Žena mého života

Žena mého života
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421578/bmid_zena-meho-zivota-Km4-421578.jpg 4 819 819

David Raker série

TVRDÍ, ŽE JE MOJE MANŽELKA. ALE MOJE ŽENA ZEMŘELA… NEBO NE? BUĎ LŽE ONA… NEBO JÁ. Tři dny po Vánocích se na policejní stanici v Charing Crossu objeví žena. Nemá mobil ani žádný průkaz totožnosti, jen kousek papíru se jménem soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Představí se jako jeho manželka Derryn. Když na stanici dorazí Raker, je v naprostém šoku. Neznámá žena vypadá jako Derryn, zná podrobnosti o jejich manželství, společných vzpomínkách, a dokonce popisuje i jejich soukromé rozhovory. Je tu ale jeden problém: Rakerova manželka je už osm let mrtvá. Žena tvrdí, že se Raker psychicky zhroutil a podlehl iluzi, že zemřela, a její verzi potvrzuje i uznávaný psychiatr. Raker chce její slova vyvrátit Derryniným úmrtním listem a další dokumentací, jenže… všechno je pryč. A navíc se v případu brzy stává hlavním podezřelým. Bylo jejich manželství skutečné? Nebo Raker celou dobu trpěl bludy? Opravdu je tohle žena, kterou miloval a oplakal? Raker se ocitá na útěku před policií a současně musí vypátrat pravdu dřív, než přijde o všechno: své vzpomínky, zdravý rozum i život…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press

You Were Gone, 2018

katst
09.11.2022 5 z 5

Kniha mě pohltila od první stránky a musím přiznat, že jsem chvílemi sama pochybovala o tom, na ci straně je pravda. Tenhle díl byl fakt super!

alexis818
13.09.2022 5 z 5

Tak tohle byl super díl,opět skvělé,napínavé čtení.Weaver prostě nezklame.

mysce
31.08.2022 5 z 5

Na policii přijde žena, která tvrdí, že je Davidova manželka. Kdo zná tuhle sérii, ví, že Derryn zemřela na rakovinu. My samozřejmě tušíme, že je to hra se čtenářovými nervy, ale síť je utkaná tak přesvědčivě, že všechny nitky téhle neuvěřitelné historky se zdají být pevné.
Někdo tady lže a Raker musí prokázat, že on to není. Ale co když si sám není jistý? Staré rány, které nebyly nikdy pořádně zahojeny, se znovu otevírají a prohlubují. Záhadná žena ví o věcech, které může vědět jedině Davidova žena. Tvrdí, že David je nemocný, že trpí psychickou nemocí a mívá utkvělou představou o tom, že ona, jeho žena, je mrtvá.
Čtenář trne, lapá po dechu a šoky ani nedýchá. Proti Rakerovi mluví jeho lékařské záznamy i uznávaný psychiatr.
O Davidovi jsem sice ani na vteřinu nepochybovala, ale byla to parádní jízda! Kniha se četla úplně sama. Výborná zápletka, skvěle stupňované napětí a nečekaný závěr. Prostě SUPER!

JaniMa
22.08.2022 5 z 5

Kvalitní Weaverovská jízda. (Pravda, na počátku to bylo s chováním postav trochu kostrbaté, ale rozjelo se to.) Autor u mě pro tentokrát zabodoval hned v několika oblastech:
1) Originální námět - Možná se to v současných thrillerech psychopaty jen hemží, ale tady se podařilo uplést k narušenému záporákovi i neotřelou pavučinu souvislostí. Čtenář se do ní rychle chytí.
2) Krátké a svižné kapitoly - Napětí roste, množství popisných vycpávek je v porovnání s předešlými díly malé a k odložení knihy je třeba se přemáhat. Člověk prostě potřebuje vědět, co bude dál.
3) Překvapivé zvraty - Při čtení si nemůžete být až do poslední kapitoly ničím jistí. Na každé stránce čekáte překvapení a jeden odstavec dokáže zcela otočit směr toku událostí.
4) Nepředvídatelný závěr - Přesně jako u předešlých dílů této série... Nic není jak se zdá.
5) Menší množství postav - Nemusela jsem během čtení listovat zpět, ani plnit knihu opoznámkovanými lístečky se jmennými seznamy.

