Dalajlamova kočka: Probuď v sobě kotě

Dalajlamova kočka: Probuď v sobě kotě
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498245/bmid_dalajlamova-kocka-probud-v-sobe-kot-HfP-498245.jpg 5 59 59

Dalajlamova kočka série

Jako koťata to zažíváme často. Stačí, aby vítr přivál peříčko, abychom dostali nečekaný pamlsek, abychom zaslechli lákavé zurčení vody, a jsme v tom. Naprosté okouzlení. Úžas. Naplno tady a teď. Pak vyrosteme a zestárneme a tyhle maličkosti a nicotnosti na nás už dávno nedělají takový dojem. Už to všechno známe a víme a je nám to lhostejné. Jenomže tím o dost přicházíme, viďte? Vyvstává nám z toho naléhavě několik pozoruhodných otázek. Je možné znovu obnovit původní ničím nezastřené nadšení ze života, které nám kdysi bylo tak přirozené a vlastní? Dokážeme přestat být lhostejní a necitliví? Můžeme v sobě, vy i já, milí čtenáři, probudit naše vnitřní kotě?... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: ekniha , Synergie

The Dalai Lama's Cat: Awaken the Kitten Within, 2021

Betti
14.07.2022 5 z 5

Zase další dokonalá knížka z pohledu Jeho Svatosti Kočky, která nabírá nové životní zkušenosti, a tím zdokonaluje svoji mysl. Prostřednictvím nám známých postav jako jsou Dalajláma, Tenzin, Franc, Sam, Sid, Oliver, Serena, paní Trinciová a dalších se učíme nové moudrosti. V tomhle díle se pojednává hlavně o smrti jakožto skutečnosti, kterou je potřeba přijmout, dobře se na ni připravit a nebát se jí. Díky tomuto poznání si totiž dokážeme více užít přítomný okamžik. Jak praví dalajlamova kočka: Kvalita života nezávisí na její délce, ale na tom, jak s každým dnem naložíme.

gwcz10
10.07.2022 5 z 5

Na knihu jsem se těšil a dopadlo to dobře. Je to prostě vyprávění Sněžné lvice (Jesky), tak jak ho mám rád. Někdy veselé a někdy smutné. Prostě vyprávění o životě a smrti.

Náš obraz světa je a vždy bude výtvorem naší vlastní mysli, takže nelze dokázat, že existuje i mimo ni. ERWIN SCHRODINGER, FYZIK