Bajky barda Beedleho
J. K. Rowling (p)
„Pohádky, které Hermioně i Harry Potterovi doporučil Albus Brumbál. Zná každé kouzelnické dítě. Nyní v novém hábitě!“ Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Albatros (ČR)Originální název:
The Tales of Beedle the Bard, 2008
Opravdu žasnu nad celkovým vysokým hodnocením knihy, která za moc nestojí.
Podle mého názoru je velice nadhodnocená už jen pro fakt, že ji napsala Rowlingová.
Díky této malé úžasné knížce je příběh Harryho ještě živější. Dítě ve mě zaplesalo :) Bajky jsou poutavé poučné a díky poznámkám Brumbála dodávají další cenné informace, doplňující mozaiku celého příběhu.
Pohádky z jiného soudku - jinak řečeno. Bajky Barda Beedleho mě absolutně nadchly, obdivuji J. K. Rowling, její fantazie nezná mezí a co se bajek týče, vynikající práce. Je to skvělé doplnění série o Harrym Potterovi a pro fanouška téměř povinnost.
Pravda, ve škole jsme narazili na to, že to vlastně nejsou "bajky", ale spíše pohádky, ale to nevadí...
Pro fanoušky HP samozřejmě nutné k doplnění sbírky! Příběhy jsou originání, neotřelé, Brumbálovy komentáře mě bavily :-)
Krásná oddechovka, skvělé doplnění série...ale že by mě to uchvátilo, se říct nedá. Rowlingová to umí líp. Příjemný průměr.
Jako správný fanoušek Harryho jsem si nemohla odpustit koupi této knížky. Ve své podstatě je knížka zajímavým doplněním kouzelného světa, ale čekala jsem od ní trochu víc.
Je to zajímavé doplnění série Harryho Pottera,ikdyz jsem čekala trošku více příběhů. Každopádně pohádky jsou krásné,taková oddechovka,určitě všem doporučuji. :)
Přečteno dnes v čekárně u lékaře. Pohádky jsou krásné, brala bych jich více na úkor Brumbálových komentářů. Ale i tak skvělé. A jak už se tu někdo zmiňoval, dostala jsem se také ke knize jen díky čtenářské výzvě, díky za ni!
No tak tohle bude asi navěky moje srdcovka... Konečně mám něco, co má samotná Hermiona... Bože tahle kniha je luxusní! Neuvěřitelně originální a neobyčejné příběhy, které budete všem doporučovat a dětem předčítat... Já sama je předčítala hned několika dětem a jedno byla spokojenější, než druhé.... Paní Rowlingová děkujeme, že jste a děláte naše čtenářské zážitky nezapomenutelnými!
Knížka je plna zajímavých příběhů. Některé se mi líbily více, a proto jsem je četla několikrát. Jiné swe mi moc nelíbily. Záleží to na vkusu, ale přesto je to úplně suprová knížka, která doplňuje knihy o Harrym Potterovi.
Zajímavé pohádky, zpestření série o Harry Potterovi. Je pravda, že nebýt čtenářské výzvy, asi bych se k této knížce nedostala.
Skvělá kniha pro každého fanouška :) Bajky jsou skvělé, doplňují je komentáře profesora Brumbála, kde se člověk dozví zajímavé věci, které předtím třeba i nevěděl.
pohádky kouzla magie bajky Harry Potter čarodějové animágové
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Super! Super! Super!
Čtení této knížky jsem si vyloženě užívala a 100% vím, že si jí ještě několikrát přečtu. Moc se mi líbili se mi dodatky Brumbála :-)