Co přede mnou tajíš?
Linda S. Howington
Isabeau Bo Maranová je šéfkou policie v horském městečku, vede spokojený život, jenže ten končí, když se na jejím prahu objeví Morgan Yancy. Bo o žádného muže nestojí – zvlášť ne o přitažlivého potížistu, jehož se někdo usilovně snaží zlikvidovat. Past, kterou Morgan nastraží na své pronásledovatele, může stát život nejen jeho, ale i Bo.... celý text
Tento díl jsem omylem četla až po druhém a jelikož hlavní linka příběhu plynule pokračuje v tom následujícím, tak se mi některé věci objasnily až teď. Jinak to byl dost zábavný příběh a kdo má rád psy, tak si přijde na své.
Knihy autorky mám ráda. Umí dokonale spojit romantiku s různými žánry.
I v tomto příběhu to nebylo jinak.
Jediné co bych vytkla je, že na můj vkus dostala v ději fenka Tricky až příliš velký prostor. Druhý díl se mi líbil o něco víc.
Mám prostě knihy od paní Lindy ráda. Tentokrát méně akce, více humoru (hlavně s roztomilým chytrým retrívrem). Celou dobu čekáte drama a ono přijde až v samém závěru, ale nevadí, čtení jsem si užila i tak. Časem určitě sáhnu po další autorčině knize, tyhle "detektivky pro holky" psát rozhodně umí.
Tuto knihu jsem si užívala stejně jako jiné od této autorky. Teprve až nedávno jsem zjistila, že kniha Nezvěstná následuje po této a proto jsem to musela napravit a přečíst si i tuto a vůbec nezklamala :-) spojení romantiky a detektivní zápletka Linda Howard opravdu umí a její knihy miluju :-)
No v knize se toho moc neudalo. Podle anotace jsem to cekala vic akční a min cerveny knihovny. Ale jako oddechovka je to celkem fajn. Tricky byla jedna z hlavních postav a někdy mne to až stvalo, ze měla tolik stránek pro sebe. Uvidime, co druhej dil.
Kniha ze začátku vypadala velmi slibně a jakmile jsem zjistila, že hlavní hrdinka má psa, říkala jsem si, že nás určitě čeká několik legračních úryvků. Co jsem ale nečekala, že Tricky bude mít pomalu hlavní roli a dobrých 65% knihy bude o ní, respektive o tom jak chytá míč, jak lidem rozumí, jak má všechny omotané kolem prstu atd. Nebylo to moc záživné. Jsem psí člověk, ale tohle bylo i na mě trochu moc.
Bo mi k srdci moc nepřirostla. Pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli mi je nebo není sympatická. Plus byl Morgan a příjemné prostřední.
První polovinu příběhu jsem přečetla rychle, ale pak už jsem některé pasáže přeskakovala jak jsem knížku chtěla dočíst.
Sice se mi to ze začatku docela hodně tahlo, ale přiběh jsem si zamilovala. Bo, Morgan a Tricky byli uzasni milovala jsem jejich přiběh :)
Moje oblíbená autorka - tak jsem se moc na knihu těšila a vůbec jsem nebyla zklamaná. Příběh hrdiny, který je agent tajné vládní organizace, který je při odpočinku doma těžce postřelen. Nakonec ho šéf ukryje u své nevlastní sestry. A teprve po jejich setkání jsem si knihu začala užívat víc a víc. Morgan je tvrdohlavec, ale silně mu konkuruje Bo se svou fenou Tricky, která mi občas přišla chytřejší jak oni dva dohromady. Ale oceňuji fakt, že i super vycvičený Morgan se jen velmi pomalu dává fyzicky dohromady. A oceňuji Bo, že i když je policejní náčelnicí na malém městě, má velkého ducha a sklon chránit jí blízké.
No tak toto sa mi páčilo,síce niektoré príliš technické pasáže a zdĺhavé opisy ma nebavili,až som skoro začala preskakovať text. Ale zrazu rýchle rozuzlenie zápletky mi pripadalo odfláknuté,aj svadba akosi narýchlo,ale inak fajn. A aby som nezabudla na Tricky,už mi išla trochu na nervy.
Taková oddechová romantika, okořeněná
trochou napětí a žhavými milostnými scénami. Líbila se mi atmosféra malého amerického města a hlavně psí hrdinka Tricky.
