Borec
Julie Garwood
Buchanan-Renard (FBI) série
Napínavý thriller ze současnosti. Peyton a její sestry zdědily Bishop´s Cove, malé luxusní přímořské rekreační středisko, ale dědictví je vázáno podmínkou: dívky musí provozovat středisko po dobu jednoho roku a vykázat zisk – teprve pak jim bude patřit. Peyton tato příležitost připadá lákavá a nadšeně studuje problematiku podnikání v tomto oboru. Brzy však tuto snahu začínají mařit události, jež ji čím dál víc ohrožují. Nehodlá se nechat zastrašit – než málem přijde o život. Teprve pak se obrátí na svého přítele a ochránce z dětství Finna MacBaina, jenž nyní pracuje u FBI, a žádá ho o pomoc. Existuje dost lidí, kteří nepřejí Peyton a jejím sestrám úspěch. Patří k nim jednak problematičtí příbuzní, ale také skupina developerů, kteří chtějí získat cenné reality pro sebe. Mimo podezření není ani Peytonin bývalý šéf, jehož kdysi obvinila z obtěžování a který se může chtít mstít. Vzájemná přitažlivost Peyton a Finna odvádí jejich pozornost od nebezpečné situace, ale hrozba neustává a zkušený muž zákona si uvědomuje, že přestože své lásce zachránil život už jedenkrát, bude to muset učinit znovu.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2014 , OldagOriginální název:
Hotshot, 2013
![TaLu TaLu](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94051/m_talu-jbv.jpg?v=1540998401)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dočítám znovu celou sérii. Musím se přiznat, že u tohoto konkrétního dílu, jsem se nějak zasekla. Najednou mi přišlo, že je tam romantiky mnohem více, než v dalších knihách autorky a to na úkor napětí a dobrodružství. Ale ten dojem mohl vzniknout z prostého faktu, že až dočtu tuto sérii, vrátím se k sérii Smrtící, která má výraznější složku drsnějšího děje. Srovnávat nebudu, každá z mých oblíbených autorek ve svém psaní používá osobitý styl. Kdybych měla čas slupnout tuto romantiku jako malinu, výsledek by byl jiný, ale když u nás roste tolik hub a tak na čtení nebyl čas :o)
![Helik125 Helik125](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle je první kniha,co jsem od autorky četla. Přečetla jsem ji za noc a nemohla ji odložit.. Kniha se četla báječně a věřím tomu,že ji budu číst ještě několikrát.
![EvikU. EvikU.](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/177264/m_eviku.png?v=1734958588)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jo přesně, kdo by se do chlapa na obálce nezamiloval? Zase hezká kniha. Čtivá a no prostě si ji přečtěte.
![Elise24 Elise24](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tahle celá série se pomalu ale jistě stala mojí srdcovou záležitostí. Nejen že každý příběh má úplně jiný nádech - krom teda FBI nádechu ( který samozřejmě není na škodu a sérii dodává na zajímavosti a odlišnosti ) ale jednotlivé příběhy jsou i velmi čtivé a zajímavé. Nějaký to napětí a romantika v jednom je podle mého osvědčená sázka na jistotu. A pokud si u každé knížky zvyknete na legendární větu hlavního hrdiny : "Vezmi si mě", podanou více méně rozkazovacím způsobem, tak je jasné, že se toho happyendu dočkáme! :D A proto vřele doporučuji celou sérii.
![angelbooks angelbooks](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48076/m_48076.jpg?v=1459854934)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
No, až na část, kdy Finn na krátko odešel od Peyton a já ho chtěla majznout tou knihou po hlavě :D to bylo zase něco. Opravdu něco, co nejde vyjádřit slovy. Musíte si to přečíst sami, aby jste věděli o čem mluvím :).
Vřele doporučuji :).
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dalšì pěkná oddechovka. Romantika s trochou napětí. Anotace popletená, hlavní zápletka je o tom obtěžování a mstě, ten zbytek jen dokresluje celý příběh. Nikdy se nevyjadřuji k obálce a názvu a málokdy k překladu. Udělám vyjímku a oznamuji,že slovo Borec a oslovení Borče ve mě vyvolává představu chlapů poplácávajících se po zádech jako pochvalu za dobře odvedenou ,,práci" na ženě. :) Takže tento název fakt ne.
