Bubáci a hastrmani
Josef Lada
Vesnička Syslov, vodník Brčál se synkem Pulcem a samota Šmejkalka se strašidlem Mulisákem a malým Bubáčkem. Oblíbené příběhy několika generací dětí jsou doplněny dalšími známými pohádkami.
Před mnoha lety jsem svým dětem pravidelně četl z knížek mistra Lady: Bubáci a hastrmani patřili mezi jejich zamilované hrdiny. Dlužno dodat, že jsem je měl taky rád.
Měl jsem původně vydání z roku 1961, ale kniha padla na úbytě. Byla natolik opotřebována neustálým čtením a prohlížením obrázků, že se načisto rozpadla. Děti si z ní nakonec vytahovaly listy a vybarvovaly obrázky pastelkami, neměli jsme sílu jim v tom bránit. Pořídili jsme si novou, stejně krásnou.
Jedna z nejlepších knížek mého dětství. Skvěle propracovaný a napsaný příběh a každé třetí stránce lahodí nádherná ilustrace, která vše perfektně dotváří. Velmi doporučuji.
Skvělá knížka, která se mi vryla do mého dětského srdíčka. A svoje místo neopustila dodnes.
Tak tuhle knihu jsem v dětství milovala a dodnes ji mám ráda. Nenapodobitelné ilustrace a krásné příběhy.
nádherné pohádkové příběhy s překrásnými ilustracemi Josefa Lady. Projděte si okolí Hrusic, zajděte dolů k Sázavě a bude na vás dýchat kouzlo těchto příběhů
Moc krásná knížka,kterou jsme doma neměli a maminka když jsme bývali nemocní vypůjčila u sousedů či v knihovně a četla nám.Později se podařilo ji sehnat a konečně ji mít k dispozici doma.
Bubáci a hastrmani jsou pohádky mého dětství. Příjemná, čtivá kniha s krásnými ilustracemi, ke které se každý rád vrátí v jakémkoliv věku :)
Milovaná knížka mého dětství a dalších generací, značně ohmataná, mnohokrát čtená. Stejně jako ostatní knížky pana Lady musím ohodnotit co nejvýše, pro tu spoustu lásky a úsměvů, které ve svých pohádkách rozdává.
Milovanou knížku mého dětství teď už pomalu čte třetí generace (za vydatné pomoci nás dříve narozených). Na knížce je vidět, že prošla za ta léta mnohými rukami a je stále milována, jako ostatně i další pohádkové příběhy pana Lady.
Pekne pohadkove cteni nejen pro deti :) Nadherne tahy stetcem, ilustrace J.Lady :) Proste pohádky všech generaci.
Moc krásná knížka s ještě krásnějšími ilustracemi. V dětství mi ji předčítala babička i máma, pak jsem si ji četla sama. Rozhodně doporučuji pro všechny děti. Prostě Josef Lada..
pohádky strašidla pro děti zfilmováno vodníci
2009 | O chytré kmotře lišce |
2005 | České Vánoce Josefa Lady |
2007 | Kronika mého života |
2003 | Nezbedné pohádky |
2007 | Bajky |
Moc hezké pohádky s úžasnými ilustracemi pana Lady.