Byly tady, a už nejsou

Byly tady, a už nejsou
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347656/bmid_byly-tady-a-uz-nejsou-56h-347656.jpg 4 519 519

Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život. Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem. Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

Here and Gone, 2017

isobel2000
26.10.2019 5 z 5

Bez zbytečností, prostě skvěle rychlý spád. A oceňuji akčnost všech zúčastněných.

Vik40
01.10.2019 5 z 5

Za mne - plný počet hvězd. Hezky napsáno, bez zbytečných kudrlinek - neměl jsem ani trochu tendenci přeskakovat text. A měl jsem ze čtení radost. Takže doporučení k přečtení každému, kdo má rád thrillery s trochou psychologie.

michalon
01.10.2019 4 z 5

Klasická žánrovka. Není tam naprosto žádný náznak odklonu od daného žánru, což lze hodnotit jak pozitivně (autor se naštěstí nesnažil o pseudoumělecký román, protože by ho nezvládnul a bylo by to rozpačitý), tak negativně (opravdu vás vůbec nic nepřekvapí, všechno je na svém místě a všichni ví, jak to dopadne). Autor píše stručně, jasně a docela i filmově.

sasari
30.09.2019 5 z 5

Za mě kniha super a určitě doporučuji. Příběh je strhující a nenechá vás od knihy odtrhnout :)

Janule809
29.09.2019 5 z 5

Určitě doporučuji, kniha napínavá od začátku do konce

petula22
17.09.2019 5 z 5

Napínavý thriller, který vás od začátku do konce drží ve střehu, doporučuji.

cleopatra11
15.09.2019 5 z 5

Naprosto suprovní kniha. Po dlouhé době kniha, která mě úplně pohltila. Dovedla bych si představit, že se tato kniha zfilmuje.

Annyel
08.09.2019 2 z 5

Řemeslně dobře zvládnutý thriller, bohužel mi chyběl nějaký přesah. Měla jsem kvůli velmi kladným komentářům zřejmě velká očekávání. Neurazilo, nenadchlo.

hanzmb
27.08.2019 5 z 5

Stejně jako Šánka jsem dočetl ve 2 v noci. A rozhodl jsem se pro celkový dojem a nepitvat některé až příliš černobíle podávané pasáže. Žádné větší nelogičnosti tam nejsou a ty drobnější autorce za celkový dojem z knihy rád odpustím.

ZimníLidé
24.08.2019 4 z 5

Hodně jsem fandila Dannymu, tak mně trochu zklamalo, že jeho konec byl až moc useklý... Jinak kniha stojí určitě za přečtení.

MirkaProk
23.08.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Napínavá hned od začátku, až do úplného konce. Děj má svižný spád a tak nutí stále ke čtení. Chvílemi jsem dokonce měla vztek a byla na nervy z toho, jak nikdo mámě unesených dětí nevěřil:-) Rozhodně doporučuji k přečtení.

pavlinka0250
14.08.2019 5 z 5

Jednoznačně vynikající thriller. A i když víte kdo za vším stojí, autor vás drží v napětí až do konce.
Strašná představa, že by se tohle dělo vám.
Ta beznaděj, zoufalství, to že vám nikdo nevěří.....
Doporučuji *****

Dresia
08.08.2019 2 z 5

Americká honička se střílením, bohužel nic pro mě.

Šánka
07.08.2019 5 z 5

Tak tohle si vážně musíte přečíst, ne, nemusíte, ale pokud vás baví dobré thrillery, tak to udělejte :-)! Od prvních stránek je kniha napínavá, žádná zbytečná vata, jen nádherně zpracované napětí kolem unesených dětí a jejich matky. A závěrečná třetina vám krásně pocuchá nervy.
Po dlouhé době jsem knihu dočítala do pozdních nočních hodin, nešlo jinak!!!

daniska
05.08.2019 5 z 5

Dobře napsaná detektivka. Zajimavý příběh.
Byla jsem nadšená.

PetraBery
03.07.2019 4 z 5

Výborně napsaný thriller, kde od začátku víme, kdo stojí za zmizením dětí. Podaří se matce prokázat, že s ní děti v době zatčení byly a že jim neublížila? Bezmoc a strach Audry jsou popsané hodně uvěřitelně, celý příběh rychle pádí vpřed a nechybí napětí ani odpovídající konec. Povedená kniha.

Česneksmedem
27.06.2019 4 z 5

Únos dětí, to je samozřejmě hodně citlivá záležitost a Stuart Neville se z toho snažil dostat co nejvíc. A nutno dodat, že se mu to podařilo. Poštval proti nám všechny záporáky, a to až na samou hranici snesitelnosti. Docela velký kalkul.
Na konci zůstalo několik otázek nezodpovězených, ale těžko odhadnout, jestli to bude součástí následující knihy.
Vatou v knize jsou neustálé vzpomínky, proto jedna hvězda dolů. Knihu doporučuji.

ArwenAragorn
13.06.2019 5 z 5

"Fantastický thriller! Osamělá žena, příběh jako ztělesnění nejčernějších představ, bravurně vygradovaný závěr. Lépe se podle mě thriller napsat nedá". Tak zhodnotil knihu Lee Child a já to lépe nedokážu. Rozhodně doporučuji!

Gibis
09.06.2019 5 z 5

Jeden z nejlepších a nejnapínavějších thrillerů, co jsem v poslední době přečetla. Už od prvních stránek jsem spolu s Audry prožívala hrůzu, bezmoc a beznaděj, když se její situace stávala horší a horší. Celá kniha přečtena na jedno nadechnutí a doporučuji!

Krristty
04.06.2019 5 z 5

Velmi napínavá kniha, která si udržuje napětí od začátku až do konce. Nejsem rodič, ale příběh mě naprosto pohltil. Vcítila jsem se do příběhu a měla jsem skoro až pocit úzkosti, kterou musela hlavní hrdinka prožívat. Kniha přečtená jedním dechem a mohu ji s jistotou doporučit ostatním a všem, co mají rádi thrillery.

Haylen Beck (p)
americká, 1972