Dalajlamova kočka a umění příst
David Michie
Dalajlamova kočka série
Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekanému zjištění o tom, jak je nebezpečná sebestřednost. Setkání s tajemným jogínem Tarčinem jí odhalí vlastní minulost – což má dramatické následky pro nás pro všechny. Útržky rozhovorů, které vyslechne v Himálajské literární kavárně, jí pomůžou odhalit podobnosti mezi vědou a buddhismem v klíčovém tématu štěstí – ať už při tom poslouchá vážené univerzitní profesory a psychology, vysoce postavené lamy nebo slavné spisovatele.Jiskřivá moudrost, srdečnost a kapka rošťáctví v Dalajlamově kočce a umění příst nám kouzelným způsobem ukazuje, proč se z Jesky stává jedna z nejmilovanějších koček na světě. Jaký je tedy skutečný důvod předení? Toto tajemství dalajlama šeptem prozradí, až se vrátí z cesty – jenom uším Jesky a těm, s nimiž má jeho kočka karmické spojení… což jste, milí čtenáři, právě vy! Tato knížka je volným pokračováním knížky Dalajlamova kočka.... celý text
Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: 2016 , SynergieOriginální název:
The Dalai Lama’s Cat and the Art of Purring, 2013
Interpreti: Ivana Jirešová
Druhá časť kočky bola v duchu prvého dielu a tentoraz sa autor zamýšľa nad problémom straty zamestnania a toho čo človek má robiť, aby bol šťastný. Dalajlama sa v knihe ukáže len minimálne, skôr je to príbeh o iných postavách a hlavne o hľadaní šťastia.
Ani tato knížka od Davida Michieho mě nezklamala. Stejně jako předchozí kniha Dalajlámova kočka mě potěšila milým příběhem, plným lásky a moudrosti a možná i to bude důvod, proč jsem měla knihu tak rychle přečtenou. Musím autorovi jen děkovat za tak úchvatnou knížku.
Skvělá kniha, stejně, jako ta předchozí. Při jejím čtení má člověk pocit, že mu autor vidí přímo do duše a promlouvá k němu, dává mu jasný návod jak řešit svou aktuální situaci. Určitě po této knize znovu sáhnu. :)
Milé, nenásilné čtení. Ze začátku se to trošku rozjíždělo, ale pak jsem začetla. Vtipné, pěkné a poučné. Rozhodně doporučuji.
Začátek mě tentokrát narozdíl od předchozího dílu moc nebavil, ale postupně se to zlepšovalo a ke konci to bylo opět skvělé. Uklidňující a poučné.
I tentokrat jsem si vypraveni Snezne lvice uzila. Krasne, mile, poklidne cteni, takove kocici pohlazeni po dusi.A samozrejme, ze ani treti dil me nemine :-)
Příběh zde vlastně slouží jen k tomu, aby se ty myšlenky na něco namotaly - je ještě sladší a naivnější než první díl, ale k cukroví a vaječňáku je to akorát :) Několik opravdu moudrých vět a jinak milé, odpočinkové čtení.
Další díl, další krásný příběh Jesky. Je to oddychové, miloučké, poučné počteníčko, ke kterému se ráda vracím. Žádné zbytečné zápletky, příběh prostě plyne a najednou je konec knihy. Série Dalajlámovy kočky je pro mne už srdeční záležitostí :-)
Tuhle serii knih naprosto miluji. No řeknete cítili jste někdy při čtení knihy tak naplnující, uklidňující a úžasný pocit? Opravdu jsem cítila všeobjímající klid Dalajlamy. Některé záplatky mi přišly trochu přehnané. Postupem času mi přišlo, že autor schválně klade záplatky tak, aby na nich mohl následně ukázat myšlenky buddhismu, ale to není špatně. Příběh je jen vodíci nit pro popis myšlenek.
A vlastně asi neexistuje jiná serie knih podobná této.
Druhý díl, který je stejně dobrý jako první. Dalajlamovu kočku si určitě přečtu ještě mnohokrát, je to krásné, milé čtení plné pravdy a laskavosti.
2013 | Dalajlamova kočka |
2014 | Dalajlamova kočka a umění příst |
2015 | Kouzelník ze Lhasy |
2016 | Dalajlamova kočka a síla meditace |
2017 | Pes Jejího Veličenstva a jeho mise |
Velice příjemné čtení :-) stejně jako první díl se tahle kniha čte s úsměvem na rtech.
Je v ní plno moudrosti a milých myšlenek :-)