Brouk Pytlík
Ondřej Sekora
Brouka Pytlíka jako knihu ze zlatého fondu české literatury pro děti netřeba příliš představovat. Veselé příhody poplety a rozumbrady Pytlíka rozesmávají čtenáře již několika generací. Knížky Ondřeje Sekory však čtenáře nejen pobaví, ale pokaždé se vedle dobrého příběhu dozvědí i něco nového o světě kolem nás.
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1988 , Albatros (ČR)Originální název:
Brouk Pytlík, 1969
V podstatě jen jeden příběh rozdělený do mnoha krátkých kapitolek. Je to bláznivější, než samotný Ferda, ale v podstatě se jedná o výukový text o životě hmyzu.
Vtipná kniha pro děti. Brouk Pytlík práce všeho druhu, všechno ví, všude byl. Nezapomenutelné.
Hned po Fedovi, byl brouk Pytlík, tím zábavným hrdinou. Díky němu pojmenovávám všechny chytrolíny( všude byl a vše zná).
Tato kniha ochlu zábavnější než Ferda.
Ferda Mravenec byl náš národní hrdina, ale Brouk Pytlík byl prostě borec. Možná proto jsem Brouka Pytlíka měla ještě o jeden level raději než Ferdu Mravence a totéž platí pro moje děti. Berušku jsem nesnášela ale Pytlíka milovala. S ním byla zkrátka větší legrace, i teď v dospělosti se něčemu s chutí zasměju. Brouk Pytlík nám moc a moc připomíná našeho dědu, který by radil každému nejraději i politikům:-):-) tak by si mohli podat ruce. Pohádky byly moc pěkné a kraťoučké. Dobře se to četlo. Vždycky se u toho moc pobavíme:-)
Tak tento "Brouk Pytlík" je používán u nás doma do dnes. Říkám to mému příteli, když něco chci udělat a on je takový rozumbrada a radí mi jak to mám udělat, a všechno zná a všechno umí, akorát bohužel nic neudělá. :-) Tak jsem mu tuto knihu koupila k vánocům, aby měl přesnou představu jak se radí. Je veselo jako v této krásné knížce.
Díky panu Sekorovi, že nám ukázal, jak máme pojmenovat všechny ty všeználky a chytrolíny kolem nás. Pytlík s Ferdou jsou naší dětští národní hrdinové a číst si jejich veselé příběhy společně s dětmi, nám všem určitě prodlouží život.
Ferda byl nejlepší, ale s Broukem Pytlíkem byla větší sranda. Všechno vím a všechno znám....
Jedna z fantastických knih Ondřeje Sekory...........nikdy se jeho knihy neomrzí.........těším se, až si ji vnouček jako školák přečte
Když syn tuhle knihu dostal, říkala jsem si no nazdar, Pytlík, to je jako Ferda, to se nám asi líbit nebude (mě rozhodně ne, a malému se taky Ferda moc nezdál).
Ale jsem mile překvapena, smáli jsme se celou knihu. Moc pěkná.
No jo, můj milovaný přítel. Všechnovímvšechnoznám. Ovšem na chatě máme pár takových Brouků Pytlíků a tady je nemilosrdně hubíme, knížka-neknížka.
jak jsem fandil Brouku Pytlíkovi, tak jsem nesnášel Berušku... a Ferda mi připomínal Mirka Dušína
Kniha mého dětství a dětství mého mladšího syna,kdy jsem mu jí předčítala před usnutím. A přiznám se,že jsem usnula často se synem:):)
děti to né vždy úplně baví, ale je to skvěle napsané, barvité, nepoučující a přitom to obsahuje tolik skrytých informací a podlinek. skvělé.
Stručné a vtipné příhody brouka Pytlíka, ...všechno vím, všechno znám... nezklame. Občas jsme každý trochu brouk Pytlík.
1990 | Brouk Pytlík |
1978 | Kronika města Kocourkova |
2009 | Ferda Mravenec |
2004 | Knížka Ferdy Mravence |
1980 | Malované počasí |
Stejně populární po Ferdovi.Vnoučata jsou plná dojetí i smíchu.Chtěli ještě číst ale byl konec knihy.Tak příště.