Svatba
Nicholas Sparks
Calhounovi série
< 2. díl
Wilson Lewis (zeť Allie a Noaha Calhounových ze Zápisníku jediné lásky) je úspěšný právník, ale v soukromém životě mu to začíná skřípat. Ačkoli má před sebou příklad nádherného manželství rodičů své ženy Jane, sám se nikdy doopravdy nenaučil projevovat city. V práci se mu dařilo a rodinu dobře zabezpečil, ale teď už děti vyrostly, odešly z domova a Wilson si po třiceti letech manželství bolestně uvědomuje, že si se svou ženou už nemá co říct. Je mu to líto, protože nikdy nepřestal Jane milovat, a v duchu si přiznává, že ji zanedbával. Zatouží přimět Jane, aby se do něho znovu zamilovala. Za pomoci velkorysého, moudrého tchána Noaha se rozhodne napravit svou dřívější nevšímavost a začne manželce chystat velkolepé překvapení v naději, že si opět získá její srdce… Přeložila Monika Hřebačková. NICHOLAS SPARKS je populární americký autor, jehož romány se pravidelně objevují na žebříčku bestsellerů, byly přeloženy do více než třiceti jazyků a podle tří z nich byly natočeny celovečerní filmy. Kromě Zápisníku jedné lásky vyšel v Euromedia Group také jeho román Útěk do samoty. N. Sparks žije s rodinou v Severní Karolíně.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (ČR)Originální název:
The Wedding, 2003
Hodně romantické a americké, jak už řekla hanča 34, takže ani není co dodat. Přiznám se, že jsem čekala víc od svého oblíbeného autora...
Škoda papíru na takovou knihu o ničem. A vrchol všeho byla nespisovná řeč hlavních hrdinů.
Doporučila bych jako povinnou četbu pro všechny, kteří mají už mají za sebou nějaký ten "pátek" manželství s partnerem, kterého si vybrali už v mládí. Při čtení si může každý zavzpomínat, zamyslet se nad uběhlými roky, zabilancovat ... a sáhnout si tak trochu do vlastního svědomí.
Četla jsem toho od Sparkse hodně a tato kniha mě na rozdíl od jeho ostatních knih příliš neoslovila, zvláště první část byla nudná, druhá příliš "přeslazená". Sparksovi knihy mám ráda, ale tahle mi opravdu nesedla.
úžasná kniha, která je napsaná s takovou lehkostí, se kterou se i čte...občas sice na člověka dýchne taková ta americká romantika, trošku přitažená za vlasy, ale celkový dojem je úžasný. Vznášíte se na křídlech romantiky a jen si přeje, aby tohle potkalo i Vás...
Hezká kniha, pro mě trošku oddechovka, ale stejně jsem musela číct a číst, aby jsem věděla jak to dopadne. Krásný konec a pro mě lepší něž Zapisník...
Dokonale, krasne (nic jineho od sparkse ani ocekavat nelze)...jsem rada, ze jsem si knihu konecne precetla :) a opet nadseni...
Nejhorší dílo od Nichole jaké jsem četla. Musela jsem se nutit abych knihu vůbec dočetla. A místy byla hodně přeslazená. Námět super ale zpracování o ničem. Taky se vyskytly v knížkce chyby.
Na tuto knihu jsem se moc těšila. Začátek vypadal hodně slibně, téma rodičů, jejichž děti vylétají z hnízda, není zas tak často literárně zpracovávané, takže jsem se s chutí začetla. Autor umí mistrně prolínat dějové linie současnost - minulost, takže první třetina knihy se rozjela dobře. Jednu hvězdičku ale hned ubírám za 3 gramatické chyby, které se v knize vyskytují - shodu podmětu s přísudkem umí 9-leté děti, chyby tohoto typu prostě v knihách nesnáším. Nicméně čím víc jsem četla, tím méně nadšena jsem byla. Nechci nic z děje prozrazovat, ale pro mě je to příliš "americky" sladké čtení, zkrátka ubírám další hvězdičku. I když jako celek je příběh velmi hezký, kniha mi moc nesedla, což se mi u tohoto autora ještě nestalo.
Knížka se mi četla dobře.Od tohoto autora se mi ale zdála slabší než na co jsem zvyklá.
Je to klasický romantický román, ale ne pro všechny:) myslím, že pro mladé dívky a ženy zrovna není primárně určen, ale určitě ho pochopí ženy, které již mají se svým mužem pár let odžito:) mě osobně se kniha četla moc dobře, autor psát umí a některé momenty byly vysloveně dojemné. Kdo by si tuto knihu měl ale přečíst určitě, jsou právě muži, z nichž někteří berou po pár letech soužití svoji partnerku jako samozřejmost, mohli by se touto knihou nechat inspirovat.
Sparks opět nezklamal a i když se na začátku dalo něco tušit, v průběhu knížky vás ovládl úplně jinými pocity, takže závěr byl jako vždy úžasný a nečekaný!
Konečně od tohoto autora kniha s dobrým koncem. Přestože je to příběh hodně americky romantický, souhlasím s mnoha myšlenkami Wilsona. Člověk musí celý život partnerovi vyznávat lásku a může se i po 40 letech manželství do svého partnera zamilovat. A nemusí být vyloženě romantický typ.
Konkrétně tahle knížka mi přišla až příliš přeslazená a načančaná. Nebyl to můj šálek kávy, přestože mám tvorbu tohoto autora moc ráda :)
Sparks prostě umí psát a tato kniha je toho opět jen důkazem,lepší vyznání lásky by snad asi nikdo nevymyslel..:-) Kniha je jednoduchá,bez zbytečně složitého děje a čte se jedním dechem. Doporučuji!
Klasik - romantik. Nezklamal. Jak on to jenom dělá..
Musím říct, že ten konec mě překvapil, nečekala jsem ho, to už se mi dlouho nestalo, navíc u Sparkse.
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
Stačí jedno slovo - krásné. Akorát tenhle příběh mě nedonutil plakat, jako ostatní jeho knihy. :)