Biela ruža, Čierny les

Biela ruža, Čierny les
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450349/mid_biela-ruza-cierny-les-ZZc-450349.jpg 4 1260 1260

Pred nástupom Hitlera k moci bola horská chata rodiny Gerberovcov miestom radosti a rodinnej pohody. Teraz, keď Čierny les prikryla hrubá snehová prikrývka, sa v nej odporkyňa fašistického režimu Franka Gerberová cíti osamelá a zúfalá. Cez jej domovinu sa prehnala vlna brutality, ktorá jej vzala milovaných ľudí aj zmysel života. Všetko sa zmení, keď v snehu náhodou objaví letca v uniforme Luftwaffe. Muž je zranený, v bezvedomí a vedľa neho leží padák. Franka, vyštudovaná zdravotná sestra, ho napriek svojmu odporu k režimu dovlečie do osamelej chaty v horách. Čoskoro však zistí, že muž nie je tým, za koho sa vydáva, a začne pátrať po jeho skutočnej identite. Z ich krehkého vzťahu sa v hroziacom nebezpečenstve vyvinie nevyhnutné spojenectvo. Dokážu si s gestapom v pätách dôverovať natoľko, aby spojili sily a dokončili misiu, ktorá by mohla zmeniť priebeh vojny aj ich život?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)

White Rose, Black Forest, 2018

karol.cadex
17.03.2020 5 z 5

Opravdu krásná kniha! Dlouho jsem ji odkládala, jelikož mě děsil na obálce nápis LÁSKA PROTI ŘÍŠI a představovala jsem si různé šílenosti počínaje Danielle Steel, konče Esmeraldou za druhé světové.
Je to román, ale je moc pěkný. Dost mě potěšila i pasáž s bombardováním, flashbacky Franky i Johna super, i to jejich oťukáváníčko bylo příjemné a nikoli trapné.
Velmi doporučuji!

essene
13.03.2020 5 z 5

Ač nemám ráda válečné knihy,tato byla opravdu pěkná a přečetla jsem jí na 1 zátah.

LenkaGonn
10.03.2020 5 z 5

Románový příběh, který se odehrává během 2. světové války. Vlastně jsem vůbec nevěděla co od této knihy čekat. Nakonec jsem byla příjemně překvapená. Plynula velice rychle a byla velice čtivá. Nezpozorovala jsem žádná hluchá místa. Knihy o druhé světové válce čtu teprve krátce a musím říct, že čím dál tím víc zjišťuji jak jsem v této oblasti pozadu. Mě tato kniha přinesla i nové informace. Mě se prostě líbila a má čestné místo v mé knihovně.

Eleanor-ka
04.03.2020 3 z 5

Kniha byla velmi čtivá, člověk se začetl prakticky hned a četla se moc hezky. Příběh byl také zajímavý, ale přikláním se k tomu názoru, že místy poněkud naivní. Z historického kontextu v knize nebylo zmíněno nic navíc, co by každý z období 2.světové války nevěděl. Byly zde i jisté nedostatky, které se nedaly přehlédnout. Proto spíše považuju toto čtení za oddechové. Největší průser byl dle mě happyend. Zde bylo opravdu cítit, že knihu psal americký autor.
V závěru však hodnotím pozitivně, kniha mě bavila.

magic11
03.03.2020 2 z 5

Čekala jsem od ní víc, četla se dobře, ale dost naivní...

Susan94
28.02.2020 3 z 5

vzhledem k vysokému hodnocení, jsem očekávala dech beroucí příběh. Za mě teda nebyl nijak zajímavý. Nicméně se díky délce četla kniha rychle. Hodnotím jako průměrné čtení.

Valeyman
26.02.2020 4 z 5

Hodně čtivé, hezky a jednoduše napsané. Román měl nádherně vybudovanou atmosféru. Přečetl jsem to prakticky za jeden večer. Doporučuji všem, kteří chtějí něco nenáročného. Opravdu ideální kniha na jeden hezký deštivý večer strávený s knížkou a čajem u lampičky pod peřinou. Výrazné minus byla chybějící gradace děje / zvrat. Těším se na další díl Najdi Rebeccu, na který si vyhradím rovněž jeden krásný večer.

lapagerie
24.02.2020 3 z 5

Taková milá válečná romantika.

kalerat
23.02.2020 5 z 5

Hezky pribeh, kniha se mi libila

Leniii
23.02.2020 5 z 5

Poutavý příběh s dobrým námětem. Velmi čtivé, i přesto do jaké doby je zasazen. Konec napínavý.

