Čtvrtá opice

Čtvrtá opice
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546600/bmid_ctvrta-opice.jpg 5 1640 1640

Sam Porter série

1. díl >

Je perfekcionista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu. Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti. Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

The Fourth Monkey, 2017

Pisquosus
24.01.2019 5 z 5

Tato kniha se mi opravdu líbila. Měla velmi propracovaný děj, nic neškobrtalo, dobře se četla.

Zajímavé bylo prolínání se dvou rovin - deník a skutečnost.

Za mě super, nejvíc mě však zarazilo, že jsem celou dobu měla pocit, že jsem něco podobného už četla...

JířaBalicu
21.01.2019 5 z 5

Tu to knihu jsme četla na doporučení databaze, a jo povedlo se. Dva večery pěkného čtení, bavil mě styl co kapitola to pohled jiné osoby, moc chytré a poutavé. Teda deník mě fakt desil, pěkně hnusná rodina. Nicméně jsem měla pocit, že čtu Sběratele kostí. Přesto vřele doporučuji.

Shanib
19.01.2019 5 z 5

To bylo něco! Nevím, jestli vůbec můžu přiznat, že se mi knížka líbila. Mám ráda Chrise Cartera a myslela jsem si, že nic brutálnějšího už číst nemůžu. Očividně jsem se spletla. Ačkoliv tohle bych spíš kategorizovala jako zvrácené. U některých pasážích deníku se mi zvedal žaludek.
Postavy však byly trochu předvídatelné. "Zápletku" s Porterovou manželkou jsem vytušila po prvních stránkách a to, kdo je Opičák, jsem uhádla už na stránce 80, ačkoliv jsem si tím samozřejmě nebyla 100% jistá, dokud to nebylo černé na bílém.
Určitě si přečtu druhý díl. Jsem strašně zvědavá, jak to bude pokračovat.
P.S. Pokud se chcete pousmát, přečtěte si závěrečné poděkování autora.

rodak
18.01.2019 5 z 5

Ten deník knize hvězdičku přidává,bez něj by to byl průměr.Ale takový magoři z deníkové části snad ani neexistují no i když.V popisování toho zvěrstva na lidech má spisovatel také velkou fantazii.

Sandruš
16.01.2019 5 z 5

Výborný thriller! V dubnu vychází další díl, už se nemohu dočkat.

mmmisulka.r
15.01.2019 5 z 5

Celkem slušná krimi. Děj proplétaný deníkovými záznamy sériového vraha. Sice nic nového, ale v této knize je to opravdu perfektně nadávkované a šlape to jako po másle. Sice jsem hned od první kapitoly vydedukovala jednu věc týkající se hlavního vyšetřovatele, ale nevadí. Jako celek je to velmi dobré čtení, které hodně pobaví. Těším se na pokračování!

anndy
14.01.2019 5 z 5

Naprosto úžasný thriller! Jsem celkem náročná na výběr krimi, tahle kniha mě chytla hned od první stránky. Už v půlce jsem tušila, kdo, ale netušila jsem proč. Super!!!

Emma2211
14.01.2019 5 z 5

Uf lidi to byla jízda , málokdy se mi stává , ze se začnu od první strany (nikdy), ovšem u opice to je jiné ???? kniha mě bavila a opravdu se s těžkým srdcem odkládá .
Za mě kniha roku !!!!

Pistácie
12.01.2019 4 z 5

Opravdu krutý příběh plný detailních, syrových popisů, při kterém tuhne krev v žilách. Už jsem přečetla jiné, hrůzné knihy, ale i tahle debutová se může řadit k těm povedeným. Deníková forma se mi u knih obecně líbí. I tady tomu dávala opravdu uvěřitelný nádech reality. Jako bych četla vrahův skutečný deník. Bylo to hrůzostrašné, ale nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Konec mě trošku zklamal, přišlo mi to najednou uspěchané. Na to, co padouch roky vyvádí, tak utekl nějak moc snadno. Ale zase se těším na pokračování.

