Lepší než život
Doug Naylor , Rob Grant
Červený trpaslík série
Pokračování Červeného trpaslíka líčí další příhody party kosmických ňoumů ve vesmíru vzdáleném tři miliony světelných let od Země. Všichni společně se tentokrát ocitnou v zajetí nejúžasnější, nejdokonalejší a nepřekonatelné počítačové hry „Lepší než život“, která má jedinou nevýhodu: je tak dobrá, že z jejího systému nelze uniknout zaživa. Jak ovšem víme již z prvního dílu, smrt někdy může být pro život tím nejlepším řešením a putovat po kosmu se stříbřitým hologramovým H na čele může mít svůj půvab.... celý text
Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: 2003 , ArgoOriginální název:
Better Than Life, 1991
Tohle je prostě skvost na moji knižní poličce. Jen stále nevím, zda bych vám měla doporušit knihu nebo rovnou seriál, na který se dívám stále dokola:).
Červený trpaslík je světová klasika, která dokáže bavit ještě dlouhá léta. Věřím že jednou si ho přečte a pobaví se u něj i můj syn který má teprve 3 roky.
"Večírek skončil, Jittermane."
"Hele," odsekl Tonto s náznakem úsměvu. "Večírek nikdy neskončí, dokud nezbyde k pití jenom Cinzano!"
Ve druhém díle opět parta z Trpaslíka prožije několik epizod seriálu, ale kromě několika málo situací a dialogů úplně jiným způsobem.
Místy je to naprostá paráda, protože děj není epizodní, ale krásně na sebe navazuje a je zde několik skvělých nápadů a nových, zatraceně vtipných scén.
Bohužel útěk z virtuální hry Lepší než život mi moc zábavný nepřišel, často byl spíš nepříjemně znepokojující. O Rimmerovi v ženském těle, který je nucený k prostituci, jsem si číst nepotřeboval.
Horší než první díl, občas trochu nuda, ale občas to stojí za to.
Šest dutohlavů z deseti.
Lister za 15min svaří z ocelových dveří a trubek protikyselinový oblek do kterého nezatéká? :D To by myslím nedokázal i McGyver. Ále tak dobře, podobný zřeštěnosti byli i seriálu - na co třeba má hornický laser tepelně řízené střely? :) obří hořící meteorit ve vesmíru? :) ale o to tu nejde, jde o zábavu.
cerveny trpaslik serial,kterej nema chybu,nejvtipnejsi,knizka fajn jen takova zdlouhava...ale docetla jsem ji:-)
Miluji Červeného Trpaslíka. Pro mne není lepšího seriálu. Bohužel knížky mi přijdou o hodně méně vtipné a tak jako utahané. Ano, celé universum hezky rozšiřují, takže pro fanoušky je to určitě povinnost. Ale seriál je seriál - nepřekonatelný!!! To samé platí u všech čtyř knih.
No nevím, tohle bylo trošku divnější.
Za prvé se děj hodně odklonil od toho, jak známe seriál.
A za druhé snad teprve tady jsem si uvědomila, jak důležitá snad "měla být" Kochanská pro Listera, protože v TV seriálu, její pozice tak silná rozhodně nebyla.
Přivedl mě k této knize nepřímo můj syn, ač rád a hojně čte, nikdy se moc nesměje a když jsem uslyšela smích z jeho pokoje, připadlo mi to zvláštní. Když odešel, šla jsem se kouknou na tu zvláštnost - a už byla moje. Jen pozor, nesmí se číst ve vlaku, nebo vůbec v hromadných dopravních prostředcích, jinak si lidi budou myslet, že jste blázni.
Možná je to tím že seriál znám nazpamět, ale nepřišlo mi to jako něco moc vtipného... a když to srovnám z Neschopností, tak by to bylo na jednu hvězdu....
Míň humoru než v seriálu. Divnej konec. Postavy mi byly sympatické jen proto, že je mám rád z TV seriálu. Na druhou stranu získal více místa Toustovač, což je velké plus této knihy.
Na tuto knihu se dá napsat jen, že takový konec jsem nečekala :D A myslím, že je lepší než první díl.
Hned po dočtení předchozího dílu,který byl perfektní jsem se pustil do dalšího a ten mě lákal už jen názvem,protože se jmenuje jako jedna z mých nejoblíbenějších epizod a byl jsem zvědav jak bude rozsáhlá v knižní podobě.Wooooow! Celá kniha je stejná jízda jako předchozí díl a já se znovu bavil stránku po stránce. PS:Představa ideálního života podle kocoura byla perfektní.A Kocour dostál toho co o něm víme z seriálu,že je povrchní ůchyl. PPS:při přečtení věty Rimmre ty jsi varle jsem se nemohl přestat smát,protože když si dáte dohromady předchozí děj tak je to geniální vyjádření. 100%
Další díl Červeného trpaslíka, tentokrát s hrou LNŽ. Mám pocit, že Grant umí trochu kočírovat Naylora, aby to zbytečně nepřeháněl se sentimentalitou, a tak se mi i tenhle díl líbil. Jede vlastně ve stejném duchu jako Nekonečno. Ale stejně jsem ráda, že pro seriál neměli neomezený rozpočet, a tak nemohli popustit uzdu fantazii jako v knihách a mohli se víc soustředit na vtipné dialogy.
Víte, i přes komentáře tipu: První díl byl nejlepší vedu svou a pravím: Tento díl je nejlepší! (pro mne). Bavila jsem přesně tak, jako u TV-seriálu. Jen kdybych si dokázala hochy z červéného trpaře představit po svém a né jakožto vidinu mých tuze oblíbených seriálových hrdinů! Postava Rimmera je tak lidsky nemožná až je nádherná! Navždy už ale bude Rimmer mluvit, pohybovat se a hlavně vypadat - jako Chriss Barrie, jen s ošklivým Há na čele..
Dost možná lepší, nežli díl předchozí, je to i více "odkloněné" od seriálové předlohy, hlavně co se Hry týče. Přesto se to nemůže rovnat s genialitou seriálu, díky němuž nejsem schopen hodnotit cokoli, co s ním má něco společného, objektivně proto opět 4*...