Čarodějnice

Čarodějnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546966/bmid_carodejnice.jpg 4 657 657

zuzana2599
08.05.2018 5 z 5

Tak toto byla tlustice - 650 stran krimi z pera známé švédské autorky Camilly Läckberg. V rozsáhlém příběhu ze současnosti, kde se objevují mimo jiné i migranti a problémy dnešního západního světa se mi moc líbila historická linka příběhu ze 17. století.
Je to výborně propracovaný příběh, kde se rychle střídají okamžiky děsivé hrůzy a domácího klidu a pohody !

onqa
03.05.2018 2 z 5

Vážně je pro zvýšení zájmu čtenářů třeba, aby kniha pojednávala o vraždě dítěte? Nejde to líp? A je opravdu nutné, aby se spisovatelka, která píše detektivní romány s prvky romantiky zabývala uprchlickou krizí?
A části s čarodějnicí Elin, to jako vážně? A to rozuzlení na konci... Jakýsi článeček z Bohuslanských novin, aby tato část byla v knize oprávněně, a zapadla tam?
Kdybych mohla Camille poradit, řekla bych jí, aby, jestliže má tak nutkavou potřebu, o čarodějnicích napsala samostatnou povídku. Nebo to snad bylo kvůli názvu knihy? Že by Camilla nevymyslela lepší název než Čarodějnice a proto se rozhodla čtenáře obohatit o část s čarodějnicí? Možné je vše. Kdo z nás vidí do hlavy pachatele...
A pak už jsme se jen dozvěděli, jak vyrůstají Eričiny děti, že Anna už je na tom líp, Kristina se bude vdávat a Melberg je stále stejný hňup. A vražda a její pachatelé? Tolik kombinací a možných řešení. Ach... Nebo spíš, ach bože. Takže až se budete v létě nudit na lehátku pod stromem a nebude se vám chtít přemýšlet, přečtěte si Čarodějnici. A dejte si k tomu zmrzlinu. U téhle knihy nějak zvlášť vadit nebude, když ji pokapete.

HaHa11
30.04.2018 4 z 5

V pořadí desátý příběh s dvojicí Erika a Patrik je tentokráte žhavě současný. Problémy současné Evropy i světa jsou propojeny s detektivní zápletkou poměrně věrohodně. Jak je u autorky zvykem, čtenář sleduje několik dějových linií. Za nejslabší bych si dovolila označit tu nejstarší - její provázanost s časově vzdálenými násilnými činy je přeci jenom poněkud z říše bájí a pověstí. Tak nějak jsem zhruba od poloviny knihy tušila, kde je zakopaný pes, ale drastický závěr mi vyrazil dech.

Riley11
30.04.2018 5 z 5

Velice dlouho jsem tuto knihu očekávala, a moc se na ní těšila. Po dočtení, jsem opravdu tupě koukala na poslední stránku a nechápala. V knize toho bylo tolik, tolik zla, tolik beznaděje. Opravdu mi bylo z toho smutno. Věřím, že to je vše opravdu reálné, stačí se podívat na internet, nebo na televizi.
Musím říct že příběh z minulosti, byl neskutečně smutný. A vůči hlavní postavě, nespravedlivý, ale co v životě je spravedlivé?? (jak dnes tak v minulosti)
Dvojice Erika a Patrik je bezvadná, ale i ostatní postavy jsou povedené.

jalejale
12.03.2018 5 z 5

Ďalší diel série je napísaný v top kvalite na aký sme u spisovateľky zvyknutí. Kniha má viac stránok ako predchádzajúce časti ale číta sa výborne. Všetky príbehy do seba zapadli a príbeh Bosorky z r.1672 knihu len spestril. Hrozné obdobie!! Čítať knihu od Lackberg je naozaj zážitok.

happy-smile
09.03.2018 5 z 5

Po třech letech konečně další pokračování oblíbené dvojice Eriky a Patricka. Fanoušky této série další díl určitě potěší, podle mě si pořád drží stejnou kvalitu jako předchozí díly. Kniha je kapánek delší, než jsme od autorky zvyklí. Je to tím, že se sem Camilla snažila začlenit několik aktuálních témat, které se zde objevují jako vedlejší dějové linie - migranty a střelbu na školách. Kniha je tím sice trochu delší, ale není to na škodu. Alespoň si člověk děj může zasadit do reálného časového rámce. Doufám, že tato série ještě nekončí, protože ústřední dvojice mě pořád baví.