Název knihy ve mně budil obavu, že David bude na každé stránce ronit slzy nad ztrátou Darryn. (Trochu mi to fňukání lezlo na nervy už v předešlých knihách.) Bez plačícího detektiva se to sice neobešlo, ale množství prolité slané vody bylo přijatelné. Také jsem se nemohla ubránit úsměvu nad telefonátem z telefonní budky, komentování použití předplacené telefonní karty a pasáži s kovovou trubkou, kterou ve Weaverově knize prostě každý padouch musí dostat. Málo uvěřitelná byla scéna s umírajícím psychiatrem, který s Davidem rozmlouvá jako by smrt byla něco, co zažívá nejméně jednou týdně. Jinak byla ale tato kniha v mnoha směrech realističtější než předešlých osm.

Doporučuji.

EliskaD
16.08.2022 4 z 5

Devátá kniha v pořadí a stále napínavá a s neotřelým námětem. Je David šílený? Zbláznil se? Léčil se na psychiatrii? Tentokrát pro Rakera velmi těžký případ, ve kterém se musí ponořit do sebe a propátrat i svou vlastní psychiku.

marieke
13.08.2022 5 z 5

Mé první setkání s autorem, na kterého už nějakou dobu slyším jen chválu jako na novou hvězdu krimithrillerů a musím potvrdit. Sice by asi bylo trošku lepší začít sérii s vyšetřovatelem Rakerem od začátku, ale nějak zásadně to nevadilo. Ten se nyní nevěnuje cizímu případu, ale je prověřován sám kvůli tomu, že na policejní stanici dorazí žena, která o sobě tvrdí, že je jeho 8 let mrtvá manželka...Nechybí napětí, ukradená identita, vyšinutý psychopat, poctivá policejní i soukromá vyšetřovatelská práce, téměř strašidelná nemocnice ani podivná úmrtí, prostě vše, co ke kriminálnímu thrilleru patří a to v kulisách mého oblíbeného Londýna a čte se samo od začátku do konce. Už se těším, až si seženu i další díly.

shelma
08.07.2022 5 z 5

Velmi originální námět a i příběh mě celkově potěšil. Pro Davida určitě nejtěžší případ, protože byl hodně osobní. Napínavé až do konce.

MilaJ
07.07.2022 2 z 5

Není to můj žánr...

gigi77
18.06.2022 4 z 5

Pro Davida srdcervoucí a psychicky náročné vyšetřování. Další čtivý thriller a zcela nekonvenční námět. Přesto v porovnání s ostatními díly to nebyla až taková pecka a poprvé jsem u série David Raker zaznamenala nepatrný pocit zdlouhavosti.

Po 8-mi letech, co David pohřbil svou manželku, ji opět potkává, zdravou a živou. „Začíná mi snad strašit ve věži?“

Jste si jistí, že nežijete v pokroucené realitě? Jak snadné je zmanipulovat Vaši mysl a obrátit vám svět naruby! V této obtížné situaci se David musí sebrat, postavit se na nohy a vyšetřit si případ sám pro sebe.

