Proroctvo
Rick Riordan
Bohové Olympu / Bohovia Olympu série
1. díl >
Vitajte späť v Tábore polokrvných! Voľné pokračovanie napínavej dobrodružnej série Percy Jackson práve začína! Do Tábora polokrvných prichádzajú noví hrdinovia Jason, Piper a Leo. Kým sa však stačia poriadne porozhliadnuť, čaká ich nebezpečná výprava vedená záhadným proroctvom. Podarí sa im pri tom vypátrať aj Percyho Jacksona, strateného hrdinu? Nie je až také nepríjemné prebudiť sa v autobuse cestou na školskú exkurziu medzi svojím dievčaťom a najlepším kamarátom. Poriadny malér ale je, keď spolužiakov nepoznávaš, nevieš ani, kto v skutočnosti si a netušíš, ako si sa tam vôbec ocitol! A to všetko je len začiatok, pretože na výlete v Grand Canyone sa začnú diať naozaj strašidelné veci…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Fragment (SK)Originální název:
Heroes of Olympus: The Lost Hero, 2010
Z počátku jsem (nevím proč) měla problém se do příběhu dostat. Humor tam byl, napětí taky, nové informace, propojení... ale prostě mě to nepohltilo tak, jako když jsem četla Percyho Jacksona. Ke konci knihy jsem se chytla, bylo to fajn, budu číst dál, ale "nehořím" tak, jak jsem čekala. Ale možná je to jen mým současným rozpoložením, knihu nehaním :-) Už mám nachystán další díl :-)
Skvělé, skvělé. Můj názor je takový že od Percyho (skvělé knihy) se autor pořád a pořád zlepšuje tolik originálních nápadů a skvělé rozmístění míst určené pro děj v danou chvíli vážně skvělé, jistě jsou tam některé chybky, ale zase, to má každá kniha. Vážně klobouk dolů, těším se na další díly.
Krásné pokračování na Percyho Jacksona... Všechno do sebe krásně zapadá a před vámi se otevírají tajemství, která zůstala uzavřená v Percym Jacksonovi!!! Nejřív mi pěkně vadilo, že nevím co je s Percym, ale Jason a spol jsou naprosto skvělíí.
Opravu velmi povedené pokračování série Percy Jackson. Ze začátku mi tedy docela vadilo, že nevím, co se děje s Percym, ale události se tak rozjely, že sem neměla čas nad tím uvažovat. Všechny nové postavy mi jsou velmi sympatické a fakt mě moc zajímá, jak to bude pokračovat dál.
Docela hezká kniha, kde se rozhodně neustále něco děje. Já si ovšem nemohu pomoct - mě to připadá jako Percy Jackson až na ty římské bohy. Abych pravdu řekl, nijak zvlášť mě nenadchlo. Jinak jsem moc rád, že se tam vyskytl Héfaistův polobůh, stejně tak i Afroditina dcera je fajn změna. Ještě jenom připomínka, že už Riordan neklade takový důraz na různé rozdíly polobohů, tz. jejich rodičů. 7/10
Docela hezká kniha, kde se rozhodně neustále něco děje. Já si ovšem nemohu pomoct - mě to připadá jako Percy Jackson až na ty římské bohy. Abych pravdu řekl, nijak zvlášť mě nenadchlo. Jinak jsem moc rád, že se tam vyskytl Héfaistův polobůh, stejně tak i Afroditina dcera je fajn změna. Ještě jenom připomínka, že už Riordan neklade takový důraz na různé rozdíli polobohů, tz. jejich rodičů. 7/10
Kniha byla docela dobrá napětí v ní rozhodně nechybělo ale Jasona jsem si nijak zvlášť neoblíbila na druhou stranu Leo mi to docela vynahradil ale pořád mi tam něco chybělo....
Doufám že další díl bude lepší
Naprosto úžasné volné pokračovaní série Percyho Jacksona. Myslím, že narozdíl od jiných autorů Rick Riordan nic nekazí tím, že napsal 10 knih ze stejného vymyšleného světa. Hrozně mi chyběl Percy, ale co se dá dělat :)
Nevím, série o Percym mě bavila více, do tohoto jsem se nemohla začíst,nějak mě nebavilo neustálé přeskakování mezi postavami...mám rozporuplné pocity.
Kniha nezklamala. :) Raději jsem si nic neslibovala, ani nepředstavovala, abych moc neporovnávala s Percym. :D Ale prostě, řekla bych, že je na stejné úrovni. Moc se těším na další díly. :)
Myslela jsem si, že série Bohové Olympu bude úplně o něčem jiném než Percy Jackson, ale příjemně mě překvapila. Jsou v ní nové postavy, ale také se tam objevují ty staré a kniha je opět nabitá akcí, plná překvapení a moje záliba řecké mytologie každou knížkou od pana Riordana stoupá. Opět skvělé!
pro děti Řecko dobrodružství řecká mytologie příšery, monstra pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Prastarý meč |
2009 | Zloděj blesku |
2011 | Poslední z bohů |
2012 | Proroctví |
2010 | Moře nestvůr |
Toto pokračování se mi hrozně líbilo. Celou knihu jsem čekala, kdy se objeví Percy, ale jemu se asi úplně nechtělo. Nové postavy jsem si moc oblíbila, nejradši ale mám Lea, kterého jsem si zamilovávala i během dalších dílů. Je to takový vtipálek a u každé kapitoly s ním, jsem se pokaždé alespoň jednou upřímně zasmála. Musím uznat, že jsem z pokračování byla úplně nadšená, ale lehce jsem váhala, než jsem se dala do čtení. Co kdyby to nebylo ono? Naštěstí to ono bylo a já jsem knihu zhltla jedním dechem!