Bílá tma

Bílá tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507430/bila-tmaKD5cPI-dX4-.jpg 4 156 156

Temný kraj série

1. díl >

Lily Bakerová přežije autonehodu na zledovatělé silnici v Hagenu v Severní Dakotě. Probere se, aniž by tušila, kdo je a kde se nachází. Pronásledují ji verše z Bible a výjev muže ležícího v kaluži krve. Téže noci dojde k vraždě mladé ženy, jejíž tělo je pohozeno v popelnici. Kylie Milliardová, jediný detektiv v Hagenu, oběť zprvu nepoznává, ale brzy zjistí, že Lily s mrtvou ženou pojí temná minulost . . . Kdyby si jen Lily pamatovala, jaká. Lily i Kylie hledají odpovědi. Kylie musí hrát podle pravidel, Lily na jistotu. Čím víc se o sobě Lily dozvídá, tím víc se bojí pravdy. Stihne zjistit, kdo ve skutečnosti je, než ji minulost dožene?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

White Out, 2020

simona g.
13.10.2022 4 z 5

Taaakžeee... váhám, protože číst se to četlo docela dobře, děj fajn, zápletka taky fajn, ale ten konec byl trochu šitý horkou jehlou, mi přišlo, možná to chtělo trochu doštelovat :). Na 5 hvězd to není, ale na 3 taky ne. Takže dávám 4, kniha neurazila a autorku úplně bokem neházím ;).

tess.de.veles
06.08.2022

Tak tohle jsen docetla jen s obrovskym sebezaprenim..., rikala jsem si, ze tech 81% ta kniha nedostala jenom tak... Vubec nevim, cim khiha tolik zaujala. Nuda, spatne se mi to cetlo...ztrata casu...

zdendula31
02.08.2022 5 z 5

Dobrý styl psaní a super zápletka.

hlenicka
27.07.2022 5 z 5

Tahle me dokonale bavila! Je to první díl z trilogie,jsem zvedava na další. Už u téhle je nastavena latka vysoko.. Hodne me bavila Kylie i Lili s Iverem. Ale nejvíc mi byla sympatická právě detektivka Kylie.Ten konec sem mela tak nejak pomotaný s těmi jmény,kdo je kdo,kdo byl kdo.. ajajaj,ale pochopila, dost dobrý thriller a hodnotím všemi deseti!

jasmína
08.07.2022 5 z 5

Kniha splnila cíl, byla napínavá do úplného závěru, a jsem zvědavá na další část.....

Šárka88
29.06.2022 4 z 5

Tuto knížku jsem četla hodně dlouho, příběh mi utíkal pomalu. Začátek dobrý a pak se to táhlo a konec taky dobrý. Kylie mě bavila spíše ke konci a Iver s Lily? Bylo předvídatelné, co mezi nimi vznikne a přidávám hvězdičku za konec a jejich sblížení. Jinak hodnotím 3* , za měsíc si nevzpomenu o co vlastně šlo. Hodně propletených postav na mě. Další díl si přečtu jen tak někdy ze zvědavosti.

soukroma
21.05.2022 5 z 5

Dobré napínavé čtení: zase jiný thriller, od autorky a s hrdinkou policejním detektivem v hlavní roli, ze Severní Dakoty, poněkud pod sněhem. Velmi zapeklité, pěkně postupné odhalování pozadí i skutečností z pozice tři vypravěčů, nakonec s nečekaným (bláznivým) rozuzlením. Vícero amnézií, trocha vyvolaných vzpomínek na Afghánistán na jedné straně a věznění ve srubu na straně druhé, vztahových problémů a divných rodin, jako celek to ale překvapivě nezklamalo. 90%

Leona333
24.04.2022 4 z 5

Děj frčí od prvních stránek. Hned na úvod ,,záhada," která mě chytla a nepustila dřív, dokud se nepřiblížil samotný závěr knihy. Hlavní postavy mi jsou vesměs sympatické. Ono se to v dalších dílech, této nové série, jistě ještě vystříbří... ; ) Závěr byl dle mého tak trochu diskutabilní - pochybný... Proto jsem dala o hvězdičku méně.
Každopádně, kdo má rád znepokojující a poutavé příběhy, tak si rozhodně přijde na své.

