Čas čarodějnic

Čas čarodějnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466483/bmid_cas-carodejnic-PP1-466483.jpg 4 1309 1309

Jeden z nejsenzačnějších literárních objevů roku 2011, ve kterém autorka skvěle spojila milostný příběh s historickými reáliemi středověku. Historička a čarodějnice Diana Bishopová celý svůj život odmítala své nadpřirozené nadání. Očarovaný alchymistický rukopis však do jejího života vnese nevítaný příval magie a najednou se o ni zajímají nejen čarodějnice, ale i démoni a upíři. Záhy se po Dianině boku objeví i záhadný Matthew Clairmont, vědec, válečník a upír. Přestože mezi bytostmi panuje staleté nepřátelství, Diana a Matthew se jen s obtížemi brání vzájemné mrazivé přitažlivosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)

A Discovery of Witches, 2011

MiraiYume
28.09.2018 4 z 5

Ze začátku jsem byla knihou i stylem psaní fascinovaná. Příběh se mi moc líbil, ale někdy kolem poloviny se ta fascinace a zaujetí začali vytrácet. Už to na mě bylo místy moc rozvláčné a občas mi Diana přišla... ani nevím, jak to vyjádřit. Ale rozhodně mi chováním nepřipomínala uznávanou akademičku, jak se nám autorka snažila nastínit na začátku. Už to zkrátka nebylo ono. A některé pasáže byly popsány tak mechanicky, že se z nich nedaly pochytit žádné emoce. Jiné zase byly přeemotivavané. No prostě se dalo z příběhu vytěžit víc. Nejvíc mi ale vadí to cestování v čase, respektive jeho nedovysvětlení, jestli mi to teda neuniklo. Kde jsou v tom čase jejich minulá já, když se přesunou do jiné doby? Tohle v knihách nemám ráda. Je to nedotažené.

mikoss
25.09.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla velmi čtivá. Trochu mi připomínala televizní seriál Moonlight. Jsem zvědavá jak bude série pokračovat.

LadyElisa
24.09.2018 5 z 5

Kniha mě naprosto pohltila, děj je zasazen do atraktivních lokací, chemie mezi Matthewem a Dianou je přímo elektrizující. Přečteno za tři dny a vrhám se rovnou na další díl. Seriál je úžasný :)

Dalgiona
18.09.2018 5 z 5

Ano, i já jsem si tuto knihu koupila tak trochu kvůli tomu obalu. Ale to nebylo prvotní, co mě zviklalo k nákupu. Nelitovala jsem. Kniha mě vtáhla do děje a nepustila mě, dokud jsem nepřečetla poslední slovo. Byla jsem nadšená a tak se nedivte, že jsem se těšila na její pokračování. Chyba. Možná se vám líbilo, ale já jej do dnešního dne nepřečetla, přes několik pokusů začít. Zklamalo mě to. A co vy? Dočetli jste pokračování? Poraďte co s tím. Díky D.

hu_87
06.09.2018 3 z 5

Podle obalu mi připadalo, že se bude jednat o legendární, přímo revoluční knížku, což byl samozřejmě omyl jako hrom. Zbytečné a zdlouhavé popisování některých situací, ale jedno je jisté: Edward Cullen konečně našel svého ztraceného bratra Matthewa.

medvídě
21.08.2018 5 z 5

Můj zanedbaný spánek děkuje kámošce za doporučení této knihy :D ...
Ze začátku jsem se moc nezačetla, ale pak mě to už nepustilo a připadala jsem si jako tichý pozorovatel celého příběhu, který nemá chybu. (Tedy kromě záměny pečetidla za pečeť).
Příběh má spád, postavy se vyvíjí a vy poznáváte jak je samotné, tak jejich rodiny a svět, ve kterém žijí.
Knihu doporučuji, ale jen ne v době, kdy se máte na něco učit - vážně se nelze odtrhnout a teď to všechno budu muset dohnat (další povzdech spánku).

Už se těším na pokračování, kam se vůbec ti dva dostali a co se jim tam přihodí.
Mimo jiné jsem i zvědavá na seriálové ztvárnění, které začnou brzy vysílat - podle ukázek se mi to líbilo.

PS. vážně bych někdy ráda navštívila dům, kde žijí tety Diany - klidně tam i žila, třeba by byl tak hodný a tvořil mi místo na další knihy :), ale i do domu za Ysabeau, podle popisu musí být nádherný.

MíšaS.
03.05.2018 5 z 5

Jsem knihou nadšená.

Lianica
02.03.2018 4 z 5

Kniha mě ze začátku moc nechytla, líbila se mi atmosféra knihovny, ale hlavní hrdinka mě moc nezaujala. Postupně jsem se dostala do děje a kniha mě začala bavit. Už mám rozečtený druhý díl, krásně to na sebe navazuje...