4,5
Já jsem byla spokojená, ovšem thriller to rozhodně není. Akce je tentokrát minimálně zato erotických scén snad u LH nejvíce, ale příběh jako takový mě bavil hodně. Bo jako velitelka policie žádná drsňačka není protože její funkce je spíš jen administrativní,zato Morgan je sice drsňák největšího kalibru ale u Bo se zjeví v momentě kdy je po velmi těžkém zranění naprostá pápěrka. Důvody proč je ochotná se o něj postarat jsou vzhledem k částce vcelku pochopitelné ,už trochu míň pochopitelné je proč byl vůbec zraněn. Asi jediné mínus a za to ubírám půl bodu je ta přemíra otravné Trixi.
Příběh mi přijde velmi dobrý. Vyzdvihla bych zde kromě dobrého vykreslení charakterů postav i výborný překlad. Popisy prostředí nebo situací nejsou úmorné, takže i při 400 stránkách nemáte pocit, že toho bylo moc. Snad jediné co bych vytkla, je příliš rychlé vygradování zápletky.
Jinak se mi příběh líbil, vztah Morgana a Bo také, nebyla tam žádná zbytečná klišé. Ani nepotřebné erotické scény. Prostě tak akorát.
Trošku slabší titul, než jsem od této autorky zvyklá. Ani ta chemie mezi Bo a Morganem mi ze začátku nepřišla úplně věrohodná. Ale za Tricky a její kousky musím přidat * navíc.
Žánrovo ťažšie knihy niekedy striedam s tými ľahším tak, ako v tomto prípade.
Od LH som už niekoľko kníh prečítala a túto radím k tým menej vydareným.
Dej príbehu je posadený do celkom príjemného prostredia amerického malomesta, ale neskutočne sa naťahoval, nebol dobre vystupňovaný a celá prvotná zápletka sa začala zvrhavať na prehnanú romantiku.
Škoda malo to potenciál aj na celkom slušný thriller nielen na klasickú červenú knižnicu.
Jedna z knížek autorky, kde romantika převažuje nad napětím. Autorka má i lepší knížky, ale i tak jsem četla jedním dechem. Opět jako vždy u této autorky se člověk nesmí řídit názvem, přebalem ani popisem a bude se mu to líbit.
Autorka napsala i povedenější knížky, ale asi budu jedna z mála, které se první díl téhle série líbil víc než druhý (který jsem ovšem četla dřív - kupodivu mi ani moc nevadilo, že jsem kvůli tomu od začátku znala hlavního zloducha). Byla tady sympatičtější ústřední dvojice, líbilo se mi postupné sbližování.
Je fakt, že rozmazlená Tricky a to, jak si z ní všichni sedali na zadek, mi místy dost pily krev a Boina přepjatá reakce na cokoliv, co souviselo s jejím psem, byla neméně otravná, ale celkově byla knížka docela příjemné letní čtení (přece jen jsem ale v závěru čekala trochu více akce).
Podle anotace i předchozích zkušeností s knihami této autorky jsem čekala dobrý thriller s romantickými prvky. Začátek tomu skutečně odpovídal. Jenže pak udělala autorka zásadní chybu – uvedla do příběhu zlatou labradorku Tricky a mám silný dojem, že se jí od té chvíle příběh zcela vymknul z rukou. Takže co jsem to vlastně dostala? Nesmírně zábavný příběh z prostředí amerického maloměsta s celou plejádou postav a postaviček s hlavní hvězdou Tricky, pochopitelně s romantickou zápletkou také se zábavnými prvky, a s lehkou příměsí thrilleru ještě v závěru. Knížku jsem dočetla s přiblblým úsměvem na obličeji a zařadila ji do kategorie „ čtení na blbou náladu“, a že už jsem ji párkrát potřebovala.
Opět jsem se nemohla od knihy odtrhnout, tak mě potěšilo, že měla kniha více stránek :)
2008 | Dokonalý muž |
2009 | Nebezpečně blízko |
1999 | Síla lásky |
2006 | Všichni muži královny |
1999 | Stíny minulosti |
Kniha splnila očakávanie. Dostala som romantiku, napätie a humor. Ide sa na druhý diel.