Gibis
12.03.2022 5 z 5

Bylo to napínavé opravdu od začátku, autorka hned první kapitolou strhne a pak už se od knihy těžko odchází. Závěr je možná dramatický až příliš, trochu na úkor uvěřitelnosti, ale to ráda odpustím. Neříkám, že si za rok vzpomenu o co v knize šlo, ale pozitivní dojem z napínavé knihy určitě zůstane. Pokračování série si ujít nenechám.

Jiparis
15.02.2022 4 z 5

Zajímavý námět. První část byla velmi napínavá, samotné rozuzlení a závěr mi přišly uspěchané, zmatené a trochu nedůvěryhodné.

Hvězdinka
13.02.2022 3 z 5

Celkem povedené, hodně postav, hodně propletené, čtivé.

Hella
31.01.2022 3 z 5

Docela ucházející průměr. Žádná extra bomba (určitě si za pár dní nevzpomenu nijak přesně, o co šlo), ale na ukrácení šedivého odpoledne dobré.

ellescorpio
27.01.2022 3 z 5

První půlka se zdála velmi slibná. Druhá se dost táhla, fůra jmen, navíc časté střídání oslovení jménem a příjmením, čímž se mi postavy dost pletly. Konec neskutečně přitažený za vlasy.

Leena
24.01.2022 2 z 5

Nic extra to nebylo, dočetla jsem se sebezapřením :-(

konicekbily
24.01.2022 5 z 5

Pro mne nová autorka a nová řada thrillerů. Oceňuji pěkně napsaný svižný začátek, kde se autorka vrhla do děje a během toho stačila nás v krátkém časovém horizontu seznámit s hlavními postavami. Ztráta a návrat paměti hrdinů a navracení vzpomínek pomalu objasňují příběh a závěrečná scéna plná napětí je možná asi až moc "pod napětím".
Ale čtenářům se to líbí a toleruji to.

ERIK 2
17.01.2022 1 z 5

Nezaujalo mě to.

Katania
09.11.2021 4 z 5

Trochu tuctové, ale čtivé. Jsem zvědavá na další.

jeny-v
07.11.2021 4 z 5

Mě se kniha líbila a jsem ráda, že jsem po ní sáhla. K thrillerům bych ji tedy nezařadila. Jak se říká, není člověk ten, aby se zavděčil všem a v literatuře to platí snad nejvíce. Hlavními postavami, které vévodí krátkým kapitolám, je Lily Bakerová, která přežije autonehodu a jelikož byla v bezvědomí, nepamatuje si o sobě zhola nic. Další postavou je policejní vyšetřovatelka Kylie Milliardová, která touží odejít z této zapadlé oblasti Hagenu do většího Fargu. V noci je povolaná šerifem Jackem Davisem k nálezu mrtvé ženy v popelnici u baru Skål. Posledním protagonistou je Iver Larson, rozvedený majitel baru a vojenský veterán, který se jen stěží probírá z kocoviny. Jakou roli hraje únos pěti dívek před deseti lety a vraždou Abigail?

ArwenAragorn
07.11.2021 5 z 5

81%
A vtom se něco pokazilo. Rychle se setmělo. Kolem, ale i uvnitř Lily. Abby žadonila, křičela. Studený vzduch pálil, bolelo to, jako by jí rvali plíce z těla. Musí běžet dál. Kde je Abby? Lily se chtěla ohlédnout zpátky, ale nemohla. Není čas. Jak utíkala, větve ji švihaly a řezaly. Zakopla, upadla, vyškrábala se na nohy a běžela dál.

Parádně napsaný thriller. Je poznat, že autorka je skvělá vypravěčka. Příběh má spád, akci, napětí, výbornou zápletku a dramatický závěr. Žádná hluchá místa. Detektiv Kylie Millardová je sympaťačka, a nejen ona.
Série začala víc než dobře a já se těším na další díly, ostatním knížku doporučím.

Acquenta
06.11.2021 1 z 5

Už dlouho jsem nečetla knihu, která by mě nebavila již od první strany. Měla jsem chuť ji odložit, ale bojovala jsem. Nakonec dočteno , ale s obrovským zklamáním.

Danielle Girard
americká, 1970