Cena krve
Dick Francis (p)
Gene Hawkins přichází do styku se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby unikl depresím, je pověřen novým vyšetřováním – americkému příteli jeho nadřízeného beze stopy zmizel už druhý vzácný plemeník. Z hledání koně, které zpočátku vypadalo spíše jako mimořádná dovolená v USA, se velmi rychle stane případ, který vyžaduje plné nasazení – a při němž Gene poznává cenu života.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Blood Sport, 1967
Ze začátku mě sice kniha moc nechytla, ale jakmile hlavní hrdina odletěl do Států, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Pro me trochu netypicka francisovka, protoze vyzneni pro me bylo spise pesimisticke, ale tak to v zivote chodi... S hlavnim hrdinou jsem se opet ztotoznila a knizka me nepustila do posledni stranky.
Moje první dospělácká kniha, četl jsem ji v 5-té třídě a moc se mi líbila, zanedlouho jsem přečetl všechny Francisovky co jsme měli doma a stal se ze mne sběratel tohoto autora.
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Pěkně napsané i když mě překvapily deprese hlavního hrdiny (u Francisových hrdinů věc ne zrovna častá).