Pípasek
12.01.2019 5 z 5

Temná, krutá zvrácenost, nic pro slabé nátury. Detailní popisování některých "operací" seriového , totálně narušeného vraha, jsou děsivé . Jestliže toto má být spisovatelův debut, potom si rád počkám na další knihu

TessaJean
12.01.2019 4 z 5

Já z knihy nejsem vůbec tak nadšená jako většina ostatních. Četla jsem daleko lepší thrillery a do čtení této knihy jsem se musela nutit. Hvězdičku přidávám jen z toho důvodu, že mě dost bavily deníkové záznamy. Jinak vyšetřování pro mě dost zdlouhavé a nudné :)

Kamil2
09.01.2019 5 z 5

Ale joooo...v rámci žánru solidní nadprůměr, který si zaslouží punc bestselleru. Dějová linka s deníkem byla zvrácená a dala mi nahlednout až na samou podstatu zla a zároveň mě přitom bavila... vyšetřování má spád, zvraty a otevřený konec a ani chvilku nenudí. Skvělý debut.

karel9045
08.01.2019 3 z 5

Spoiler !!!!
Nestává se mi moc často, abych identitu vraha tušil už na začátku, ale u Čtvrté opice tomu tak bylo. Na prvních stránkách se dozvídáme, že pachatel má hodně vysoké IQ, ale jestli už to je vstupenka do party nadlidí, nevím. Oběti unáší, aniž si kdo čeho všimne a když všimne, tak nepamatuje. Nezastaví se ani před arcimafiánem, který za sebou už zanechal hromadu mrtvol. Asi proto, že lidé jako on bydlí v zahradních domcích, kde jedinou překážkou jsou dveře z umakartu a čivava v boudičce. Policii si vodí jako na provázku, trousí indície a hlídá, když už konečně dorazí. To aby se s některými svými oblíbenci mohl setkat osobně, popovídat si a pak elegantně po anglicku zmizet. I jeho dětství je velmi zajímavé. Na konci svého deníku, se jen tak letmo zmíní, že upálil pár ničemů a pak už jenom počkal až uplyne několik let, aby se mohl nechat zaměstnat v jejich firmě. A tady jako fenomenální IT technik odhalil vše, co zde na síti pečlivě ukryl jiný ničema ještě v dobách jeho dětství. Systém se zřejmě vůbec nezměnil a proč taky, když tak dobře šlape. Chápu, že thrillery jsou prostě zábava, ale zdá se mi, že téměř vše co jsem v této kategorii četl třeba od Jeffery Deavera, který knihu poněkud zvláštně pochválil (údajně), je lepší, uvěřitelnější a logičtější. A to se obejde bez potkanů, krys, vyloupnutých očí, uřezaných uší a podobných hrůz. Ale na druhou stranu je Čtvrtá opice debutem, tak buďme shovívaví!

alibaba72
06.01.2019 5 z 5

Po delší době opět skvělá detektivka/thriller. Kniha se čte jedním dechem, je napínavá, překvapivá, drsná... už chci pokračování :-)

Terez25
04.01.2019 5 z 5

Vynikající, neustále gradující, strhující příběh.
Sympatické postavy, které si okamžitě oblíbíte a zajímavý, zvrácený vrah.
Více dějových linií mě moc bavilo, hlavně “Deník”. Skvělé.

amladar
04.01.2019 5 z 5

Velmi napínavá kniha, těším se na pokračování.

Nikkaa
04.01.2019 5 z 5

Musím tedy říct tohle bylo hustý,jako fakt skvělá kniha,hezky a jednoduše psané dvě linky mi vůbec nevadily...naopak člověk četl dál a dál...prostě super doporučuji všem co mají rádi krimi s psychopaty...

Mišutamyš
03.01.2019 4 z 5

Dost dobré. Od půlky dál ještě lepší. Styl psaní mi hodně připomínal Jefferyho Deavera, zřejmě se autor inspiroval. Jsem zvědavá na Pátou oběť (pokračování Čtvrté opice), zde mi do pěti hvězdiček přece jen něco scházelo, ale knížku jsem si hodně užila.

mulder
02.01.2019 5 z 5

Pro mě tato kniha znamená vydařený čtenářský vstup do nového roku. Jen více takových knih. Rád doporučuji.

martanci2
31.12.2018 5 z 5