Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543263/bmid_ctyri-dohody-kniha-moudrosti-starych-tolteku.jpg 4 2946 2946

Čtyři dohody - kniha moudrosti starých Toltéků. Praktický průvodce osobní svobodou. Don Miguel Ruiz odhaluje zdroj našich limitujících myšlenek, které nás okrádají o radost a přinášejí zbytečné utrpení. Audioknihu namluvil Jaroslav Dušek.

Duchovní literatura New Age
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Four Agreements: A Practical Guide to Personal Freedom (A Toltec Wisdom Book), 1997

Interpreti: Jaroslav Dušek

Zuziiik
09.11.2015 3 z 5

Než začnete knihu číst.....zajděte si na představení pana Duška. On to podává skvělou formou. Kniha je hodně těžká a pokud se do ní neponoříte, tak vám nic nedá. Mám ji doma, četla jsem ji a občas do ní nahlédnu........Beru ji jako učebnici......číst ji jen tak bez předchozího vysvětlení je opravdu těžké a nudné...

mariposka
09.11.2015 2 z 5

Tak tohle tedy vážně nemusím.
Knihu mám doma už pár let. Poprvé jsem ji odložila, nebavila mě.
Tentokrát jsem se opravdu snažila se začíst, ale nuda!
Zjednodušeně: stačí si přečíst 4 dohody na přebalu knihy a je to.
Ale neodsuzuji, jsou jistě lidé, které kniha osloví.

čuřil
09.11.2015 2 z 5

Bohužel, já zůstávám na půli cesty. Nemohu jí ani zatratit ani doporučit.
Každý si z knihy určitě něco zajímavého vezme.
U mě je to spíše bez větších plusových hodnocení.

amanek
03.11.2015 1 z 5

Zajímavá a určitě pravdivá myšlenka, bohužel to všechno okolo se nedalo číst. Občas jsem měla pocit, že čtu příručku nějaké sekty.

klidajs
29.10.2015 2 z 5

hm New Age

Paulie
28.10.2015 4 z 5

Osobně jsem v knížce našel mnoho zajímavých a podnětných myšlenek, ačkoliv ne se všemi jsem souhlasil. Pro někoho může být nevýhoda, že ty myšlenky jsou podávány trochu ezoterickým či magickým jazykem, takže je třeba si knížku překládat do vlastního jazyka. Také mi přijde, že autor vidí svět dosti černě, ale možná je to jen prostředek pro zdůraznění myšlenek. Podle mě knížka určitě stojí za přečtení a její myšlenky jsou k zamyšlení pro každého.

RobertRoberts
25.10.2015

Tak tohle byl opravdu monumentální blábol. A to ještě o třídu větší než „Mnich, který prodal své Ferrari!“. Kniha o sobě hrdě hlásá, že je postavena na moudrostech starých Toltéků což má ovšem zcela zásadní vadu. Existenci oněch údajných Toltéků totiž nikdo nikdy věrohodně neprokázal! Je tedy postavená na lži a výmyslech, kterými se někdo snaží oblbovat lidi na celém světě a to i přes to, že sama razí upřímnost a nelhaní. V zásadě tedy jde jen o komerční mýtus jehož cílem je vydělávat peníze. Miguel Ruiz je prachsprostý podvodík podobně jako Jaroslav Dušek, kterému z toho navíc hráblo v makovici.

Toltékové a obzvláště tato kniha je taková kytara pro ty, kteří si chtějí zašukat, ale nemají hudební sluch..

Maat
08.10.2015 1 z 5

Kniha mě nijak nezaujala. Špatně se mi četla, vůbec to není můj šálek kávy.

radekk33
08.10.2015 1 z 5

Hlavní myšlenky této knihy by šly shrnout na dvě stránky. Neskutečně zdlouhavá stále se opakující moudra. Špatně se čte. Přínos pro život žádný.

Darin-a
19.09.2015 2 z 5

Knížka špatná.Špatně napsaná. Vlastně nijak napsaná.Ta poselství mají určitě něco do sebe, ale srozumitelně zformulovaná na jednu stranu A4 by úplně stačila. A fungovala.

