Chýbaš mi
Harlan Coben
„Vyhýbaj sa ľuďom, čo patria minulosti. Nedovoľ im vracať sa do tvojho života.“ Na začiatku je to len bežná profilová stránka ako veľa iných na webovom zoznamovacom serveri. Ale keď sa Kat Donovanová, vyšetrovateľka newyorského policajného zboru, lepšie zahľadí na sprievodnú fotografiu, akoby jej doterajší svet odrazu vybuchol a znova na ňu ťaživo doľahnú city, ktoré dlhé roky potláčala. Z fotografie na ňu hľadí jej niekdajší snúbenec Jeff, muž, ktorý jej zlomil srdce a ktorého nevidela už osemnásť rokov. V Kat sa rozhorí iskierka nádeje, či práve toto nie je okamih, keď sa pominú dávne tragédie a otvorí sa pred ňou nová budúcnosť. No len čo sa pokúsi nadviazať kontakt s mužom z profilu, oživená nádej sa rýchlo zmení na temné podozrenie a potom hrôzu. Postupne vychádzajú na povrch obludné zločinecké plány a ich korisťou sa stávajú tí najzraniteľnejší. Počet obetí narastá a Katina vyhliadka na opätovné zblíženie s Jeffom sa čoraz väčšmi vzďaľuje. Úplne ju pohlcuje vyšetrovanie vyvolávajúce otázky týkajúce sa všetkých milovaných ľudí – bývalého snúbenca, matky, ba aj otca, ktorého surová vražda sa za dlhé roky nikdy celkom neobjasnila. Kat riskuje životy vrátane vlastného, ponára sa do ešte väčšej temnoty a hľadá v sebe silu, aby sa so svojimi zisteniami vyrovnala.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Missing you, 2014
Kniha je mistrně napsaná (stejně jako ostatní autorovy knihy, které jsem dosud přečtla) a dá se doslova přečíst jedním dechem.
Možná to bylo skutečností, že jsem před tímto titulem četla poněkud náročnější literaturu faktu, možná to opravdu bylo trochu překombinované a závěrečné rozuzlení zrychlené a nereálné, je to zkrátka jedno, protože mě to neskutečně bavilo a zhltla jsem knihu za dva dny. A někdy je to prostě to, co potřebujete. Propadnout příběhu.
Moje první "harlanovka" a určitě ne poslední.
Pokud máte rádi Cobena nebo thrillery - tuto knihu nevynechávejte. Je to místy hodně překombinované, ale ještě jsem stačil kombinace vnímat. Hodně rychlého děje, vystupnovaného napětí a nečekaných rozuzlení - to vše tam je!
"Protože srdce nezná rozdíl mezi rozumným a nerozumným."
Začátek mě dost zaujal, ovšem jak přibývalo záhad, a tedy i zauzlování příběhu, začalo mi to překombinování prostě vadit. Neuvěřitelné, nereálné. Když pomyslím na newyorskou policistku, mám před sebou Evu Dallas (serie Smrtící), kde je také složka detektivní, romantická, a dokonce scifi. A na to tedy podle mě tato kniha nemá.
Super knížka. Hltala jsem stránku za stránkou. Od tohoto autora moje první přečtená kniha. Určitě si vypůjčím další.
Vůbec mi nevadí, že je knížka neuvěřitelná, překombinovaná, protože by to možná byla celkem nuda. S touto knihou jsem byl spokojený, v žádném případě nenudila, bavila mě, měla spád a napětí. Rád si přečtu jinou knížku tohoto autora.
Před několika lety jsem si přečetla Temné lesy, tehdy mne zcela pohltily. Nad Šesti lety jsem tak trochu krčila rameny, ale když jsem si četla hodnocení Chybíš mi, s očekáváním jsem sáhla po dalším Cobenovi. Zařadila bych ho tak mezi dvě předešlé. Dobré, čtivé, napínavé, ale jak už tu bylo řečeno, až moc vykonstruované. Když jsem knihu dočítala, podivovala jsem se Jeffovu podivnému vysvětlení svého zmizení. Tak moc skřípalo, že kazilo celý dojem z přečteného. Naštěstí přišly ještě dvě poslední stránky. Uznávám, že byly trochu "nad čáru", alespoň však věci sladily dohromady.
Po knize Šest let jsem se tesila na dalši knihu od tohoto autora. "Chybíš mi" bylo opět napínavé čtení. I kdyz trochu jednoduche a "americke", ale vyborne pro toho, kdo potrebuje oddychnout a rad popusti uzdu své fantazii.
Jako vždy ,od tohoto autora, perfektní počtení.Všem mohu jedině doporučit.Napínavé, čtivé!!!!
Ale ano - ono je to napínavé a čtivé, ale příliš málo uvěřitelné - příliš přelidněné a překombinované.
Po roční pauze jsem opět sáhla po Cobenovi. Po mém loňském neúspěchu s knihou "Šest let" jsem od této ani žádný větší zázrak nečekala. O to víc jsem byla překvapena. Bylo to čtivé, napínavé a docela dobré. Mám jen malou výtku k závěru, který se mi zdál, že místy tak trochu "skřípal". Je to knížka, která se čtenářům líbí a tomu odpovídá i její hodnocení.
Skvělé! Četla jsem od něj již čtyři knihy a tahle a Šest let jsou rozhodně top! Na každý stránce se něco stane, žádná nudná místa. Prostě paráda!
Knihu jsem přečetla na doporučení. Musím říct, že je skvělá..ano, nad některými věcmi musí člověk kroutit hlavou, že se to realitě nepodobá ani z rychlíku :), ale je to kniha, nad kterou člověk ani moc tak nepřemýšlí, jak se snaží číst dál a dál, aby věděl jak to dopadne....
Bez poslední kapitoly bych se obešla, byla až tak nereálná/divná, že mi do toho vůbec neseděla (dala bych kvůli ní i o jednu hvězdičku méně, ale zbytek knihy a celý koncept příběhu byl skvělý)
Parádní psychothriller s dost dobrým tématem na dnešní dobu. Na této knize jsem si hodně pochutnal, dal bych si přídavek :-). Napínavé a konec výborný.
Určitě jsem četl od Cobena lepší příběhy (např. Nadobro ztracený), ale i tak patří "Chybíš mi" k absolutní špičce daného žánru.
Moje druhá knížka od tohoto autora a zároveň asi poslední. Vadí mi jeho propojení thrilleru s červenou knihovnou a neuvěřitelnost některých linek příběhu.
Poprvé mě Coben moc nebavil, bylo to až až natežené, ale konec byl úplně peckový! Ty konce mě baví u něj nejvíce, napínavé jako kšandy a naprosto nečekané.
Moje první kniha od tohoto autora.A určitě ne poslední. Kniha měla vše co má mít poradny thriller. Hlavně se mi líbilo že kapitoly jsou psané z pohledu více osob.Doporučuji přečíst. Za mě si kniha zaslouží plně hodnocení.