Čtenářský klub slečny Lucie

Čtenářský klub slečny Lucie
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405166/bmid_ctenarsky-klub-slecny-lucie-D5t-405166.jpg 3 78 78

Čtyřiadvacetiletá Lucie potřebuje začít znovu. Je nezadaná a právě skončila vysokou školu. Protože ráda čte, nechce se jí jít učit děti, ale najde si práci v knihovně. Chtěla by také psát příběhy, zatím ale pozoruje ostatní a snaží se pochopit jejich povahu a čerpá inspiraci. Tak vznikl její čtenářský klub. Nemá zatím mnoho členů, pro každého z nich je však setkání nad romány doslova svátkem. Díky mladé knihovnici, se z nich stanou opravdoví přátelé. Mezi nimi je i Callum. Mnoho toho nenamluví, druzí si dokonce myslí, že je nejspíš podivín, Lucie však brzy rozpozná jeho kladné stránky. Společně s ním začne postrkovat jednoho po druhém k vysněným cílům. A Lucie sama? Ta se rozhodne, že má být autorkou, a tak napíše román, jehož základ tvoří osudy členů čtenářského klubu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)

Lucy's Little Village Book Club, 2017

MagdaFish
12.11.2019

Bóže, ta knížka je ale blbě přeložená! To už se mi dlouho nestalo skončit na dvaapadesátý stránce jen kvůli mizernýmu překladu. Tohle prznění češtiny by mělo být trestný! :-(

Parwana
17.10.2019

Nejdřív to vypadalo jako milá kniha o knihovnici, která má ráda svoje povolání a dělá pro své čtenáře něco ve volném čase. Vylezla z toho sračka. Špatně psané dialogy, špatně použité obraty a chyby, chyby stylistické taktéž, takže je zřejné, že ani s korekturama si nikdo nedal práci. Chtěla jsem ji dočíst, abych se dozvěděla, kam se postavy nakonec doplácaly, ale když se Collum na jedné stránce 5x křenil, musela jsem odložit, nedalo se to. Škoda materiálu.

Damonka12
10.09.2019 2 z 5

Kniha se mi špatně četla a půlka postav mě vůbec nezajímala. Námět byl hezký, ale za mě špatně zpracovaný.

Blaufik
27.08.2019 4 z 5

Čtenářský klub slečny Lucie je knihou, která se odehrává v knihovně, řeší se zde knihy, ale také osudy hlavních hrdinů. Spousta čtenářů jistě ráda čte příběhy, ve kterých figurují knihy a já v tomhle směru nijak nevyčnívám a jsem velice ráda, že jsem po knize sáhla, neboť se nejedná pouze o pohádku pro dospělé se šťastným koncem, ale autorka nám ukazuje, že by byla chyba, kdybysme se v životě nepokusili o to, aby se naše sny staly skutečností.

bledule17
12.08.2019

Po nějakém čase opět příběh z knihovny. Prostředí krásné a inspirativní samo o sobě, byla jsem zvědavá, jak ho autorka využije. Příběh měl trochu pomalejší tempo, ale nebyl špatný, několikrát mě skoro dojal, nicméně některé zvraty děje mi připadaly křečovité. Vadily mi ale chyby a překlepy v textu a vinou překladu příběh neplynul a četl se hlavně ze začátku, než jsem si na něj zvykla, vysloveně těžko.

bookcase
25.06.2019 4 z 5

Prostředí knihovny - přečíst si to byla skoro povinnost. Moc hezký příběh, mám tyhle milé sladké náznakové romanťárny ráda. Jednu výtku mám k překladu. Paní překladatelka by si měla ujasnit tykání a vykání mezi postavami. Je dost divné, když si za začátku vesele tykají a na konci knihy vykají.

veronika0382
19.06.2019 3 z 5

Čtenářský klub slečny Lucie je příjemný příběh ze života, sice s pomalejším rozjezdem, ale s tou správnou myšlenkou. Román je každopádně dobré oddechové, lehké čtení, u kterého můžete vypnout a odreagovat se. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

MíšaS.
05.06.2019 1 z 5

Všechny postavy mi neskutečně lezly na nervy. Po přečtení anotace mi bylo okamžitě jasné, že je to kniha, kde všichni vědí, co mají dělat druzí, ale neumí poradit sami sobě a vše se rozuzlí na konci příběhu. Všichni byli tak uvědomělí...
Vůbec nechápu proč jsem si tu knihu půjčovala.

martinkaLLL
25.05.2019 3 z 5

Taková oddychovka, u které se nemusí vůbec přemýšlet. Není to na plný počet, ale i tak to bylo pěkné.

alzbeta4340
16.05.2019 3 z 5

Není to ani příběh o knížkách, ani romantický románek, jak by se snad mohlo zdát z anotace. Spíše sladkobolné vyprávění s povinným víceméně dobrým koncem. Bude nejspíš hodně záležet na náladě čtenářek, jak se jim tato kniha bude líbit.

bagel
02.05.2019 4 z 5

Pěkný romantický román dotýkající se několika vážnějších témat. Mám jen výtku k překladu - existuje řada dalších výrazů pro usmát se než "zakřenit se". Toto slovo se v knize vyskytovalo až moc často.

Autorovy knížky

2019  65%Čtenářský klub slečny Lucie