Bezpečný přístav
Nicholas Sparks
Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? Román Nicholase Sparkse, jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti, ukazuje, že v nejtěžších chvílích dokáže člověka zachránit jenom láska.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , Ikar (CZ)Originální název:
Safe Haven, 2010

Nejdříve mě dostal film, pak jsem sáhla po knize. Musím říct, že byl děj opravdu zajímavý! Tolik emocí - ke konci jsem měla husí kůži..
Hlavní hrdinka Katie/Erin-byla milá,plachá žena, která si toho musela vytrpět opravdu dost. Alex-hodný, oběhavý (sen každé ženy) vs. Kevin, který byl opakem dobra.
Jo-postava, která ve mě vzbudila nejvíce emocí.
Celý příběh s prvkem nadpřirozena, propletený strachem a pak převážně láskou se mi líbil (a to na "slaďáky" tohoto typu moc nejsem). Škoda, že tam nebyl více rozvinutý a popsaný vztah mezi Katie a Alexem, ale i tak doporučuji a hodnotím knihu kladně.

Príliš rozvláčne, chýbala tomu iskra, podľa mńa jedna zo slabších kníh od Sparksa, ale dočítala som...

Děj i závěr je krapet předvídatelný, ale nepovažuji to za závadu. Domnívám se, že je to naprosto úžasná kniha, která se čte jedním dechem. Nicholas Sparks snad nikdy nezklame. Stejně jako vzkaz v lahvi je tato kniha knihou, jež není špatné mít doma v knihovně.

Celkem čtivá kniha, kde děj byl poněkud předvídatelný. Asi bych neřekla, že to byla jedna z těch slabších, příběh byl celkem poutavý se zajímavým koncem. Hledala jsem nějakou "slaďárnu" s happyendem, což tahle kniha splnila. :)

Ne-e, styl psaní tohoto autora mi bohužel vůbec, ale vůbec nesedl. Ale filmy jsou suprové, takže nápady má :-)

Toto je slabší podání Nicholase Sparkse. Do čtení knihy jsem se musela nutit a místy bylo moc citací o bohu. Do knihy se to moc nehodilo.

Za mě je to slabší kniha od Sparkse, ale i tak je to velmi hezký příběh.. :) Nic náročného, a všem můžu knihu jenom doporučit :).

Kniha se mnou jela na dovolenou, očekávala jsem "slaďárnu" odpovídající obrázku na přebalu, ale musím přiznat, že jsem se mýlila... hltala jsem řádky a a těšila jsem se na každé další otevření.

Na romantický žánr, podložený americkým námětem, můžu nadávat, jak chci, ale stejně se mi v podání pana Sparkse neskutečně líbí. Je to čtivé, napínavé a hlavně nápadité - všechno do sebe zapadá a i tahle jeho knížka má svůj konec šťastný, ale svým způsobem smutný - jak se to vezme. Tenhle pán je geniální. :-)

Nekutečná knížka! Ze začátku mě moc nenadchla, ale jak děj začínal být napínavý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout! Konec byl nepředvídatelný a i když jsem si představovala, jak by to mohlo skončit, tak jsem se ne trefila. Nikdy by mě takový konec nenapadl. Překvapilo mě to a určité to neni poslední kniha, kterou jsem od tohoto autora přečetla! Všem velmi doporučuji! :-)

Nicholas Sparks to prostě umí a dokazuje to v každé své knize. Bezpečný přístav je velice poutavý, zajímavý, napínavý a romantický příběh. Jsou tam pasáže, které mě nudili, ale ke konci jsem se nemohla odtrhnout.

Pro mě rozhodně nejlepší kniha od Sparkse. Ano, námět podobný filmu Noci s nepřítelem, ale ty emoce.. Katie i Alexe jsem si okamžitě oblíbila. Příběh i zápletky mi sedly a byla jsem tak napnutá, jak to skončí. Všem doporučuji :-)

Příjemná oddechovka pro horké letní dny. Přečteno za odpoledne. Rozhodně všem doporučuji :)

Řekla bych, že děj knihy se podobá trošku červené knihovně, některé pasáže jsou vyloženě naivní, ale nutno podotknout, že okamžiky, které líčí příběh Katie coby Erin vzbuzují opravdový soucit s hlavní představitelkou knihy. Ženám, které jsou vystaveny domácímu násilí a dokáží se takto vzepřít a najít odvahu opustit svůj "podělaný život" a začít znovu, těm patří velký obdiv. Konec knihy je trošku "přitažený za vlasy", ale nakonec láska přece jen vítězí!!

Skvělá knížka, i když musím přiznat, že některé pasáže mi přišly trochu klišé. Ale asi tak od půlky jsem se už od knížky nemohla odtrhnout! :)
2010 | ![]() |
2013 | ![]() |
2010 | ![]() |
2013 | ![]() |
2012 | ![]() |
Hezký příběh, kniha se četla sama-jak jinak, tak je to se všemi knihami od Sparkse. Viděla jsem i film, ale ten mne moc nenadchl, chybělo v něm spousty scén oproti knize.