České pohádky
Jan Drda
Jedinečné pohádky vyprávěné osobitým jazykem Jana Drdy. Některé můžete znát i z filmového zpracování. Znáte buchtovníky, lívancovníky či vdolečníky? Tak takové stromy rostou jen v pohádkách Jana Drdy. Jedinečné příběhy, vyprávěné osobitým jazykem, mnohé známé z filmového zpracování, jsou báječným čtením pro malé i velké čtenáře. Soubor českých pohádek patří bezesporu do zlatého fondu literatury pro děti.... celý text
Úplně první knížka, kterou jsem četla své malé princezně. Moc krásné pohádky, ke kterým se určitě ještě vrátíme.
Dařbujána pandrhola, Zapomenutý čert, Jak šel honza do lenoráje... O princezně jasněnce , Jak proncezna hádala až prohádala.. nicméně Troška to zprznil, ani ta nejkrásnější kniha holt není imuní.
Klasické české pohádky, které jsem hltal jako dítě a kde nechybí loupežníci, vodníci, králové - prostš všechno, co patří do srpávných pohádek. A k tomu kouzelné ilustrace Josefa Lady . Nádhera !!!
Moc ráda jsem tyto pohádky četla. Moje nejoblíbenější byla Dařbuján a Pandrhola, kterou jsem listovala snad nejvícekrát. I teď se na tuto knížku alespoň očkem podívám a pohádky miluju doteď:)
kdysi sem Drdovým pohádam nerozuměla jenom jedné - O zapomenutém čertovi a to ještě díky zfilmováním. Ale díky zfilmování pár pohádek pana Trošky jim jakž takž rozumím.
Nejen krásné, ale i vtipné pohádky. Mám je ráda od dětství, potom jsem je četla svým dětem a nyní začnu vnoučatům.
Část díla
- Český Honza
- Dařbuján a Pandrhola
- Jak Kuba parohatou princeznu léčil
- Jak princezna hádala až prohádala
- Jak šel Honza do lenoráje
1975 | Němá barikáda |