Jamira
23.02.2020 3 z 5

Hmmm, asi jsem cekala dle ohlasu vic. Kniha nebyla spatna, konec byl napinavy, ale ten pribeh byl takovy umely.. Rozhodne jsem cetla daleko lepsi knihy z obdobi 2.sv.v.

LéňaM
22.02.2020 3 z 5

Dobry námět. Čtivé.
Konec mě zklamal a chybela tam jakasi jiskra.
Nebylo to špatné.
Dle meho neurazi- nenadchne

Pistácie
21.02.2020 3 z 5

Čekala jsem asi trošku něco jiného. Začátek se tak napínavě a slibně rozjížděl, ale pak to sklouzlo úplně k jiné dramatické lince, než jsem chtěla. Což je někdy možná pro čtenáře dobře. Ale sem se mi to úplně nehodilo. Přišlo mi, že to napětí se tak dlouho připravovalo, až to až moc rychle vygradovalo a skončilo. Jakoby autor nevěděl, jak to dobře zakončit, nebo nakonec zvolil úplně jinou variantu a razantně ji ustřihnul. Konec se mi nelíbil. Nemůžu říct, že by se kniha četla špatně. Ale k této knize už se asi nevrátím.

Vercutka
19.02.2020 4 z 5

Pěkně napsané, zajímavý pohled na Němce v době války. Vztahu mezi hlavními hrdiny jsem neuvěřila, chyběla tomu šťáva. Jinak přečteno za dva dny, takže se mi to líbilo.

-markéta-
18.02.2020 5 z 5

Knihu jsem si koupila z důvodu, že jí byl plný Instagram a doporučovaly ji moje oblíbené knižní influencerky + knihy z válečného období miluji.
Poprvé jsem knihu vzala do ruky někdy v listopadu a po 60 stránkách jsem si řekla, že tohle teda ne-e. Každopádně já nejsem typ čtenáře, který by to s knihou takhle lehce vzdal a sáhla jsem po ní tedy teď a musím říct, že nechápu, co to se mnou v listopadu bylo, protože takhle knížka je doopravdy skvělá!
Všechny knihy z válečného období, které jsem četla byly z koncentračních táborů. Tento příběh nám ukazuje, jak celou válečnou situaci vnímali Němci.
Bylo to pro mě něco nového a něco, co se mi doopravdy moc líbilo a musím doporučit.
Dokonce jsem si i na konci pobrečela.

keselylenka
18.02.2020 4 z 5

Příběh byl originální hlavně proto, že nahlédl do myšlení Němců za války, které mě až trochu šokovalo. Co mi ale chybělo byla hloubka vztahu mezi hlavními postavami. Celé to bylo nějak moc ploché, takže se té lásce na konci nedalo moc uvěřit.

Ignis
15.02.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, trochu jsem sice čekala větší drama (hlavně mezi oběma hlavními hrdiny), ale četlo se to pěkně a chvílemi jsem byla i napnutá. Takové 3 a půl hvězdičky.

janahuba
13.02.2020 5 z 5

Tato kniha byla...já nevím...dokonalá? Nevím, proč stále čtu knížky z tématem druhé světové války, protože jsem z nich akorát smutná a "znechucená", ale nemůžu si pomoc. Když jsem na tuto knihu narazila, věděla jsem, že si jí budu chtít přečíst a rozhodně nelituji. Během čtení se ve mně bouřily všelijaké emoce a to mám ráda, když na mě kniha umí zapůsobit. Za mě rozhodně palec nahoru a plný počet hvězdiček.

ela1972
13.02.2020 5 z 5

Moc zajímavá kniha, která je smutná a napínavá od začátku do koncem

venda99
09.02.2020 5 z 5

Zajímavý příběh. Zajímalo by mě do jaké míry je to inspirováno skutečností, jak autor uvádí na začátku knihy.