Ptolemaiova brána

Ptolemaiova brána
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70811/bmid_ptolemaiova-brana-mGg-70811.jpg 5 232 232

Bartimaeova trilogie série

< 3. díl

Pred dvetisíc rokmi bol Bartimaeus jedným z najmocnejších džinov. Teraz ho väznia na zemi a jeho pán Nathaniel sa k nemu správa opovržlivo. Bartimaeus zisťuje, že jeho energia rýchlo vyprcháva. Medzitým sa v Londýne pod cudzími menami skrýva Kitty Jonesová, bývalá členka Hnutia odporu, ktorá sa potajomky venuje výskumu mágie a démonov. Dúfa, že sa jej podarí ukončiť ustavičný boj medzi džinmi a ľuďmi. Tento záverečný diel Bartimaeovej trilógie nás prenesie do vzdialených storočí i do iných svetov. Osudy Bartimaea, jeho priateľa Ptolemaia, mladého čarodejníka Nathaniela a Kitty sa naposledy prepletú. Spolu musia poraziť zradných mágov, odhaliť desivé sprisahanie a postaviť sa zoči-voči najnebezpečnejšej hrozbe v dejinách mágie.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Ptolemy´s Gate, 2005

Marillee
24.08.2014 5 z 5

Potrpím si na dobrý sarkasmus a Bartimaeus mě od prvního dílu provedl bez sebemenšího škobrtnutí. Příběh krásně promyšlený, kouzelný, tolik jiný než knížky, na které dnes všade narážíme... A za magickou Prahu dávám další plus, alespoň někdo se zajímá i o naše dějiny. :) Je to jedna ze sérií, na kteréou budu s chutí vzpomínat a rozhodně ji ještě někdy přečtu.

Marthas
11.04.2014 4 z 5

Knihu jsem četla už před lety a od té doby snad ještě třikrát, jak už kdosi podotkl, kdyby se sešla parta lidí poděkovat knižnímu klubu, že nevydává reedice knih, mohli by si ostatní neznalí věci, myslet, že je to demonstrace!!:)
Kdo by nechtěl mít Bartimaea na poličce??
Lidé co až dosud vedli knižní klub? Ale ne, ti mají výtisk už předem, nějaký paperback, nevzpomenu si na ten výraz, ale něco jako firemní výtisk, stejně jako ti, co mají s prominutím protekci a vypíší si je jako recenzenti ale ty mám radši než ty předchozí!!

K samotnému dílu : Slovy nepopsatelné - vřele doporučuju, stejně jako Nadpozemskou!!

Pro zvědavé, proč, když tak vychvaluji tak jen čtyři hvězdy - snad jen proto, že mám raději happyendy!!

Perla
21.03.2014 3 z 5

Zo začiatku som sa pri jej čítaní dosť nudila ale potom, ma to naozaj chytilo. Záver ma dosť prekvapil, lebo som čakala niečo úplne iné. Ale je to dobrá kniha

AfroGirl
11.08.2013 5 z 5

Miluji tu knihu. Je to moje nejoblíbenější a přesto nedokážu dost dobře říct proč. V mé knihovně je tato kniha nejvíce ošoupaná, protože za ty roky, co ji mám jsem ji četla minimálně 20x a to nepřeháním. Bartimeus jako postava je skvělý, jeho přístup, jeho vtip a hlavně jeho vztah jak s Nathanielem a nebo Kitty. Upřímně konec mě hrozně naštval, protože takhle jsme si to rozhodně nepředstavovala, ale s tím nic neudělám. Přesto, pokud bude hořet dům, tuhle knihu zachráním!

sivrab
02.03.2013

suprov

Budly
19.05.2012 4 z 5

Áno, to by nebola moja kamarátka, keby mi nekúpila práve poslednú knihu zo série bez toho, aby som čítala tie dve pred tým! Ale aj tak som jej za to vďačná, chvíľami to bolo také nudnejšie a striedanie rozprávačov ma nútilo prevracať stránky dopredu a tešiť sa na to, kedy jeden rozprávač skončí a druhý začne, ale aj tak ma ten koniec napokon dostal.

Denaille
11.06.2011 5 z 5

Rozhodně nejlepší díl z celé série. Kitty byla z těch postav, které si prostě oblíbíte, ale Nathaniel, který se ve druhém díle ukázal jako pěkný spratek si teď napravuje svoji reputaci a začíná to brát trochu z jiného soudku. Byl to právě konec, který udělal tuhle knihu ze všech knih, mou nejoblíbenější.

smetyl
23.03.2011 5 z 5

Trilogie byla završena a myslím, že s úspěchem a důstojností. Dramatické okamžiky a překrásně vykreslená atmosféra září mezi stránkami této knihy. Přestože mi moc nesedla Bartemaiova slabost, tento nedostatek (který však byl nutný pro děj) se později vyrovnal atmosférou knihy.