Biely Bim Čierne ucho
Gavriil Nikolajevič Trojepolskij
V novele čudesne krásnej vytvoril človek a pes dojímavú jednu vzťahov: to je ich báza z ktorej vnímavo pozorujú a hodnotia ľudí a svet okolo seba. Inému pohľadu a inému hľadisku by sa ani neotvorilo toľko neznámeho v nás i medzi nami. Biely Bim však nevidí čierno, iba pravdivo
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1981 , Mladé letáOriginální název:
Belyj Bim Čornoje ucho, 1972
Smutně krásné nebo krásně smutné?Tuto knihu jsem jako malá rozečetla několikrát,když věděla jak skončí vždycky jsem toho tak nějak nechala...Nedostala jsem se do knihovny a neměla co číst,tak jsem po ní šáhla a řekla si,že ji konečně dočtu.Dočetla.Opravdu smutný příběh o psí věrnosti.Během knížky mě několikrát mrazilo a bylo mi smutno.Psi miluji a Bimovo utrpení jakoby se stávalo i mým.Jestli máte rádi na konci knihy happy end,zde ho nenajdete.
kniha je krásná, ale ten konec je opravdu masakr. jsem pejskomilka a měla jsem z toho dost dlouho pocit, že kdybych to nečetla, bylo by mi mnohem líp...
psi zfilmováno cestování příběhy o psech věrnost
Nad touto knížku jsem si kdysi hodně pobrečela a myslím, že mi doteď zůstala vězet v hlavě - ta oddanost, nespravedlnost, to utrpení věrného milujícího pejska! Člověk si může vybrečet oči, ale v srdci zůstane jizva.
Pokud se nepletu a je to opravdu určeno pro mládež nebo spíše děti na zš, pak rozhodně nedoporučuji číst! Je to krutá knížka a.. no prostě je mi z toho zle ještě teď.