Elea
15.02.2018 5 z 5

Kniha se mi hodně líbila, krásně jsem si ji užila, hlavní postavy byly sympatické, historii mám ráda, tak mi nevadily popisy historických událostí. Nedostatkem knihy je však velké množství překlepů a chyb.

yawe
11.02.2018

Mě po přečtení celé série jako první napadla myšlenka:"Jak uvažuje bytost, která má 1500let zkušeností a zážitků, které jsou pro ostatní často prezentovány ve zmanipulované formě." Jak by to vypadalo, kdyby jsem všichni zažili běh času a manipulující lidi by měli hodně těžké nás napálit. To že se dneska něco dozvídáme z historických knih nemusí vždycky znamenat, že to tak skutečně bylo. A představa, že přesun v čase do minulosti bude mít důkazy v přítomnosti...zajímavá myšlenka. Ať už autorka použila nadpřirozené bytosti k tomu, aby umožnila projít časem, z tohoto pro mě zůstává důležitá myšlenka.

ame
08.02.2018 4 z 5

kniha byla zajímavá a plná zajímavostí z historie, hlavní hrdinka je mi velice simpatická a příjemná, kniha ale nemá zajímavé zvraty a překřížení, proto 4 z 5 a ne 5 z 5

Veronicess
15.01.2018 4 z 5

Celkom pekný, pútavý príbeh. Kniha mi prišla zaujímavá a rada som si prečítala aj ďalšie časti.

keiko33
26.11.2017 5 z 5

Celkom mile prekvapenie. Mam rada historiu, takze tie opisy z historie mi nevadili, dej plynul pomaly, ale vdaka tomu som opisy viac vnimala. Ked knihu doslova zhltnem, vela veci mi unikne. Sice mi citanie trvalo dlhsie a mozno mohla mat kniha o par stran menej, citanie som si uzila. Po tom konci, som poriadne navnadena na pokracovanie a tesim sa na cestovanie do minulosti. Obdobie renesancie a humanizmu ma vzdy fascinovalo a som zvedava ako si stym autorka poradila.

BelphegorSara
23.11.2017 5 z 5

První kniha kterou jsem si vybrala podle krásného obalu :) Nelituji! Krásný příběh a velice sympatická hlavní hrdinka. Mystičnost a malinko složitější styl psaní autorky, této knize přidávají. Patří k mým oblíbeným.

Siwan
20.11.2017 3 z 5

Moc se mi líbila atmosféra, jakási zvláštní poklidnost, která je pod povrchem vyprávění a člověk i přesto, že se právě děje něco dramatického, má klid v duši, že to prostě dobře dopadne.

veronka29
03.10.2017 5 z 5

Knížku jsem si vybrala kvůli obalu, který je podle mě úžasný. Kniha vás buď dostane nebo jí po pár stránkách přestanete číst. Já za sebe jí můžu doporučit.

Beatrisie
03.10.2017 5 z 5

Knížka se mi líbila těším se na další díl a plus za opravdu povedenou obálku:)

MaléZlo
01.10.2017 3 z 5

Poslední dobou začínám psát komentáře, že kniha mohla být klidně o pár set stran kratší. U této knihy nevyjímaje. Dle mého názoru zbytečně moc popisování historie, které mě nebavilo a přistihla jsem se, že přeskakuji řádky, které mi přišly zbytečné. Kniha obsahuje neuvěřitelné množství hrubek, nesmyslných slov a slovních spojení. Ale abych nebyla jen pruďas - příběh se mi líbil, i postavy. Určitě si přečtu další díl, ale co se mi zarylo do paměti: pořád nám cpali, že Diana má kuráž a ve chvíli, kdy bych ji od ní očekávala, se slavná kuráž nedostavila. Viz. část předtím, než má Diana poprvé vidiny...

chemulinka
29.09.2017 2 z 5

Kdyby Dianna Bishopová neustále jenom nespala, nejedla míchaná vejce a nebyla unavená, tak by ani nemusela vznikat trilogie a všechno se mohlo vejít do jednoho dílu. První díl na přečtení stačí, na další už nemám sílu. Vadilo mi, že v knize (ve výtisku, který jsem dostala) je značná spousta hrubek a překlepů.

Dinosaurus2000
30.07.2017 1 z 5

Kniha mě velice zklamala. Hlavní hrdinka je nezajímavá, přijde mi, že pořád jí nebo odpočívá, zatímco ostatní se o ni starají. Knihu bych nejspíš ani nedočetla, nebýt přesvědčení, že se to určitě za chvíli rozjede. Ale bohužel. :(