Chlapec, krtek, liška a kůň
Charlie Mackesy
Tento univerzální, laskavý příběh je určen pro všechny bez rozdílu věku. Vypráví o přátelství mezi zvídavým chlapcem, lačným krtkem plným chuti do života, liškou, kterou strázně naučily ostražitosti, a moudrým, něžným koněm. Všichni čtyři objevují širý svět. Navzájem si kladou otázky. Cestou procházejí bouřemi. Učí se milovat. Óda na nevinnost a laskavost vyprávějící o životních ponaučeních, která si již získala srdce více než milionu čtenářů.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
The Boy, The Mole, The Fox And The Horse, 2019
Za ilustrace, font písma a celkovou grafiku knihy dávám 10*, protože to je vážně nádhera, i absenci jakéhokoliv příběhu bych mohla prominout, kdyby se kniha pořád netvářila, že nějaký má. Myslím, že kdyby byl na každé straně jeden citát doplnění touto luxusní a něžnou ilustrací, kniha by byla mnohem ucelenější a přehlednější. Ani k jedné postavě mi ale nešlo vytvořit si jakýkoliv vztah, tudíž jejich "moudra" jsem pouštěla jedním uchem tam a druhým ven. Text mě prostě vůbec neoslovil. Škoda.
“Představ si, jací bychom byli, kdybychom se tolik nebáli.”
Ach, tohle byla krása! Chlapec, krtek, liška a kůň je zahraničním fenoménem, který si získal srdce tisíců a tisíců čtenářů po celém světě a já se mezi ně rozhodně řadím... Překrásný příběh o životě, přátelství, bolesti i odpuštění... Pro někoho jsou myšlenky třeba jednoduché... Já si ale myslím, že právě proto v sobě mají takovou sílu... Kniha má překrásné ilustrace i písmo... Poklad mé knihovny!
Hodnotím ilustácie, ktoré sú kúzelne jemné, nežné až dojemné.
Text sa mi veľmi hodnotiť nedá, všetko čo je tam napísané som už videla, čítala niekoľkokrát niekde inde.
Musím dát 5 hvězd. Naprosto krásné zpracování, FAMÓZNÍ (ano, použila jsem vážně CAPS LOCK) ilustrace, boží papír, skvělý font. Citáty mohou vyznít jako klišé, ale není od věci si je čas od času připomenout.
Na knize nejlépe hodnotím ilustrace, které byly opravdu top. Jinak většinu citátů člověk už určitě někde slyšel nebo četl, ale vůbec mi nevadilo si je tímto milým počinem připomenout. Novým Malým princem bych to určitě nenazvala, ten je přece jen někde trošku jinde. Ale to vůbec nevadí, příběh o chlapci a jeho kamarádech je něžný příběh, který má trochu ohleduplnosti vnést do nás všech.
Asi jsem čekala hlubší "poselství" . Sbírka citátů a myšlenek, které mohli být určitě lepší, dost často se opakovaly. 5 hvězd bych dala jen za ilustrace, ty jsou kouzelné.
Kniha, která pohladí duši a zahřeje u srdce :) Není tak o rozsahu textu, jako spíše o hloubce myšlenek. A ty ilustrace...naprostá nádhera :) Uplynulý rok nám všem jaksepatří zamíchal životy a možná právě proto potřebujeme víc takových knih, které nám svou na první pohled jednoduchostí ukazují pravé hodnoty lidského života.
Tohle se už po prvním přečtení zařadilo mezi mé nejoblíbenější knížky. Laskavé a kouzelné čtení, které se mě neskutečně dotklo. Zpracování je nádherné. Kniha vypráví příběh pomocí krátkých textů a ilustrací, které na čtenáře dokáží přenést naprosto nefalšované emoce. Myšlenky jsou ve své podstatě velmi jednoduché, přesto tak klíčové a pravdivé. A možná právě ty si ve svých životech potřebujeme připomínat úplně nejvíc. Poklad mojí knihovny.
Miloučká, kouzelná knížečka :-) Líbila se mi a určitě ji budu číst ještě několikrát :-)
Nejněžnější kniha, jakou jsem kdy držela v rukou.
Velká svým zpracováním, málo textu, ale ta hloubka myšlenek. Ta hloubka kreseb. To, co jsem při jejím čtení, prohlížení, vnímání... zažila, je nepopsatelně krásné. Po dočtení už se mi chtělo jen a jen plakat. Je to skvost, který budu často vyndavat z knihovny, abych se potěšila jeho stránkami.
Nádherná a dokonalá kniha.
Krásný, laskavý, milý a roztomilý příběh o čtyřech přátelích - chlapci a jeho třech zvířecích kamarádech.
Uvnitř knihy jsou nádherné ilustrace, které činí knihu ještě dokonalejší. Na každé stránce se nachází krásné myšlenky o přátelství, lásce, laskavosti a upřímnosti. Knížka nám připomíná, že důležité je mít rád sám sebe, být k sobě laskavý a porovnávání s ostatními je ztráta času. Stále opakuji slovo dokonalé, ale přesně toto přídavné jméno celou knihu vystihuje:)
5/5 Rozhodně doporučuji všem:) Přečtěte si ji.
,, Co je podle tebe největší ztráta času?" ,, Porovnávat se s druhými," odpověděl krtek.
,, Jaký je tvůj nejlepší objev? " Zeptal se krtek. ,, Že stačí být takový, jaký jsem," odvětil chlapec.
,, Jednou z největších laskavostí je být laskavý sám k sobě," pronesl krtek.
4.5
Chlapec, krtek, liška a kůň je kniha, ke které se budu často rád vracet. Ač obsahuje jednoduché myšlenky, jsou neskutečně důležité a pravdivé.
A to zpracování je prostě nádhera!
přátelství láska pro děti citáty pro mládež motivační knihy laskavost autorské ilustraceAutorovy další knížky
2021 | Chlapec, krtek, liška a kůň |
2022 | Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh |
Knížka prostá obsahem ale nádherná formou. Je radost zkoumat každou stranu, prohlížet ilustrace a dotýkat se papíru. Jde o knihu pro zastavení v čase a uvědomění si laskavosti.