Bitva o labyrint
Rick Riordan
Percy Jackson série
Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější. Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
The Battle of the Labyrinth, 2008
fantasticka kniha. je jasne ze od zaciatku sa percymu paci annabeth aj ked podla mojho nazoru je to troska divne kedze percy je poseidonov syn a atena je v podsate poseidonova sesternica takze percy a annabeth su v podstate rodina zo vzdialeneho kolena. ale inac je to super kniha a aj rick riordan sa pri celej serii percy jaksons ale aj bohovia olympu prekonal. odporucam kazdemu kto kedysi rad pozeral serialy tipu herules alebo xena
Konečně.....KONEČNĚ můžu hlasovat lepším hodnocením než tři hvězdičky, už jsem si myslela jak se blížím ke konci, že se způsob jak je tato kniha psaná nezmění a BUM, nemohla jsem nechat čtení, sice ze začátku jsem se pořádně nemohla začíst, ale potom mě kniha vážně nutila přemýšlet, chtěla jsem vědět co bude dál a mnoho věcí mě vážně překvapilo. Skvělí humor, který se za dobu těch třech knih velmi dobře vyvinul. Ovšem obrovské mínus ovšem nakladatelství, takže na tom nemá hodnocení vliv je, sakra v žádné knize snad není tolik pravopisných a mluvnických chyb, to knize velmi ubralo její kouzlo, měli si jí víc věnovat při překládání, protože to byla katastrofa.
Jedním slovem SKVĚLÉ. Božíí díl a můj nejoblíbenější z celé série. Žeru ho :* Čtu ho pořád dokola. Božské- včetně závěrečného boje na konci. Nejlepší byla ta sfinga v labyrintu XD
Tento díl byl o něco temnější než předchozí díly. Jde z něj vycítit, že to nejdůležitější nás čeká v závěrečném dílu série, na který se už velmi těším. Knihy dospívají spolu s Percym a o to je to pro čtenáře zajímavější.
Bitva o labyrint je dobrá moderní fantasy, kde si trochu zopakujete dějepis, ale hlavně se pořádně pobavíte a čtení si užijete. Skvělá oddychovka.
Když jsem s touto sérií začínala, nenapadlo by mě, že tomu někdy dám pět hvězd, ale nejde jinak. Rick mě překvapil, jak nejvíc to šlo. A co se týče Percyho, je fajn, že dospívá, navíc už srší jednu hlášku za druhou, což se tak příjemně čte!
A ten konec? Chmpf. Doufám, že v příštím dílu dají dost prostoru Nikovi.
Nedočetla jsem. Vlastně jsem se dostala až... Kam? Asi k druhé kapitole, pak už jsem knížku zavřela a vrátila zpět do knihovny. Netvrdím, že je to špatná kniha (ani to tvrdit nemůžu, když jsem toho z ní teda moc nepřečetla), ale je to prostě kniha pro děti, i když už je Percy starší, a dětské knížky mě prostě neberou. Navíc se to začínalo už hrozně opakovat. Stále je to o tom samém. Percy si postěžuje, jaký je jeho život poloboha, zničí nějakou školu (protože na úplně každé škole v New Yorku jsou příšery) a musí rychle prchnout do Tábora polokrevných, poněvadž nechce mít průšvih (který beztak má). Objeví se další problém, náš mladý hrdina se dostane pryč z tábora a všechny zachrání. Hurá. Nerada nedočítám sérii, ale tady je to už tak předvídatelné, že si myslím, že by bylo zbytečné se do čtení nutit...
Ďalší perfektný diel, v ktorom Riordan použil asi najviac originálnych nápadov. Mrs.O'Leary rules. :D :D
Tak tentokrát mě Riordan trochu zklamal. Je to pořád o tom samém-cestování labyrintem. Žádná katastrofa to ale nebyla, protože povstal Kronos. No hurá...
Pokračování série rozhodně nezklamalo. Knihu jsem vzala do ruky a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Byla plná vzrušení, překvapení, lstí a záhad od začátku až do konce. Líbilo se mi, jak se to nakonec vyvrbilo s Nicem a Lukem a moc se těším na závěrečnou bitvu. Jediné co mi celkem vadilo, bylo Daidalovo chování - nejdřív se skrývá v táboře coby záhadný šermíř, pak když ho Annabeth a Percy konečně najdou tak jim oznámí, že tam jsou vlastně zbytečně a na závěr si zázračně uvědomí své chyby a odejde do podsvětí, před kterým se skrýval 2000 let. Každopádně tento díl byl podle mě zatím nejpovedenějším z celé série.
Dobrodružství docela zajímavé, ale u téhle série mám opravdu problém vcítít se do postav. Občas se nemůžu zbavit dojmu, že ani ty postavy se ještě nevyrovnaly samy se sebou.
Nah... Vyzní to blbě, ale jsem fakt šťastná, že už je konec... :D Ale nebylo to špatný! To vůbec ne! Naopak, rozhodně lepší jak druhej a třetí díl. Ale až moc dlouhý a vyčerpávající... :D
Musím se usmívat nad Annabeth, u které se konečně projevila náklonnost k Percymu. To jak žárlila na Rachel mě donutilo se usmívat. Percy byl bohužel stále tak hloupý a jen na to koukal a nechápal. Docela mě překvapilo kdo doopravdy Daidalost je a to s řekou Styx mě na tváři vyčarovalo docela údiv. A také respekt.
bludiště, labyrint městská (urban) fantasy pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Prastarý meč |
2009 | Zloděj blesku |
2011 | Poslední z bohů |
2012 | Proroctví |
2010 | Moře nestvůr |
Tento díl je velmi napínavý (což je vlastně každý... :-D), jde vidět, že jde do tuhého... Myšlenka Labyrintu mi přišla velmi nápaditá, rozuzlenim jsem byla dost překvapená. Příběh Pana nenuceně dojemný, úplný závěr knihy mě pohladil po duši. Postava Rachel to dle mého docela oživila a zajímavě zamotala. Těším se na finále :-)