Biely Tesák
Jack London
Jack London pútavo rozohráva motív priateľstva v drsných podmienkach krásnej, ale zradnej aljašskej divočiny. Jeho hrdina Biely tesák sa musí podriaďovať nielen vlčím, ale i ľudským zákonom. Na vlastnej koži spoznáva dobro i zlo. Prežitie závisí od jeho inteligencie a od schopnosti prispôsobiť sa okolnostiam vo vlčej i ľudskej svorke.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1955 , Slovenské nakladateľstvo detskej knihy - SNDKOriginální název:
White Fang, 1907
![ViktorCZ450 ViktorCZ450](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Stojí si tuto knížku přečíst protože, je velice zajímavá a má originální kontent. Na této knížce mě překvapily nápady Jacka Londona. Překvapilo mě také to že, tam nebyly obrázky.
![Najezchlebova Najezchlebova](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
V dětství jedna z mých nejoblíbenějších knih. V dospělosti už to dobrodružství neumím tak dobře prožít, ale pořád řadím Bílého tesáka mezi nejlepší literární díla.
![MatoZu MatoZu](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/244702/m_matozu-6537956dc34c4.jpg?v=1698141549)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc hezká kniha. Bílý tesák je neuvěřitelný pes/vlk, obdivuji jeho věrnost a sílu.
Je neuvěřitelné, jak dokázal London popsat, co se Bílému tesákovi honí hlavou. Skoro jako by dokázal číst psům myšlenky.
Kniha je moc pěkná, líbila se mi od začátku až do konce.
![Missqueen Missqueen](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Krásný příběh i když mi zpočátku přišel trochu nudný a četla jsem ho spíše z povinosti, jsem velice ráda že jsem knihu dočetla
![TerkaLangoš199 TerkaLangoš199](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/26972/terkalangos199-xxA.jpg?v=1558210829)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem četla jako malá a pamatuji si, že se mi líbila. Teď - skoro po deseti letech - z ní mám ještě větší radost. Tesákova psí věrnost a vlčí nepřístupnost má velké místo v mém srdci. ❤️
![vterinka vterinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63450/m_vterinka-jUY.jpg?v=1590415276)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná, čtivá kniha, která zobrazuje důsledek týrání zvířat na jejich chování. Jakožto milovník zvířat jsem měla sto chutí s knihou praštit, když jsem se dostala k Hezounovi a začala jsem proklínat sama sebe, že jsem to vůbec začala číst. Naštěstí měl osud Bílého tesáka šťastný obrat a ještě šťastnější konec, takže knihu hodnotím velice pozitivně a myslím, že i já sama jsem se zamyslela nad způsobem chování ke zvířatům. :-)
![Szekynka Szekynka](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/226196/m_226196-AF4.jpg?v=1519224374)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Povinná četba, která by ale vůbec neměla být povinná.
Kniha se čte sama. Perfektně popsaná divočina a příběh.
![Marbo Marbo](https://www.databazeknih.cz/img/users/68_/68498/m_68498-yIs.jpg?v=1459854945)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběh jednoho psa. Avšak krom toho,London vykreslil tehdejší svět a někdy to není věru nejhezčí čtení.
Hezký návrat do dětství.
![xxxZlatonka xxxZlatonka](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/159995/m_xxxzlatonka-3zU.jpg?v=1540840454)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Dodnes z toho mám depresi, a to jsem Bílého tesáka četla asi před 7 lety. Nechápu, jak to může mít někdo za oblíbenou knížku od dětství, vždyť je to strašně kruté...a nebo jsem byla až moc citlivá a teď bych už na to nahlížela jinak. Přestože ve mně moc pozitivních pocitů nezanechala, dávám průměrné hodnocení, přece jen to ve mne pocity vyvolalo, šlo to číst a dávalo to smysl, a o to přece jde.
![RudýOnkel RudýOnkel](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Člověk by neměl lpět příliš na popisu přírody, ale nějak jej přeskočit a zabývat se především vztahem mezi lidmi, psy a vlky. Kniha zaujme jen někoho, který se dokáže vcítit do postav a chápání. Jednoduchá na porozumění, dobře se čte, výborný úvod a je vysvětlenmo vše, co bylo skryto
![Venny345 Venny345](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/149211/m_venny345-Vib.jpg?v=1540924219)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Tak tohle mě hodně zklamalo.
Neustále popisy krajiny byly často až zbytečné. Pořád jsem přeskakovala stránky..
Bohužel jen 1* :(
![Kateshiki Kateshiki](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/185242/m_kateshiki.jpg?v=1719764887)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Fascinující příběh vlka na půl psa od začátku, kdy byl ještě v matčině lůnu, po zrození jeho potomků.
přátelství, kamarádství Aljaška zfilmováno vlci dobrodružství psí zápasy příběhy o psech člověk a zvíře dobro a zlo krutostAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2002 | ![]() |
2003 | ![]() |
1974 | ![]() |
1988 | ![]() |
dalo by se říci povinná četba:) všech generací