Co s láskou
Nicholas Sparks
Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí… Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska, jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme. Původně vyšlo pod názvem To nejlepší z nás (Ikar 2013).... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
The best of me, 2011
Krásná kniha, úžasný příběh, ale ten konec, tam trošku slziček teda ukáplo. Ale bohužel i to se stává, život je život...
Naprosto nádherná kniha. Máte pocit, že po přečtení několika prvních kapitol stoprocentně dokážete odhadnout, jak tpříběh dopadne.. Ale ani prd! Nicholas opět překvapil. Upřímně říkám, že to je jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Neustále jsem musela myslet na halvní hrdiny a těšila jsem se, až se v příběhu posunu. V životě mě zatím dojaly k slzám dva přívěhy a nejspíš není náhoda, že oba napsal právě pan Sparks a "To nejlepší z nás" je jedna z nich....
Dalsi skvela kniha od autora, ke ktere by se mel pribalovat balicek kapesniku :-)
Jen nevim, jestli jsem si to popletla, ale nezda se mi chod dni v knize, bloumam na tim uz dlouho. Asi si ji budu muset brzy precist jeste jednou :-)
Ale rozhodne doporucuji a to i filmove zpracovani, ktere ma ale par uprav. :-)
I přesto že se dal konec předvídat, nechtěla jsme aby to tak skončilo. Tento příběh vás chytí za srdce. Opravdu jsem byla dějem příjemně překvapená a i slzička mi ukápla. Není to žádný přeslazený příběh, je to příběh o tom, že dva lidé se budou navždy milovat.
Klasický Sparks. Romantika ve všedním světě. Láska navzdory komplikacím. Komplikace navzdory lásce. Zápletka přitažená za vlasy. Ale všechno dohromady to báječně funguje, spouští to slzy a aspiruje na další dojemný film.
První kniha, kterou jsem od tohoto autora četla a musím říct, že jsem byla spokojená. Kdo hledá romatické, nenáročné, oddechové čtení..určitě doporučuji.!
Kniha vás jednoduše vtáhne do děje a přečtete jí jedním dechem. Možná si někdo řekne, že konec je předvídatelný, ale není to klasický love happy ending.
Kniha se mi moc líbila a rozhodně si ji přečtu někdy znovu. Byla to moje první kniha od tohoto autora a rozhodně ve mně zanechala velký dojem. Jen mi je moc líto toho smutného, přitom šťastného konce.
Další skvělá kniha od mého nejoblíbenějšího spisovatele. Opravdu klasický sparksový román mě neskutečně vtáhl do děje. Dokázal mě potěšit i rozesmutnět a ten konec.. Nikdy si nedovolím tipovat, jak kniha dopadne. Opravdu skvělá kniha.
Bohužel jsem si několikrát během čtení povzdechla se slovy: To je ale hrozná blbost...nebo: To je ale trapný... Velké zklamání, dalo by se to napsat mnohem líp, nevím, jestli to bylo i překladem, ale napsáno hrozně primitivně, na to, že to je kniha roku či co... Jsem si myslela, že na mateřské to bude fajn oddechovka, ale klasický americký béčkový román.
Tak jo, romantika jako brno, ale přiznám se, že jsem nečekala, že to takhle dopadne. Sparksovy knihy volím, když si chci přečíst něco nenáročnějšího, romantičtějšího. Četla jsem ji na dovolené a byla to rozhodně dobrá volba.
Kniha byla moc pěkná, konec jsem již předpokládala. Ale přesto N. Sparks umí pokaždé něčím překvapit. Rozhodně doporučuji. Příjemné čtení.:)
První kniha od autora, co jsem četla. Hezká sladká oddechovka, ten konec mi přišel už trochu moc proto "jen" 4 hvězdy, ale jinak fajn. Ale konec dost překvapil, čekala jsme nějakej totální love happy ending.Určitě si někdy přečtu i další knihy.
Moje první kniha od autora. Jedním slovem páni..kniha jsem měla přečtenou jedním dechem, příběh mě chytil za srdce, konec rozplakal.
Mám chuť si přečíst najednou celou jeho tvorbu.
Klasický Sparks, klasický konec.
Asi celkově napíšu, že mně se jeho knihy čtou jedním dechem, většina postav je milá, většinou je tam nějaká složitá životní situace a Sparks mě dokáže snad vždycky rozbrečet a překvapit. Přijde nějaké WOW a potom uplakaný konec.
Ale jednu připomínku mám - je to moc vykonstruované, až příliš do sebe všechno zapadá a někdy je to až na hraně fantasy.
Ale Sparksovy knihy mám moc ráda a těším se i na další, které si přečtu.
Přečtení jedním dechem. Moje první kniha od Sparkse a musím říct, že předčila očekávání. Příště ale happyending prosím
Kniha se mi moc líbila, až na ten konec... Proč to nemohlo dopadnou tak jak jsem chtěla???? :D
Jedním slovem: dojemné. Jediné, co mě štve, je to, že film i nové vydání knihy se jmenuje "Co s láskou". Proč?? Vždyť "To nejlepší z nás" je název, který této knize dokonale sedne.
2010 | Milý Johne |
2013 | Zápisník jedné lásky |
2010 | Poslední píseň |
2013 | To nejlepší z nás |
2012 | Bezpečný přístav |
Příběh dávné lásky, která po letech dostala šanci,ale stejně naplněna nebyla, příběh o lidské touze, odpovědnosti,pocitu viny i samotě, ale hlavně o naději..