Jeffersonova šifra

Jeffersonova šifra
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112086/jeffersonova-sifra-112086.PNG 4 207 207

Cotton Malone série

Rukou vraha zemřeli čtyři američtí prezidenti. Došlo k tomu v různých dobách, za rozdílných okolností, zdánlivě bez souvislosti. Co když ale mají všechny čtyři atentáty stejnou příčinu? Co když za vším stojí jistá pasáž americké ústavy, o níž nemá téměř nikdo tušení? Odpovědi na tyto otázky se snaží najít bývalý agent ministerstva spravedlnosti Cotton Malone. S nasazením vlastního života překazil atentát na současného prezidenta Dannyho Danielse a dostal se tím do střetu se Společenstvem, mocným a tajným bratrstvem založeným během války o nezávislost. Společně s Cassiopeiou Vittovou se vydávají na smrtelně nebezpečnou misi, během níž rozluští šifru prezidenta Jeffersona. Ale ani zde jejich úkol nekončí: budou muset překonat ještě celou řadu úkladů, než proniknou k dokumentu natolik mocnému, že činí zlovolné Společenstvo neporazitelným…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

The Jefferson Key, 2011

Daku
13.01.2016 5 z 5

Napínavá kniha, přečtená jedním dechem.

Adapa
10.11.2015 3 z 5

Knížka má velice zajímavý námět, ale myslím, že potenciál není plně využit. Cotton Malone je tady dokonalý člověk, prakticky superman, takže je jasné, že kam přijde, tam to vše zvládne.
Přijde mi, že autor Steve Berry se tady až příliš zaměřil na akčnost. Tedy co nejvíce popsat, jak se jede s motorkou po schodech, jak se proskakuje sklo. Prostě akce, akce a zase akce. Hodilo by se mi to spíš víc do béčkového hollywoodského filmu. Knížky, které jsem od Berryho četl předtím byli výrazně lepší.
Být toto moje první knížka od Berryho, nikdy bych si od něj už nic dalšího nekoupil.

raty
30.10.2015 4 z 5

Zajímavý nápad, děj má spád a kniha se velmi dobře se čte. Přeskakovaní z místa na místo a od postavy k postavě stupňuje napětí. Nemyslím, že je to na škodu. Jdu si půjčit další ze série.

Jerry H
02.02.2015 5 z 5

Vymakané do poslední stránky, jako ostatně většina autorových knih.

Makovník
19.07.2014 3 z 5

Rozhodně si autor zaslouží plusové body za nápad. Ale jinak nic moc... Moc jsem nechápal, proč všichni poslouchají tu ženskou Carbonellovou, když vědí, že je podvádí... A podobných věcí tam bylo více. Tato kniha je z těch Cottonových po Císařově hrobce druhá nejhorší...

Dymond
27.06.2014 2 z 5

Nijak mě to nenadchlo, dočetla jsem to jen z povinnosti... Připadalo mi, že děj se motá stále dokola... snad budou další knihy lepší...

Tajnůstkář
12.01.2014 2 z 5

Rád čtu knihy s podobnou tématikou. Kniha mě zklamala. Na můj vkus příliš mnoho omáčky, balastu, který přidá počet stránek, ale nebaví. Nepřehledně přeskakuje mezi několika liniemi děje, takže jsem se občas ztrácel o co vlastně jde. S jediným s čím jsem se ztotožnil je jeho "společenstvo", že v lidské společnosti existuje síla, moc vlivných skupin, jednotlivců, kteří ovlivňují chod světa, ekonomik pomocí hospodářského nátlaku a když to nezabírá, tak pomocí převratů a vyprovokovaných vojenských akcí. Z toho potom těží, ekonomicky ale hlavně mocensky ti, kteří pomáhají tyto zájmy prosazovat.
Není to napsáno podle mých představ.

astroweb
07.10.2013 3 z 5

Překombinované, místy nepřehledné.

pavka_2009
23.08.2013

kniha se moc dobře četla.

wamplady
15.08.2013 5 z 5

mám co ráda knihy Steva Berryho jejichž hlavním hrdinou je Cotton Malone. Kniha je velmi akční a čtivá. Doporučuji

JaniVac
08.07.2013 5 z 5

Skvělá kniha, akční děj, nic se zbytečně netáhne - vtáhlo mě to do děje ihned po pár stránkach. Vřele doporučuji!!!

lucifrid
19.04.2013 2 z 5

Naprosty souhlas s Kimmie, asi nema cenu, abych se opakovala. Bohuzel, zklamani. Docetla jsem, ale nechytlo me to. Jinak na muj vkus moc postav a trochu se mi obcas pletly. A to jsem zvykla na jine knizky, kde tech postav jsou desitky. Skoda

Dandulka
30.09.2012 5 z 5

Další super kniha od Berryho. Zatím jsem nenarazila na jedinou, která by mě zklamala. Těším se na další!!!!

čef
09.06.2012 5 z 5

Zajímavá hypotéza vražd amerických prezidentů podaná čtivě a zábavně. Nemám dojem, že by byl děj přetížen historickými exkurzy. Je zde mnoho originálního proč tuto knihu číst.

Lucia1973
16.03.2012 3 z 5

Tato kniha podle mne patří k těm slabším z toho co Berry napsal. Cotton Malone nezklame,stále je tam dost napětí a akce,ale na můj vkus autor příliš zabředává do vysvětlování historie. Děj to brzdí a ubírá na tempu.Proto dávám 60%.