Čas zapomnění
Sharon Guskin
Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…... celý text
Literatura světová Romány
Kniha se mi moc líbí od první stránky,Hrozně mě chytla.Místy až strašidelná.Na převtělování,jsem nikdy neveřila.Příběh malého Noema a jeho maminky a také ostatních postav se mi moc líbí a zaujal mě.Kniha je skvěle napsaná a okamžitě se stala,mou favoritkou.
Moc pěkné a zajímavé čtení. Příběh se četl dobře. Autorka velmi hezky zpracovala téma minulých životů, reinkarnace a pohledů různých lidí na toto téma. Lidí, kteří v převtělení duše věří, začnou věřit, musí věřit, ale také těch, kteří jsou k tomuto tématu skeptičtí. S oběma maminkama jsem soucítila a s malým Noem vše prožívala.
Velmi zajímavá kniha. Četla se jedním dechem, nečekala jsem, že mě toto téma zaujme ale byla úžasná!
Zajímavé pojetí a vhled do možnosti bytí před bytím a po bytí. Složitost tématu byla čtivě zpracovaná, zajímavé prolínání pohledů dvou matek, odborníka, ale také otce zesnulého syna. A myslím, že kolikrát si člověk v životě řekne, že tu situaci už zažil, že mu to zažití něco připomíná...
Tohle téma není pro mě nové, tudíž v této knize jsem se soustředila hlavně na příběh....abych pravdu řekla, nechtěla bych být v kůži ani jedné z mamin....
Kdo věří, své si najde. Kdo nevěří, možná ani nedočte a nebo bude natolik zvědav, že se na konec přeci jen dostane. Já si to užila i přes začátkové drhnutí. Určitě zajímavé téma s uvedenými skutečnými příběhy.
S touto tématikou jsem se setkala poprvé a musím říct, že mě opravdu zaujala. Líbilo se mi jak autorka toto kontroverzní téma zpracovala. Úplně jsem cítila zoufalství ženy jejíž syn mluví o jiné matce než je ona a také i dilema, mezi tím jestli má uvěřit synovi nebo lékařům, kteří tvrdí že je to psychiatrická nemoc.
Vždycky se snažím napsat svůj komentář bezprostředně po dočtení knihy. Chci mít pocit, že je to pod tíhou dojmů každého příběhu. Teď jsem trošku rozpačitá .... ta knížka mě dostala a tak nějak stále nutí k zamyšlení. Není to o tom, zda věřit či nevěřit v reinkarnaci, i když kdo z nás někdy neměl pocit deja vu ? A přesto, více než o tajemnu lidského bytí, mě přiměla kniha přemýšlet, jak se chováme vzájemně k sobě, k přírodě, k planetě, jak nakládáme s tou "lidskou láskou" a jak je důležité jí ve svém, tom současném životě mít. Jsem spíše čtenářkou thrillerů, ale tahle knížka se mi moc líbila a mohu jí doporučit.
Kniha se mi líbila. Byla jsem na ni zvědavá a určitě mě nezklamala. Chvilku jsem měla strach, že bude chtít chlapec zůstat u té druhé mámy a Janie zůstane sama. Určitě stojí za přečtení.
Je to úplně jiná kniha, než na jaké jsem zvyklá číst. Popravdě jsem z ní měla dost divný pocit a občas mi přeběhl až mráz po zádech. Musím ale uznat, že se mi líbila a vytkla bych jí jenom to, že mi chyběl časový úsek jeho raného dětství. Ještě je také dobré, že autorka dává právo výběru, věříš nebo má své vysvětlení...
O reinkarnaci jsem už pár knížek přečetla, například Život před životem od Moodyho či Mnoho život, mnoho mistrů od Briana Weisse. Možná proto mi knížka přišla chvílemi nezajímavá a některé pasáže jsem opravdu jenom očima přelétla, jelikož mě nudily. Samotný příběh Noeho byl zajímavý a moc se mi líbil, ostatní postavy v knize už mi tak zajímavé nepřišly. Věřím ale, že si kniha najde své čtenáře.
Velmi propracovaná kniha s opravdu zajímavým tématem, proložená úryvky z knih doktorů, kteří se reinkarnací zabývali. Dojemný příběh Noema je procítěný mateřskou láskou. Nic přímočarého, ale krásně propletený hlubokomyslný román, ve kterém nejde pouze o reinkarnaci.
Celkově to bylo velmi pozoruhodné. Je zde zpracováno nevšední téma, které je citlivě podané. Hodně jsem se vžila do Janie, protože mi jí bylo líto jako matky. Svého syna miluje a to že se trápí, ji trápilo taky. Postavy jsou zde dobře vykresleny.
Pokud vás zaujalo téma převtělení a chcete se o něm dovědět přirozenou cestou příběhu, určitě si knihu přečtěte.
Zajímavé téma, poutavý a dojemný příběh chlapce ... Nutilo mě se zamyslet, jestli je možné, že by se takové věci mohly dít, a věřím tomu, že část pravdy v tom bude :)... Mě se kniha moc líbila, jediné co mě trošku rušilo byly dějové odchylky - vkládání jiných příběhů...ale jako celek hodnotím za 4*.. :)
Mně se knížka moc líbila, silné téma. Hezky zpracované, hodně emocí a věcí k zamyšlení. Přijetí smrti a smíření s osudem.
No za mna slabsi priemer..cca do polovice som vynechavala cele kapitoly a dejovej linii to nijak neublizilo..potom uz to bolo lepsie,miestami dojimave a miestami mrazive..ale posledne kapitoly boli navyse pre mna..poslednych 30 tran bolo podla mna uplne zbytocnych ..Mala som vysoke ocakavania ktore sa nenaplnili
Dostala jsem se k posledním sto stranám knihy.Noe,konečně našel, svého vraha v předchozí m životě.On sám i jeho maminka,znají konečně pravdu a budou snad moct vést,normální ,klidnýživot.Snad najde klid i zavražděný chlapec a jeho rodina.Anderson,vyřešil,svůj poslední případ a snad,dokončí i svou knihu,než jeho život,definitivně skončí?Těším se na závěr knihy.