Žena mého života
Tim Weaver
David Raker série
TVRDÍ, ŽE JE MOJE MANŽELKA. ALE MOJE ŽENA ZEMŘELA… NEBO NE? BUĎ LŽE ONA… NEBO JÁ. Tři dny po Vánocích se na policejní stanici v Charing Crossu objeví žena. Nemá mobil ani žádný průkaz totožnosti, jen kousek papíru se jménem soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Představí se jako jeho manželka Derryn. Když na stanici dorazí Raker, je v naprostém šoku. Neznámá žena vypadá jako Derryn, zná podrobnosti o jejich manželství, společných vzpomínkách, a dokonce popisuje i jejich soukromé rozhovory. Je tu ale jeden problém: Rakerova manželka je už osm let mrtvá. Žena tvrdí, že se Raker psychicky zhroutil a podlehl iluzi, že zemřela, a její verzi potvrzuje i uznávaný psychiatr. Raker chce její slova vyvrátit Derryniným úmrtním listem a další dokumentací, jenže… všechno je pryč. A navíc se v případu brzy stává hlavním podezřelým. Bylo jejich manželství skutečné? Nebo Raker celou dobu trpěl bludy? Opravdu je tohle žena, kterou miloval a oplakal? Raker se ocitá na útěku před policií a současně musí vypátrat pravdu dřív, než přijde o všechno: své vzpomínky, zdravý rozum i život…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , Mystery PressOriginální název:
You Were Gone, 2018
Z knihy mám rozporuplné pocity. První polovina knihy byla strašně nudná. Někdy jsem měla pocit, že jí snad ani nedočtu. Po polovině se to trochu rozjelo, a finále bylo skvěle výborné jako předtím. Nicméně mi přišlo zvláštní, že autor zase přišel s domem v domě....takové řešení už jednou použil v předchozích knihách, takže nic překvapivého. Jsem zvědavá, o čem bude další díl....doufám, že bude navazovat tím velkým případem, na který přišel Kennedy :)
Tak tohle bylo dost zklamání. Vyšetřovatelé jsou ještě blbější než obvykle a vlastně nevyšetřují. Nakonec Raker zločince odhalí. No a kdyby to náhodou čtenář nepochopil, spisovatel na několika (mnoha) stránkách znovu zopakuje všechny zločiny a pohnutky zločinců a když už si čtenář myslí, že je konec, tak není. Zjihlý Raker musí řešit další problém, prostě další případ na obzoru. Doufám, že bude uvěřitelnější než tenhle.
Tohle byla první knížka, kterou jsem od autora četla, nemám ji tedy s čím porovnat.
Trošku jsem váhala mezi 3-4 ale nakonec zvítězily 4*. Kniha byla napínavá, pořád se něco řešilo, téměř každá stránka měla zápletku, ale 4* dávám proto, že se moc opakovala fakta. několikrát dokola se zmiňovaly věci, které již byly řečené. ale určitě si půjčím další.
Mrzí mě, že musím hodnotit takto, protože sérii Davida Rakera mám ráda. Předchozí díl - Muž bez minulosti byl skvělý. Po přečtení popisku jsem čekala asi něco víc. Nebylo to špatné, ale..děj bych rozdělila na 2 části:
1. část - do půlky, kdy Raker sám o sobě spekuluje, jestli je nebo není blázen, tak to bych jednou ma x 2 hvězdami. Nebyl tam ten spád a děj, jak jsem zvyklá. Stálo to na jednom bodě.
2. část - to už byl starý dobrý Raker, který vyšetřuje. Hodnotím 3 body, protože i když má Raker vždycky štěstí si něčeho všimnout čeho ostatní ne, tak tady se to autor ani nesnažil zamaskovat a bylo to ve stylu - cítím, že tu je něco špatně a je to tady toto.
Kdyby to byla první kniha, kterou čtu s Rakereme možná bych hodnotila daleko výš. Takto ve srovnání s ostatními knihy série musím říct, že za mě rozhodně nejslabší díl, ale konec vypadal nadějně.
Tim Weaver a jeho David Raker opět nezklamali. Kniha čtivá, děj odsýpá. Nemohla jsem se odtrhnout, četla skoro celou noc a druhý den ještě dvě hodiny. Zase jsem se těžko loučila, mrzelo mě, že už je konec. Dávám 5* a vím, že je to sakra málo.
Super. Velmi čtivé od začátku až do konce. Je David opravdu nemocný nebo to na něj jen někdo hraje. Ale jaký by k tomu měl důvod? To nezjistíte, dokud si knížku nepřečtete.
Přiznám se, že jsem předešlá díla autora nečetla z toho důvodu, že krimi mě žádným způsobem neláká, nebaví a do svých oblíbených žánrů ho nezařadím ani po téhle knize :) ... Sáhla jsem po ní náhodou, řekla jsem si, že tenhle způsob krimi mě třeba může i nakopnout ale nestalo se. Vlastně mi to ani nevadí :) ... prostředí obohacené policií, případy, zmizení , vyšetřování a výslechy mě nijak nenadchlo ani v téhle knize. Je pravda, že laxní přístup ze strany vyšetřovatelů ohledně úmrtí manželky mi přišlo opravdu komické. Konec mě vlastně taky nějak nenadchl, ale musím uznat, že si autor pohrává s myslí čtenáře, kdy nevíte, čemu věřit a to oceňuji. Knížka mě nenudila ale ani nenadchla ale Vám, kteří krimi čtěte můžu s klidem v srdci říct že budete určitě mile překvapeni a výběru litovat nebudete :)
Na Ženu mého života jsem se hrozně dlouho těšila. Kdo četl předchozí díly tak ví, jak velký význam měla pro detektiva jeho zesnulá manželka. Dokonce takový, že za 8 let nebyl schopen navázat žádný další trvalý vztah.. Jenomže pak přišlo zklamání, člověk se raději nemá moc těšit a já jsem si často nejvíc užila náhodně objevené knihy.
