Chladný popel
Simon Beckett
David Hunter série
< 2. díl
Na odlehlém hebridském ostrově Runa čeká na forenzního antropologa doktora Davida Huntera (známého z titulu Chemie smrti, Knižní klub, 2010) hrůzný objev: z mrtvoly, která byla téměř celá spálena, zbyly pouze nohy a jedna ruka.
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Written in Bone, 2007
PECKA!!! Výborný příběh, sugestivně a čtivě napsaný, chvílemi úplně strašidelná atmosféra, žádná zbytečná vyplňovací vata a těch posledních padesát stran doslova nacpaných zvraty a překvapeními, když už jste si mysleli, že je všechno vyřešené a nad slunce jasné...byl to opravdu čtenářský zážitek a závěr si říká o pokračování... pokud máte rádi tenhle žánr, rozhodně si Chladný popel přečtěte, aktuální ponuré podzimní počasí venku je pro tenhle příběh jako stvořené ;)
Původně jsem si na doporučení šla do knihovny pro první díl, Chemie smrti, ale ten byl bohužel půjčený.
Tohle ale byla pecka!
Hlavní postava zde není detektiv, ale forenzní antropolog, což mi vůbec nevadilo, naopak.
Případ byl skvěle promyšlený...
Když už si myslíte, že je konec, tak vlastně ještě není a vyplyne na povrch další takový ten zprvu nepodstatný detail a čtete to doslova s otevřenou pusou!
Moc doporučuji a jsem zvědavá na tu "jedničku".
Druhá kniha od autora a potvrdím,že 5 hvězd jeho první knize nebyla náhoda ...další příběh stejné hlavní postavy a opět výborně promyšlené,zamotané a v závěru několikrát zvrat ,takže opět 5 *
Výborný thriller! Od počátečního trošku pomalejšího rozjezdu se napětí postupně stupňuje a graduje na závěr, který je skutečně dokonalý, navíc se spoustou zvratů. K tomu připočtu atmosféru malého ostrova zmítaného bouří a od knihy (pochopitelně přečtené) jsem se odtrhla ve 4 hodiny ráno. Zvládla jsem ji na jeden zátah.
Jedna z mála detektivek, kdy jsem do poslední chvíle netušila, kdo to může být. Napínavé od začátku do konce.
Další případ forenzního antropologa Davida Huntera - tentokrát se vraždí na hebridském ostrově Runa. Přichází bouře, ostrov je odtržen od pevniny a vražd přibývá...
první díl jsem nečetla, ale tohle bylo úžasné - napínavé a překvapivé do poslední stránky! vše navíc podkresleno atmosférou bouří na (byť fiktivním) Hebridském ostrově; doufám, že hodně rychle budou přeloženy i další tři díly série s Davidem Hunterem a my se budeme moct bát s jeho dalšími případy ;-)
doporučuju!
Tak tomu říkám na první pohled nevinná knížka plná zvratů, vrahů, náhod i nenáhod, ohně, krve, bouřek a podobně!
Stejně jako první díl vážně dokonalá detektivka! Celou knížku jsem si říkala, jak se těším na další díl, jestli bude. No ... řekněme, že se nechám mile ráda překvapit :D
Knihu jsem četla každou volnou chvíli, kdy to bylo možné. Děj mě totálně pohltil a rozhodně se pustím i do ostatních dílů. Za mě plný počet! :)
Po přečtení Chemie smrti jsem se těšila na pokračování. A opět jsem si vychutnávala atmosféru knihy, u které mi nevadí pomalejší tempo v začátku, protože postupné vykreslování postav, vztahů a sílící bouře doslovné i přenesená se mi opravdu líbilo. Vraha jsem vytušila znovu správně, i když jako u předešlé knihy s tím vším bylo spojeno nejedno překvapení. V úplném závěru jsem se trochu zlobila, protože to NIKOHO nenapadlo, že 10 sekund je někdy velmi dlouhá doba ? ! Já ten poslední odstavec čekala.
Doporučuji k přečtení a věřím, že se dočkáme pokračování.
Oproti "Chemii smrti" určitě lepší. V předešlé knize mi vadily podivné sny hlavního hrdiny. V některých knihách mám tajemno ráda, ale u tohoto autora mi to nějak nesedlo.
Naprosta bomba! Miluju jeho styl! V nemcine vysla jeste dve pokracovani Dr. Hunter serie Leichenblasse a Verwesung. Cetla jsem vsechny ctyri dily jednim dechem. Mohu jen doporucit!
Ze začátku trošku zdlouhavé, knížka mě moc nebavila, ale pak se děj rozjel a super!!
Konec překvapivý a nečekaný. Doporučuji:-)))
2010 | Chemie smrti |
2013 | Chladný popel |
2012 | Lev / Námluvy na irském venkově / Volání hrobu / Bezpečný přístav |
Hodně dobrá kniha, hodně napínavý děj a hodně dobrý příběh. Ráda bych si přečetla pokračování případů Davida Huntera...