![Terez16 Terez16](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Musím říct, že celá řada Buchanan-Renard se mi moc líbila. Přečetla jsem najednou celou sérii, četlo se mi to moc dobře. Styl psaní autorky mi vyhovuje, pěkně vyvážená kriminální i romantická zápletka.Navíc se mi líbí, že každý díl je věnovaný jinému páru, ale přitom jsou příběhy lehce propojené.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemné, jemně napínavé a romantické čtení od autorky, která právě takto píše a vypráví příběhy svých hrdinů.
A o tom to je - ona svým psaním vypráví příběhy takovým způsobem, že se mi vždy vyloupne v hlavě obraz ohně v krbu v setmělé místnosti - moc by mne zajímalo, zda má hlas takový, jaký si v souvislosti s ní představuji.
A pro ten obraz, pro její styl psaní, patří mezi mé oblíbené autorky.
U této konkrétní knihy jsem místy měla dojem, že si přece jen mohla ještě trochu více pohrát s vykreslením jednotlivých postav, ale ono to může být i tím, že je to kniha ze série a dost možná, že její hrdiny potkám i v dalších knihách. A pokud jde o mne, já se s nimi potkávám ráda.
![*Pájuše* *Pájuše*](https://www.databazeknih.cz/img/users/65_/65152/m_pajuse-wkm.jpg?v=1541102034)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Co ke knize říct... Obálka je příšerná, to bez debat. Název je ovšem ještě horší! Když tyhle chybky pominu, kniha nebyla vůbec špatná. Jednu hvězdu ale musím strhnout. Přišlo mi, že je tam několik nedořešených věcí, jako třeba Debi nebo pan Cassidy. Lucy mě v knize nehorázně vytáčela svým neustálým dokazováním si, že ona je tam "šéf" a Debi byla postava, které bych doporučila převýchovu...
Na konec jen dodám, že knihu bych do thrillerů nezařadila. Je to spíš taková minidetektivka. ;-)
![zp87 zp87](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67637/m_zp87-TSV.jpg?v=1619980041)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Dost jsem se na tuto knížku těšila, ale byla jsem lehce zklamaná. Nějak tomu "něco" chybělo. Hodně nápadů, ale málo dotaženého - některé myšlenky bych - být autorkou - vůbec v knize nenechávala.
Finn byl sexy hrdina - ale byl až moc dokonalý. Geniální plavec, geniání vyjednavač, geniální střelec, geniání téměř ve všem, na co sáhl - vlastně jediné, co neovládal, bylo vaření.
Překvapilo mě, že s Ivy jsme se téměř nesetkali, naopak zacláněla Debi... vpořádku, ale pak bych chtěla o Debi vědět víc - třeba jak skončila...
A ten název - to jako vážně?! Neznat Garwood, tak po knize skutečně nesáhnu. To už mohli nechat název v originále - anebo se trochu odklonit a vzhledem k povaze Finna a k jeho záchranářským pudům vůči Peyton se mohla kniha jmenovat spíš "ochránce" nebo "můj ochránce"... no nic... Mimochodem anotace je trochu zavádějící, ale to už je detail.
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tento díl se mi moc líbil. Pěkná zápletka, ale hlavně jsou tam i humorné části, díky nimž byla kniha ještě lepší. Můžu jen doporučit :)
![niknikita niknikita](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52222/m_niknikita-rPt.jpg?v=1570867862)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kdybych dala na název nebo obálku, nikdy bych po téhle knize nesáhla. Julii Garwood ale čtu moc ráda, tak teď nevím, co moje hodnocení ovlivnilo :-O. Každopádně je to příjemná oddechovka.
2007 | ![]() |
2012 | ![]() |
2001 | ![]() |
2002 | ![]() |
2009 | ![]() |
Jednoducha, predvidatelna, kladni hrdinove jsou hodni, zaporaci zli.. presne jak jsem si to predstavovala.. kdyz si chcete ctenim odpocinout