Bajky barda Beedleho

Bajky barda Beedleho
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340830/bmid_bajky-barda-beedleho-SdL-340830.jpg 4 5199 5199

„Pohádky, které Hermioně i Harry Potterovi doporučil Albus Brumbál. Zná každé kouzelnické dítě. Nyní v novém hábitě!“ Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Albatros (ČR)

The Tales of Beedle the Bard, 2008

zuzik2301
04.02.2018 5 z 5

Pěkná sbírka kouzelnických pohádek.

Lejdus
04.02.2018 3 z 5

Cekala jsem knizku vice zajimavou. Dovetky Albuse se mi obcas libily, ale prislo mi to spise jako rozebirani pribehu a pro deti asi nic moc ctiveho. Zkusim precist i dalsi dila od J.K.R. (Krome Harryho, toho mam uz za sebou :)

maizy
01.02.2018 4 z 5

Ačkoliv si na pohádky připadám už "stará" do knihy jsem se pustila kvůli Čtenářské výzvě a taky kvůli tomu, že jako náctiletá jsem knihy o Harry Potterovi milovala. Díky jemu jsem také vůbec začala číst! :-)
Bajky barda Beedleho jsou hezkým doplnění kouzelnického světa. Stejně jako mudlovské pohádky končí poučením a dobro zde vítězí nad zlem.
Knížka obsahuje celkem pět pohádek a jsou opravdu kraťoučké. Navíc za každou pohádkou je komentář od Brumbála a to už mě až tak nebavilo (za to dávám hvězdičku dolů).
Takže za mě: pohádky super, komentáře nuda.
*Čtenářská výzva 2018 - č. 1: kniha, která byla zmíněna v jiné knize

Maanna
30.01.2018 4 z 5

Je to taková "Tolkienovská" snaha dotvořit další reálie kouzelnického světa a za chvályhodné považuji i to, že Rowling výtěžek z těchto doplňkových knih dává na charitu. Samostatně by samozřejmě kniha fungovat nemohla. Bajky samotné jsou celkem fajn, nechybí ani originální prvky. Komentáře Brumbála přece "nebyly" určeny ke zveřejnění a tak i působí. Pobavily mě verze pohádek Beatrix Bloxamové.

todilka
29.01.2018 4 z 5

Bajky jsou moc pěkné a zdařilé pohádky, podobné jako jsme jako malé mudlovské děti slýchaly my, jen byly bez kouzel. Poučení z nich však plynou podobná. Ani v dospělém věku si je rozhodně neškodí připomenout. Komentář Albuse Brumbála už tolik zdařilý nebyl, sem tam v něm něco zaujalo, většinou však vyvolával dojem, že jen vyplňuje prostor, protože kdyby se kniha skládala ze samotných bajek, byla by velmi útlá. Rozhodně ale stojí za přečtení :-)
*čtenářská výzva 2018: kniha, která byla zmíněna v jiné knize.

Pistácie
23.01.2018 3 z 5

Bajky byly čtivé, ale víc než samotný obsah, mě spíše nadchlo zpracování. Líbilo se mi, jak jsou do knihy vloženy komentáře Brumbála, ale i vysvětlivky samotné spisovatelky. Dále je zajímavé i písmo, a ilustrace, které provází obsahovou stránku knížky. Je vidět, že nakladatelství si s knihou pohrálo a dalo si záležet.

brijana
22.01.2018 4 z 5

Kniha by se mi líbila mnohem více, kdyby ke každé bajce nebyly na konci komentáře od Brumbála. Ty mě vyloženě štvaly. Ale jinak moc hezké čtení.

U3211
18.01.2018 3 z 5

Není to špatná kniha.Jen jsem od ní asi očekávala trochu víc.Bajky nebyly nějak dlouhé,ba naopak.Ten Brumbálův "proslov" byl až oc dlouhý a ten mě fakticky nebavil.U čtení jsem se fakticky nudila.Je mi líto,že tohleto musím napsat zvlášť o knize z bradavické knihovny,ale bohužel.Možná jen Příběh tří bratří stál trochu za to,jelikož mi přišlo,že měl alespoň trochu hlavu a patu a byl i zmíněn v Harry Potterovi.Jinak nechci nikoho od tohodle čtení odrazovat,to ne.Pokud si chcete Bradavickou knihovnu přečíst či ji máte rozečtenou,určitě si Bajky Barda Beedleho přečtěte.

verense
14.01.2018 4 z 5

Moc hezký střípek ke kouzelnickému světu Harryho Pottera, klidně by tam mohlo být pohádek víc. Komentáře Albuse Brumbála dodají další náhled, ale bez poznámek pod čarou bych se obešla - zbytečně mne rušily ve čtení a přišly mi často i zbytečné. Podle mne po Bajkách sáhne z 99% čtenář, který je se už obeznámen se ságou o HP, tak nic dovysvětlovat netřeba. ;-)

jana4086
10.01.2018 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Určitě znovu přečtu.

