Časovaňa doktora Proktora
Jo Nesbø
Doktor Proktor / Príbehy doktora Proktora série
Doktor Proktor se rozhodne nájsť svoju starú lásku Julietu Margarínovú. Vyráža za pomoci svojho starého vynálezu - časovane, do minulosti, aby zmenil chod vtedajších udalostí. Lisa dostane šifrovanú správu s volaním o pomoc. Doktor Proktor sa bez pomoci nemôže dostať naspäť z minulosti. Nedá sa nič robiť. Lisa a Bule, doktorovi verní priatelia, podnikajú svoje životné dobrodružstvo – kúpel do minulosti, ktorým sa dostávajú do Paríža spred 40-tich rokov.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , Iron LibriOriginální název:
Doktor Proktors tidsbadekar, 2008
Super pokračování. Kriminálky od autora mě extra moc nebaví, ale dětské knížky jsou super.
Moderní pohádka, která mne docela zaujala. Zajímavé vyprávění s trochou dějepisu, několika významnými letopočty a historickými postavami.
Super :-) víc akce, větší dobrodružství, větší zábava :-D Kdo by to byl řekl, že se Líza s Bulíke seznámí s Napoleonem a Johankou z Arku?! :-D Krása :-D
Tento díl je rozhodně lepší než první. Trochu mi to připomínalo Výlety pana Broučka a scéna s Eiffelem trochu Cimrmana :). Děj je překvapivě poutavý a velice dobře se čte. Autor ubral i na ilustracích, což hodnotím velice kladně.
Druhý díl se mi líbil víc. Hrozně se mi líbily ty skoky do minulosti. Hlavně Bulík a jeho vylomeniny. Až mi bylo líto, jak rychle to celé skončilo.
celkom milé, autor sa vyhýba tomu klasickému rozprávkovému konceptu, že na začiatku sa musí stať niečo zlé a potom nastúpi spravodlivosť, dokonca by som povedal že dokázal napísať napínavý dej bez výslovne negatívnej postavy.
První díl -Doktor Proktor a prdící prášek - byl lepší. Zde je dej už trochu překombinovaný. Četla jsem knuhu s dětmi -vecer před spaním a už jsem se těšila, au bude konec. Není to nejhorší, ale mě už tolik neoslovila.
Super. Tenhle díl je o hodně lepší než první. Kniha byla velice vtipná a plná napětí.
Úplně jsem si oblíbila Rašpli.
Moc se mi líbil konec, do posledního řádku jsem nevěděla jak to dopadne, což je geniální. Určitě vřele doporučuji všem čtenářům!!
Bláznivé cestování dvou dětí a ještě bláznivějšího profesora časem za pomoci vany a mýdla času - super námět pro dětskou knížku. Knihu jsme četli spolu se synem, tedy já četla a on nadšeně poslouchal. Četli jsme i díl první, ale mně tento připadal lepší a zábavnější, malému se líbily oba. A protože tentokrát nechávám hodnocení na posluchači, dáváme 5bodů a moc doporučujeme.
(5/17)
Další super díl o doktorovi Proktorovi. Komu se líbil první díl, tak si tento rozhodně nemůže nechat ujít, je to stejná jízda plná humoru a fantazie, tentokrát časojízda. :-)
Předchozí knížka o prdícím prášku se mi líbila víc. Tento příběh mi přijde pro děti už dost překombinovaný. Každopádně audiokniha namluvená Davidem Novotným je opravdu parádní.
První díl se mi taky moc líbil ale Doktor Proktor a vana času byla ještě lepší. Moc se mi to líbilo a bylo to velmi zajímavé.
Už první díl se nám moc líbil, ale Doktor Proktor a vana času nemá chybu. Cestování v čase a oživení francouzské historie bylo perfektní. Originální děj, skvělá zápletka, čtení zábavné i poučné. Už se těšíme na další milé příběhy dvou správných kamarádů Lízy a Bulíka.
Zatímco první díl byl psán pro děti (s velmi malým přesahem pro dospělé, aby ji vzali na milost), druhý je dětská detektivka a nosbøovka, jak má být - ze země do země, z času do času. Tu Johanka (Schválně - taky ji máte v učebnici s kolečkovou bruslí?), tam Waterloo (konečně vím, proč to Napoleon projel). Dokonalost sama a málem jsem projel výstupní stanici!
přátelství humor zfilmováno cestování časem vynálezy a objevy dobrodružství severská literatura
Skrýt reklamy
Originální, zábavné, veselé, odpočinkové. Ideální pro společné čtení (pro)rodiče s dítětem.