V zájmu příběhu se autor bohužel uchýlil k popisu naprosto (doufám) nereálného a neprofesionálního postupu policie při tak jednoduché věci jako je ověření úmrtí. Když od toho ale odhlédnu, tak samotná zápletka mě docela zaujala, vraha jsem neodhadla. V každém případě fanouškům Davida Rakera knihu doporučuji, ostatním pak poradím, aby si napřed přečetli předchozí díly. Už se těším na další díl série a doufám, že tento překoná.
Trochu jiný případ Davida Rakera - žádné cizí příběhy, ale vlastní život. Chvílema jsem sama nevěděla, kde je pravda a byla jsem tak zvědavá, že bych bývala přeskočila na konec, abych se dozvěděla rozuzlení. Vydržela jsem....pro mě jedna z jeho nejlepších knížek
Musím říct, že po ostatních dílech trochu zklamání, tento bych hodnotila asi jako nejslabší ze série. Začátek mi přijde opravdu přepálený. Fakt je, že pak už je to opět frčák a Tim píše velmi čtivě. Konec je opět skvělý i když už mi přijde, že David Raker je tak nějak vyčerpaný, ale třeba mě opět dokáže překvapit jako už tolikrát...
Velmi čtivě napsáno, čtenář byl držen v neustálém napětí až do konce - místy sice překombinováno - ale i tak doporučuji všem kdo milují gradující napětí.
Ani si nespominam, kedy som naposledy dala plny pocet *,ale tato kniha si to jednoducho zasluzi.Vyborny dej, ktory ma hned chytil a uz nepustil a ani chvilku nenudil.U mna zatial jednoznacne najlepsi tento diel o Rakerovi.Podla zaveru o tom Kenedym sa vsak rysuje nieco, povedala by som a dufam ze sa nemylim, aspon tak dobre ako bol tento diel.Dole klobuk pan Wiever, len piste dalej.Urcite necakam len sama na dalsiu knihu.
Maximálně čtivé, napínavé, dechberoucí, a to od samého počátku. Copak je možné, že opravdu žije manželka Derryn, kterou Raker před osmi lety pohřbil nebo je David psycho nebo si s ním někdo zahrává? Přes pár slabších a nelogických míst, musím uznat, že mě to neskutečně bavilo. Děkuji.
No já nevím, no... Jsem celkem zklamaná.. A jsem z toho sama zaskočená.. Tima Weavera i Davida Rakera mám ráda, na knihu jsem se těšila a vlastně se těším i na další, ale tohle mi přišlo jako strašná slátanina od začátku do konce.. Doufám, že s další knihou si spravím chuť.. Ale nevím...
Wow.. Po prvních 50ti stránkách jsem nevěděla jak se jmenuju a po zbytek knihy mi téměř každá strana vyrážela dech. Tim Weaver to opět vygradoval na maximum a kniha je prostě top. Tady není co řešit. Teď si zase počkám na další připravovanou knihu a už se trochu bojím, kam až se to vytáhne tentokrát.
tak toto bola od Tima prvá kniha, ktorú som hodila do kúta. nebavilo, neskutočne stupídny začiatok a postoj polície, na samom začiatku stačilo normálne vyšetrovanie s pár telefónmi a dvomi výjazdmi - Rakerovi stačili - a normálne preverenie nakecaných hlúpostí, a bolo by po príbehu. Vie pán Weaver aj lepšie.
Nemohu vůbec souhlasit s předešlým komentářem, který prozrazuje o co v knize jde s to se nedělá ,jsem skoro na konci a je to naprostá bomba,tak dokonale propracované a dechberouci a napínavé, že mi zůstává rozum stát kde autor neustále bere ty nápady , protože psát tolika stránkové knihy a držet čtenáře v neustálém napětí vje těžké, už teď dávám všech pět hvězdiček a je pecka, nakonec to potvrzuje i hodnocení ostatních.
Jako by David stárnul, možná to bylo tím, že se ho to osobně dotýkalo, ale i tak, jeho reakce a to jak si dává věci do souvislosti byly tentokrát pomalejší. Dům v domě, tak to není žádnou novinkou. Zajímavé byly odkud se pachatel dozvěděl všechny informace o Derryn a Davidovi i to jak k nim chodil domů. I to jak využíval jiné hříšníky pro své potřeby.
Uvidíme zda David prodá dům, jak vyřeší zvědavého novináře a jeho tajemství "Kennedyho".
Anglie thrillery vzpomínky Velká Británie krimi pohřešovaní zmizení lidí zkreslování vzpomínek thrillery pro ženy
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Dám plný počet, neboť je to můj oblíbený hrdina, ale určité malé výtky bych tentokrát měl.
Není to úplně spoiler, ale vy, co jste to ještě nečetli, tak zvažte zda číst dál.
Začátek suprový, wow. Postupně mi ale přišlo, že těch pocitů tam bylo až moc, když si nebyl jistý sám sebou...
Druhá věc, padouch je tam skutečně (no, jak je už zvykem v jeho knihách) vyšinutý úchyl, ale nejde mi do hlavy, že by to tak dovedně skrýval tolik let bez povšimnutí svého okolí a v zaměstnání, které dělal...
Jinak je docela zajímavý číst komentáře, jak je to rozdělené na dva tábory... :-)