Hathor89
06.01.2018 5 z 5

Bajky/pohádky vypadají na první pohled velmi jednoduše, ale obsahují řadu ponaučení. Jsou zpestřením celé ságy o H. P. Moc se mi líbí odborné pojetí z pohledu kouzelnického světa … porovnání kouzelnických a mudlovských pohádek, komentáře Albuse Brumbála, odkazy na odbornou literaturu, citace dopisů, kouzelnická rčení. Jako by byla kniha rozdělena pro dvoje čtenáře, děti a starší. Kniha by mohla být obsáhlejší, škoda, na další bajky jen odkazuje. Ale obsahuje překrásné ilustrace. Určitě s ní v budoucnu seznámím své děti … i když třeba Mágovo chlupaté srdce odložím na potřebný věk. Potěšilo mě, že výtěžek z prodeje putuje na dobročinné účely, byť zcela nesouhlasím s postoji J. K. Rowlingové vůči ústavní péči, protože všechny domovy nejsou tak špatné, jak propaguje, a někdy je to skutečně jediná možnost v nefungující rodině.

eliska2106
02.01.2018 5 z 5

Bajky barda Beedleho jsou kromě velmi milých poučných příběhů, určených zejména dětem, doplněny o komentáře Albuse Brumbála, které svou strukturou připomínají poznámky v odborných textech. V tomto případě se však nemusím usilovně snažit, abych si je zapamatovala na zkoušku a naopak si můžu užít plynutí "Brumbálových" myšlenek.

Dubin3k
29.12.2017 5 z 5

Kniha která je pro fanoušky série Harryho Pottera, jen škoda že v ní nejsou obsaženy nějaké další bajky krom těch které byl zmíněny ve filmu. Bylo by, dle mého názoru mnohem lepší kdyby se tam místo Brumbálových komentářů objevily alespoň dvě další bajky, ale zase se musí nechat že v a komentáři je uveden vliv dané bajky na kouzelnickou společnost a spousta dalších cenných informací + spousta krásných ilustrací a nádherná obálka. Pro fanouška kouzelnického světa HP povinnost !!!

AlexisG
26.12.2017 4 z 5

Bajky barda Beedleho jsou velmi krásnou knihou. Možná malou a s krátkými příběhy ale o to krásnější. Vlastním 3 vydání z roku 2017 a ilustrace, stejně jako pohádky, mě naprosto okouzlili. Jediné, co mi trochu kazí dojem, jsou poznámky Albuse Brumbála. Neříkám, že nejsou špatné, jen mi trochu kazí to pohádkové prožití.
Jinak ale nemám nic, co bych knize vytkla. Naopak s ní v sobě vždy ráda probudím své vnitřní dítě.

Theja
25.12.2017 3 z 5

Pěkné pohádky k odpočinku. Jen ty Brmbálovy průpovídky mi tam vůbec neseděly a díky nim kniha ztrácela kouzlo pohádek. A opravdu NESNÁŠÍM poznámky pod čarou. Jako bych četla učebnici :-(

swayno
15.12.2017 1 z 5

Přečteno. Zklamání :(

MadamC
13.12.2017 5 z 5

Knihu mám už dlouho doma, ale dostala jsem se k ní až díky čtenářské výzvě a Vánocům. Milé počtení. Moc se mi líbily všechny příběhy. A jako milovnice HP jsem se zase dozvěděla trošičku víc. Doporučuji všem, kteří si potřebují odpočinout od předvánočního shonu a všem milovníkům HP.

raty
13.12.2017 4 z 5

Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy a původně jsem chtěla hodnotit jen třemi hvězdičkami. Pěkné náměty, ale velmi povrchně propracované. Knihu jsem koupila pro dceru a připadalo mi to jako vyhozené peníze. Trošku mě usmířil fakt, že výnosy z prodeje jdou na dobrou věc, jak jsem se dočetla na závěrečných stránkách.

Silwinka87
11.12.2017 5 z 5

Perfektní..

nakavusterezou
06.12.2017 5 z 5

Já jsem z bajek naprosto uchvácená ♥

Nemám k nich co dodat a do série HP jsem se díky nim zamilovala ještě víc, a to jsem si myslela, že už to víc nejde.

Při čtení jsem si říkala, jak bajky budu číst svým dětem - asi jsem trochu blázen - ale je to tak :D