PetraCy
14.06.2022 5 z 5

Dobře se četla, napínavý a zajímavý děj...

tess.de.veles
09.06.2022 5 z 5

Moc me to bavilo :-) MOC !!!

edith79
03.06.2022 4 z 5

Kniha mě popravdě na začátku až štvala. Chování postav v čele s hlavním hrdinou mi připadalo naprosto iracionální a nelogické. Pořád se mi honilo hlavou, jak z toho autor vybruslí. A on vybruslil a celkem dobře, prostě ve svém stylu. Příběh byl na čtení docela těžký, plný emocí a pro Davida to bylo určitě psychicky nejnáročnější pátrání. Některé momenty knihy byly skvělé, nekteré lehce přitažené za vlasy, ale celkový dojem dobrý. Jen jsem tak nějak zvláštně ráda, že mám tento díl za sebou, tím pádem mi snad nic neuteklo a můžu se vrhnout na další, pro Davida už snad ne tolik osobní.

shecoola
24.04.2022 5 z 5

Na to, aká hrubá tá kniha je, som ju zhltla pomerne rýchlo. Ona ma totiž vôbec nepustila. Jednotlivé kapitoly končia vždy tak, že chcete hneď rozčítať novú. Postupne vzniká toľko otázok okolo záhady s Derryn, že vzniká pekne zamotané klbko. Jeho rozmotávanie je napínavé, premyslené, logické. V komentároch som postrehla, že kniha je zo série, a je dobre ich čítať po poradí. U mňa to bola prvá kniha od tohto autora, dobre sa mi čítala aj bez predchádzajúcich dielov a určite prečítam aj ďalšie :)

klokan.1905
23.04.2022 4 z 5

Žena mého života...
Již deváté pokračování ze série David Raker... Určitě bych Vám doporučil číst sérii od prvního dílu... Dodnes jsem nepochopil, proč nakladatelství Mystery press vydalo v českém jazyce nejprve díly čtvrtý, pátý, šestý a sedmý, a poté první, druhý a třetí... Já jsem naštěstí na tuto sérii narazil v momentě, kdy vycházel chronologicky první díl...
V tomto pokračování dorazí na policejní stanici v Charing Crossu žena bez dokladů a představí se jako Derryn Rakerová, tedy manželka Davida Rakera... Bylo by to vše fajn, až na to, že Derryn je již osm let mrtvá - zemřela na rakovinu... Když na stanicí dorazí David Raker, tak je v naprostém šoku... Neznámá žena vypadá jako Derryn a zná podrobnosti o jejich manželství...
Hodně zajímavá zápletka...
Vše se mi ale zdálo těžko uvěřitelné...
V hodnocení půjdu trošku proti proudu... Kniha má momentálně hodnocení 87 procent, já bych dal tak 75, tedy slabší čtyři hvězdičky...

vladka16
13.04.2022 5 z 5

JO, líbilo se mi to, moc. Nikdo z nás nemůže vědět, jak se v takovém stresu a po zdrogování zachová. Jsem ráda, že David to klubko lží zavčas rozmotal, byla jsem napnutá jako kšandy. Těším se na další příběhy s tímto hrdinou.

Allla9
05.03.2022 5 z 5

Opět napínavé čtení. Až díky výzvě 2022 jsem si přečetla, že Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Za mě je i úžasný spisovatel. Těším se na jeho další knihu.

zdenkacte
05.02.2022 5 z 5

Moje první kniha od autora a jsem nadšená. Občas sice styl psaní unavovala a ke konci mi už to přišlo nastavované, ale dobrý.

janina66
02.02.2022 3 z 5

Vůbec se mi kniha nelíbila. David se tentokrát moc litoval a stále o sobě pochyboval. To už zdaleka nejsou napínavé knihy, jako prvních pět knih s Davidem, kde opravdu pátral a knihy byly hodně napínavé. Poslední akční kniha byla "Bez slitování", a pak už jde kvalita dolů.

NADEI
27.01.2022 5 z 5

Další kniha kterou už nikdy nevymažu z paměti. Silný příběh ukradené identity, kdo ztratil milovaného člověka, bude se místy v příběhu sám nacházet, stejně jako já a umocní se mu skvělý čtenářský zážitek, doprovázen občasnými slzami. Skvělé, doporučuji

michaela5515
24.01.2022 5 z 5

Tohle bylo neuvěřitelný. Sam jsem chvíli tápala, co je vlastně pravda. Velice dobře napsáno.