Blíženci

Blíženci
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415045/bmid_blizenci-7dz-415045.jpg 4 157 157

Sú to jej milované dvojčatá, alebo podvrhnuté deti? Všetci jej vravia, že je vyčerpaná a potrebuje si poriadne oddýchnuť. Majú pravdu. Lauren Tranterová práve porodila krásne dvojčatá, Morgana a Rileyho, a v živote nebola unavenejšia. Len ona však vie, čo sa stalo v prvú noc po pôrode v nemocničnej izbe. Odrazu sa tam objavila záhadná cudzia žena a chcela jej deti vziať. Vlastne nie vziať, vymeniť za akési iné... stvorenia. Okrem Lauren ju však nikto iný nevidel. Ani policajti nič nezistili. Všetci od lekára až po jej manžela sú presvedčení, že všetko sa odohralo iba v jej hlave. S výnimkou detektívky Joanny Harperovej, ktorej intuícia našepkáva čosi iné. Prešiel mesiac. V jedno slnečné ráno sa ustráchaná Lauren konečne vyberie s dvojčatami na prechádzku k rieke, zdriemne si na lavičke – a obe deti zmiznú. Polícia pohotovo zakročí, ale keď sa nakoniec dvojčatá nájdu, sú akési iné. Vyzerajú síce ako Morgan a Riley, aspoň všetci ostatní to tvrdia, ale Lauren sa niečo nezdá a zdesene kričí: To nie sú moje deti! Lauren je odhodlaná svojich synov nájsť a zachrániť, tak ako to káže stará legenda, aj keď riziko je nepredstaviteľné. Ak sa mýli, urobí najväčšiu chybu vo svojom živote.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Little Darlings, 2019

Ellinek
06.01.2021 3 z 5

Pro mě opravdu zvláštní kniha. Na jednu stranu mě v některých částech opravdu mrazilo a nebylo mi při čtení vůbec dobře, na tu druhou jsem z celé knihy měla hrozně zvláštní pocit. Nečetla se mi úplně snadno, ale především kvůli tomu, jak byla kniha pojatá. Zdlouhavé odstavce o ničem mě místy upřímně nudily, dialogy byly leckdy spíše zkratkovité a všechno se odehrávalo jako by v pozadí. Ovšem popis starosti a lásky k dvojčatům z pohledu matky byl dokonalý, uvěřitelný a dokázala jsem se s ním i sžít. Jelikož jsou po mně vyžadována dvojčata, hned u úvodu knihy jsem si řekla ne, tohle já dělat nebudu. :D Dvojčata sice v genech mám, ale když dva, tak jedině popořadě. :D Jinak oceňuji syrovost, s jakou byl příběh napsán, ale přesto ve mně kniha zanechala velmi rozporuplné pocity a nejsem si úplně jistá, jak se k ní postavit. Dost tomu napomohl i zbytečně stručný závěr, kde vám toho vlastně autorka ani moc nevysvětlí.

VulpesVulpes
05.01.2021 5 z 5

Za mě super, napínavé a velmi čtivé :))

Ajuszka
03.01.2021 4 z 5

Tak nebylo to špatné. V první řadě musím říct, že mě vždycky fascinují maminky dvojčátek, hlavně mají můj velký obdiv a tady je ta péče o dvojčata tak skvěle popsaná, že jsem trpěla s matkou.
K samotnému ději a celému příběhu - i přes počáteční skepsi se mi to líbilo. Spojily se zde psychické nemoci s kouskem nadpřirozena a nebylo to vůbec špatné.
Možná by z toho byl i dobrý film. :=)

Léňa2510
30.12.2020 5 z 5

rýchlo se čte, je fantastická, místami jsem se docela bála :D supr

Kočička911
27.12.2020 2 z 5

Tak pro mě to bylo jedno velký zklamání.
Styl psaní se mi nelíbil. Dlouhé odstavce, málo přímé řeči, hluchá místa a zbytečně nudné pasáže.

Děj byl..divnej..
A ke konci bych ráda i lepší vysvětlení..

Verunka045
27.12.2020 3 z 5

Jsem ráda, že nemám dvojčata:) Sympatická hlavní postava i detektivka. Zklamalo mě, že některé pasáže, byli zbytečně dlouhé a v podstatě o ničem. Čekala jsem větší rozuzlení konce i hlavních postav. Bylo to napínavé ale to je vše. Čekala jsem víc.

Krchnaida
24.12.2020 4 z 5

Trošku mě zklamal “jednoduchý” konec, ale bylo to super. Z pohledu matky se příběh vnímá o to intenzivněji.