Dášeňka čili Život štěněte
Karel Čapek
Jedna z nejoblíbenějších českých dětských knížek vznikla už před 70 lety. Karel Čapek, který ji pro děti "napsal a zakusil", si pořídil do domu na Vinohradech nejprve airdala, pak drsnosrstého teriéra Iris, mámu Dášeňky. Tahle krásná knížka kromě Života štěněte obsahuje i kapitoly Jak se fotografuje štěně a Pohádky pro Dášeňku, O psích zvycích nebo třeba O lidech. Půvabné vyprávění i obrázky budou provázet vaše děti po celý život; jednou s nimi seznámí zase svoje děti.... celý text
Jedna z prvních samostatně přečtených knížek. Ó, jak já jsem se s ní tenkrát chlubila! Snad nejhezčí kniha pro děti co znám.
To je prostě klasika! Jako malá jsem ji milovala a četla jsem ji hned několikrát :) Krásná vzpomínka na dětství
O tom nelze diskutovat - pět hvězd. Kdyby to šlo, tak i šest, protože existuje někdo, komu se Dášenka nelíbila? No, já taky vždy obdivovala ilustrace... :)
Moje první kniha, kterou jsem dostala. Vyrůstala jsem s ní a nelituju. Je to moc hezký příběh o pejskovi. Pro děti úžasné. Ani teď, když jsem starší neomrzí mě přečíst si tuto knížku. Pro ty, kteří ji ve svém životě asoň jednou nečetli, je to velká škoda a ani neví o co přicházejí. Četli ji mí rodiče..četla jsem ji já..budou ji číst i mé děti..:))
Dášeňka je kniha mého dětsví, měla hrozně ráda Pohádky pro Dášeňku. Ovšem i všední popisy psího života byly velice dobře napsané, někteří lidi berou to, že se někdo naučí chodit jako samozřejmost a jiní o tom dokáží napsat knihu takovým stylem, až se z toho tají dech. A při tom to na začátku bylo takové bílé nic.
To je nestárnoucí klasika. Nedávno jsem jí četla dětem a líbila se mi stejně jako když jí četla moje maminka kdysi dávno mě.
Dášenka....Už je to spoustu let, co jsem tuto knihu četla, ale pokaždé, když si ji vybavím, musím se usmát..:)
tady snad není co dodat...nádherná kniha mého dětství...možná kvůli ní tolik miluji psy :)
Jedna z nejlepších knížek ještě dneska si pamatuji jak jsem předčítala nahlas rodičům,když jsem se naučila písmenka.
Asi takhle, co to má (měl) Čapek kruciš v kebuli. Proč je kniha špatná? Neshledejte mě ubohým kreténem, který tomu dává odpad jen kvůli tomu, aby to mělo o stupeň horší hodnocení, ale prosím vás, je toho tolik, že se ve mě probouzí nechuť k rozepisování. Nesnášená kniha mého dětství, v přinucení číst diktátorským učitelem!
Nádherná kniha pro děti na dobrou noc. A jako večerníček s Martinem Růžkem je také moc povedená.
psi pohádky pro děti zfilmováno příroda příběhy o psech člověk a pes Večerníček člověk a příroda člověk a zvíře štěňata
1948 | Bílá nemoc |
2004 | R.U.R. |
2017 | Válka s Mloky |
2009 | Dášeňka čili Život štěněte |
2004 | Matka |
Knížka pro děti, která pro vás však časem "zraje" :) Postupem času, čím je člověk starší po ní sahá raději a raději a vidí v ní mnohé další krásy a pravdy. Lze něco vytknout?