Kdo je bez hříchu

Kdo je bez hříchu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468971/bmid_kdo-je-bez-hrichu-QjN-468971.jpg 4 126 126

Carl Edson série

2. díl

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí. Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní novinářka Lexa a nabídne mu, že spolu o tom osudném létě, kdy byl Max nalezen mrtvý, napíšou knihu. Je přesvědčena o Robertově nevině. Proč ale on sám trvá na tom, že je vrah? Na stockholmském předměstí, kde Robert vyrůstal a kam se po letech vrátil, aby si osvěžil paměť, je nalezena mrtvá holčička a začnou mizet další děti. Náhoda? Vyšetřování policii přivádí stále blíž k Robertovi…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis

Lekarna, 2020

Nixa
09.08.2021 5 z 5

Toto je určitě jedna z nejlepších knih co jsem v tomto roce četla! Bylo to skvělý. Příběh je čtivý, napínavý a i když má 450 stránek, čte se díky krátkým kapitolám neskutečně rychle. Každou kapitolu vypráví jiná postava a příběh má i několik dějových linek, přesto se v něm neztrácíte a vše do sebe na konci skvěle zapadne. Kniha určitě stojí za to.

Petronela16
31.07.2021 1 z 5

Mám veľmi, veľmi zmiešané pocity, keď mám hodnotiť túto knihu.Zo začiatku ma to úplne pohltilo, ale po cca 100 stranách som sa začala brutálne nudiť.Nekonečné návštevy svedkov, či už hlavných hrdinov, alebo policajtov, z ktorých niektoré boli totálne bezpredmetné...uf .K čítaniu som sa už potom musela velmi premáhať, sem tam som preskočila stranu a zistila som, že som o nič neprisla . Niektoré kapitoly sú úplne zbytočné.Koniec bol príšerne zamotaný, až neuveriteľný.Jedine pozitívum boli krátke kapitoly, len to je dosť málo pre dobrú detektivku.Skratka pre mňa strata času a ešte aj peňazí.A veruze to nebola lacná kniha! Nepáčilo sa, je mi ľúto.

Katania
30.07.2021 4 z 5

Pěkné psané a napínavé. Ale poměrně znepokojující téma.

Medovnice
15.07.2021 5 z 5

Hodně napínavé a stejně tak brutální.

ArwenAragorn
11.07.2021 5 z 5

(SPOILER) 81%
A teď, když stojím u Lexy s kamenem v ruce, poté, co jsem jím praštil muže, který jí chtěl ublížit, vím to, jsem si naprosto jistý: Já Maxe nezabil. Je to velmi intenzivní pocit. Nebyl jsem to já.

Inteligentní, napínavý a opravdu psychologický thriller. Je taky hodně temný, smutný, plný lží, s mnoha zvraty a s neodhadnutelným rozuzlením. Běží tady dvě linky, z minulosti, před 28 lety, kdy měl Robert jako dítě zabít svého kamaráda Maxe a ze současnosti, kdy se najednou začnou ve městě, kde Robert žije ztrácet děti. Přesto, že jsem se nemohla ze začátku nějak začíst musím hodnotit knihu nejvyšším počtem hvězdiček a zároveň ji doporučuji.

astra3
07.07.2021 5 z 5

Překvapivě zajímavý příběh. Napínavý, propletený. Jak špatně odvedená policejní práce zničí život člověka. A následky jsou ještě po letech tragické.

nada3314
07.07.2021 5 z 5

Červen je u mě asi odteď měsíc thrillerů  - mé thrillerové čtení pokračuje!

Miluji příběhy ze severských zemí, a tento se odehrává v hlavním městě Švédska – Stockholmu. Už jenom to mi naznačovalo, že půjde o parádní čtení. A taky jsem se nespletla, opravdu jsem byla nadšená. Kniha má krátké kapitoly, takže Vás to nutí číst dál a dál...

Děj je plný zvratů a nečekaných scén jak z minulosti, tak ze současnosti. Obě linky se četly skvěle, někdy se mi stane, že se při čtení těším, až budu zase u linky druhé, ale tady to tak nebylo! Obě linky jsou stejně kvalitní a stejně napínavé. I přes pomalejší tempo se mi kniha líbila moc. Dostala jsem ji jako dárek k narozeninám, tak o to víc mám radost, že se dárce trefil…

Ronnie Sparks
23.06.2021 5 z 5

Thriller/Krimi vřele doporučuji. Sice se jedná o druhý díl a první díl u nás nevyšel, ale i tak stojí kniha za to!! Já řadím knihu mezi nejlepší knihy za rok 2021. Více najdete v mé recenzi.

Lenka0007
20.06.2021 4 z 5

Detektivka s pomalejším tempem, ale vlastně docela dobrá, s krátkými kapitolami a s koncem, který odpoví na všechny otázky. Pár výhrad bych měla (to, že je kniha druhá ze série, přesto první vydaná v Čechách, a tak se čtenář občas neorientuje, množství a chování některých postav, klišé v policejním sboru...) I tak hodnotím nadprůměrně a doporučuji.

Danago
20.06.2021 4 z 5

Hodně detailně rozpracovaná detektivka. Trochu pomalejší tempo, ale vše do sebe logicky zapadá a všechno je vysvětlené.
Střídá se zde současnost, kdy se vyšetřují vraždy dětí s minulostí kdy se Robert snaží vzpomenout si, co se přihodilo před osmadvaceti lety, kdy on sám byl dítě.
Vzpomínky nám postupně odkrývají, co se v minulosti přesně stalo a na konci knihy se obě linky velice logicky spojí.

L.Helena
08.06.2021 4 z 5

Docela dobrá detektivka, bohužel až druhá ze série o detektivovi Carlu Edsonovi. Škoda, že v češtině nevyšel i první díl. Sice se jedná o samostatný příběh, ale občas je zde zmínka o postavách či akcích z minulého případu.