Poselství standardní dle "new age" filozofie, která přišla do módy. (Je to jako kyvadlo-bezuzdný materialismus-bezduzdné duchovno-materialismus-duchovno atd. atd. samý extrém, žádný střed). Nicméně dají se z ní určitě čerpat podněty k zamyšlení, které převedeny do praxe podstatně zlepší lidskou komunikaci.

Věra71
08.09.2015

Musím přiznat,že tato kniha mě vůbec neoslovila.Půjčila mi ji kamarádka s tím, že jí velice pomohla......nechápala jsem v čem jí asi tak mohla pomoci? A pak jsem viděla divadelní zpracování v podání Jaroslava Duška. Byla jsem nadšená.Vřele doporučuji. :-)

Amiran
17.07.2015 4 z 5

Jde o úplně jiné knihy z oblasti esoteriky, než jaké jsem kdy viděla nebo četla... Hodně mě potěšilo, že autor bral vše úplně s nadhledem a nepředstavil nám "návod", jak žít, ale jak si svůj život tvoříme sami úplně tím nejzákladnějším... Jsem vděčná, že jsem na tuto knihu narazila. :)

bzung
13.07.2015 4 z 5

Ba, ba, je to pravda. Nepomlouvat, nedrbat, nestěžovat si. Vyzkoušel jsem, a najednou jsme na zastávce při cestě do práce stáli v tichu :)
Hluboké myšlenky, v kterých se najdete, a na zasetí jejich semínek, a zamyšlení se nad sebou, je kniha obsahem i délkou ideální. Na každém už pak je, co z toho vyklíčí.

luciefeix
09.07.2015 4 z 5

Kniha přínáší mnoho užitečných rad do života , dobře čtivě napsané , kdyby se tim všichni řídili bylo by mnoho věcí jednoduších

SamDarkness
29.06.2015 3 z 5

Musím uznat, že některé pasáže knihy byly vskutku zajímavé a dá se z toho vytáhnout to, co člověk v dané situaci potřebuje.
Ovšem, zdá se mi, že je tam všechno omíláno dokola. Občas jsem se i u čtení nudila, nedá se říci, že by mne nějak extra zaujala. Jinak dá se říci v podstatě nuda. Nuda. nuda.
Ale jak pravý dohoda - nebudu hřešit slovem, ale asi za to půjdu do pekla - (které je vlastně všude kolem nás, takže žádný problém :D)

kika 13
26.06.2015 5 z 5

Prostě tak žít.
Malá knížka,ale plná moudrých myšlenek.
Žijme podle toho a více přemýšlejme jak a proč se chováme.

IŠ
17.06.2015 3 z 5

Kniha má krásné provedení. Pokud máte rádi ilustrace a barvičky srdce vám bude radostí plesat. Stačil byl jeden list. Jeden list a na něj napsat čtyři dohody. Přečíst si je a přijmout je za své asi není tak těžké. Žít je - to už je horší. V některých okamžicích mi kniha připomíná motivační literaturu obchodníka MLM. Ale asi tomu rozumím. Je čtenář, kterému stačí si přečíst jednou, dvakrát... a pak je čtenář, kterému "duchovní dril" prospívá. Pokud se oprostím od formy sdělení, tak obsah má svou moudrost.

cepice
19.05.2015

neustálá opakovačka a sáhodlouhá nuda!

Jolanka
18.05.2015 5 z 5

Knížka, kterou by si měli přečíst všichni a hlavně se tím řídit - hned by bylo na světe líp ....
Ty hlavní čtyři myšlenky = rady jsou opravdové, faktické, skutečné .... Já je mám v hlavě stále. Opakuji si je ..... Doporučuji

Peti
02.05.2015

Všichni o tom mluví, nejenom o knize, ale i o představení od Duška, a tak když jsem tu na Šumavě objevila Čtyři dohody v knihovně, řekla jsem si, že ji taky přečtu. No, abych byla upřímná, kniha mě vůbec neoslovila, asi by mi stačilo přečíst si nadpisy a pak se nad obsahem zamyslet. Některé příběhy mi přišly až příliš přitažené za vlasy, i bych nad nimi dokázala nesouhlasně polemizovat. Pro mě osobně zbytečné čtení.