a v mém případě se slanou chutí slz na závěr. Doporučuji všem, kdo hledají relax a pohodu.

Jenny055
25.12.2021 4 z 5

Neviem, či by som knihu čítala, keby som neplnila čitateľskú výzvu. Bola to skvelá oddychovka, nenáročné, príjemné počúvanie, audiokniha výborne načítaná.

JancaMia
18.12.2021 4 z 5

Úžasný romanticky příběh dvou žen, čokoládě a Francii a hledání sebe sama a ze nic není jen tak ... krása střídala nádheru ... vesele i smutné ..

marwinmh
12.12.2021 3 z 5

Příběh o lásce, o hledání sebe sama, o smíření, lidech milujících Paříž a čokoládu, ale také o tom, jak mohou rozhodnutí jiných lidí ovlivnit a nasměrovat váš život tam, kam by třeba nesměřoval....

Evaho73
21.11.2021 4 z 5

Krásny príbeh odohrávajúci sa v jednom z najatraktívnejších miest na svete v Paríži.
Autorka Paríž vykreslila ako mesto   nezabudnuteľných chutí, z ktorých  najviac vyniká omamná chuť i vôňa čokolády.
V knihe sa prelínajú dva krásne príbehy lásky, jeden zo súčasnosti a jeden z minulosti, na ktorú sa nikdy nezabudlo. "Báječný krámek s čokoládou" je však aj príbehom lásky k sebe samému a znovuobjavenej dôvery a sebaúcty. Hymnus na život, ktorý treba mať odvahu žiť až do posledného dychu.
Magický, pútavý a dojemný...

ddkk
20.11.2021 4 z 5

Takové příjemné počtení s šálkem horké čokolády nebo krabicí skvělých čokoládových bonbónů...Dva příběhy, které se navzájem prolínají, aby se v závěru konečně prolnuly definitivně. Je to o lásce, o životě, o vaření čokolády a o pochopení. Je to o dvou ženách, Angličankách - Claire a Anne, jejichž osudem je Paříž a které se potkaly na začátku a na konci příběhu.

Bylo to lidské, s trochou romantiky (tak akorát) a nostalgie...

marie3541
10.11.2021 2 z 5

Knížku bych za mne zařadila za takový průměr. Nijak mne nezklamala , ale ani nenadchla. Zpočátku jsem se nemohla do příběhu začíst. Příběh mě začal bavit až od doby, kdy Anna přijela do Paříže. Vše se točí okolo výroby čokolády. V knize není nouze o romatiku, ale i o smutné události z běžného života....

IvetaZ
04.11.2021 3 z 5

Odpočinková a nenáročná četba o romantické Paříži, čokoládě a jak jinak než o lásce a životě. Příběh pro moderní romantické duše.

Špekyn
01.11.2021 3 z 5

Příjemná oddechová kniha - ideální na podzimní večery s teplými ponožkami a šálkem horké čokolády. Nenáročné, předvídatelné, ale milé.
Způsob vyprávění je velmi osobní a začátek je zvláštní - úraz a popisy z nemocnice. Také mi chybí reálie, např. jména používaná v příměrech a narážkách.

evineckY
29.10.2021 4 z 5

Připravte se, všude samá čokoláda :-)
Jsou to dvě dějové linky spojené v jednu.
Pro mně je to hodně smutné, i když je tam láska a romantika, ale i bolest a stáří.
Poslouchala jsem jako audioknihu.

babystar
27.10.2021 4 z 5

Román pro milovníky čokolády, při jehož čtení můžete i ztloustnout. Mladí v něm najdou romantiku i humor. Avšak ti, co před sebou mají už jen tu "zubatou", uvidí smutný konec života člověka. A ty, co se nadchnou romantikou Paříže varuji, že (podle mých vzpomínek) to je hlučné město plné neochotných lidí a psích hovínek na chodníku.