Dcery jezera
Wendy Webb
DUCHOVÉ MINULOSTI SE VRACEJÍ | Poté, co jí ztroskotá manželství, odjíždí se Kate Grangerová vzpamatovat do domu svých rodičů na břehu Hořejšího jezera. Krátce nato však v místních mělčinách objeví tělo zavražděné ženy. V záhybech podivně staromódních šatů, jež má oběť na sobě, objeví Kate zabalené nemluvně. Je stejně chladné a pokojné jako jeho matka. Totožnost ženy nikdo nezná, tedy kromě Kate. Ženu už totiž viděla. Ve svých snech… O sto let dříve skončil jeden milostný příběh tragédií, kterou se nikdy nepodařilo objasnit. Nadešel čas, aby jezero odhalilo svá tajemství. Jak jednotlivé záhady postupně vyplouvají na povrch, Kate se naopak noří stále hlouběji do víru děsivé legendy, která se šeptem předává z generace na generaci. Na Kate nyní je, aby objasnila a napravila hrozivá pochybení, ke kterým došlo v dávné minulosti… Dcery jezera je mysteriózní příběh s prvky thrilleru.... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2020 , VendetaOriginální název:
Daughters of the Lake, 2018
Z této knihy mám velmi smíšené pocity. Děj byl zvláštní, chvílemi mi mrazilo, chvílemi nuda, chvílemi jsem si říkala, že super, ale celkový dojem byl na 2 hvězdičky. Kniha se četla rychle, jednoduchá literatura. Čekala jsem více horor, ale asi jsem na horory moc náročná. Nemusím knihy, které se prolínají s minulostí (ještě ke všemu s tak dávnou).
Konečně zase knížka, která se mi četla sama, nemohla jsem ji odložit dokud jsem ji nedočetla. Propojení současnosti s minulostí, s prvky duchovna či možná fantasy, napětí, od každého trochu...
Tuhle knihu jsem si vlastně koupila nějak omylem, ve spěchu, normálně bych po ničem takovém nesáhla. Jsem ale ráda, že jsem knihu přečetla. Velmi mě bavila, byla napínavá a dobře se četla.
Za mě teda úplně super, příběh mě moc bavil, četl se mi výborně (první půlku jsem četla do 4 do rána ). Líbilo se mi spojení indiánské legendy s přítomností. Hlavní hrdinka byla moc sympatická. Na konci bylo trochu drama, což mohlo být trochu více roztaženo do celého příběhu. Úplný závěr mě tedy dostal, to jsem fakt nečekala. Určitě by se mi líbilo pokračování, kde by se mohl vyvíjet vztah hlavní hrdinky a jejího rodinného odkazu :)
Zo začiatku som mala pocit, akoby čítam fantasy. Vlastne keď sa na to tak spätne pozerám, celá kniha bola taká trochu "s prvkami" fantasy. Nevadí, prežila som :D
Napriek tomu ma to celkom bavilo, akože aby som bola úprimná, nebola to vyslovene moja šálka kávy (aj keď v popise je napísané thriller/horor, ale kto si to prečíta, tak pochopí) do polky knihy som sa musela vyslovene nútiť do čítania, a od polky to už našťastie bolo celkom fajn. Ako horor mi to nepríde vôbec, aj keď možno existujú ľudia, ktorí sa boja fakt že všetkého, tak tým to naozaj neodporúčam :D, ale keď som to prežila ja, a to sa celkom istých vecí, ktoré boli v knihe spomenuté strašne bojím, ale prežila som to, a vôbec mi to neprišlo hrozné. Dokonca som to zvládala čítať aj večer. Pri čítaní bolo možno dvakrát, keď sa mi postavili chlpy na tele, a zatriaslo ma :D ale inak v pohode. No a čo sa týka žánru thriller, tak k tomu by som túto knihu asi najviac prirovnala.
Kniha bola rozdelena na dve časti na prítomnosť a časť z pred sto rokov, čiže 1905 tuším. Mňa osobne bavila časť s prítomnosťou, aj keď z minulosti autorka písala jeden milostný príbeh, ktorý bol inak brutálne smutný, a nejeden krát som mala slzy v očiach :( inak celá kniha bola podľa môjho názoru veľmi smutná, a aj to veľmi smutne skončilo.
Z minulosti sa spomínali také veci, ktoré mňa osobne vôbec nebavili, príklad: kone na povraze, rôzni králi/kráľovné a pod. toto ide mimo mňa.
Každopádne knihu autorka napísala celkom fajn. Kapitoly boli krátke. Jedine za čo by som dala menšie mínus je to, že tam bolo ozaj veľa kapitol, ktoré tam autorka ani nemusela dávať a prišli mi zbytočne vďaka čomu čitateľ prichádza o to najpodstatnejšie v knihe.
Ale inak kniha nebola zlá, a určite ju odporúčam všetkým :)
Kniha má takový pozvolný rozjezd, myslela jsem si, jak budu valit oči, jak se třeba i trošku budu bát a ona je to spíš taková mystery pohádka pro dospělé. Ani mrazení v zádech jsem na sobě nepocítila, ani šokovaná jsem nebyla, ale i tak jsem četla se zvědavostí, jak to dopadne.
Opět takový průměr, co neurazí ani nenadchne.
Dlouho jsem se nemohla začíst a ponořit do děje. Celou dobu jsem čekala na prvky hororu a thrilleru, ale bohužel, nic takového v knize nenajdete. Náhledy do minulosti mě spíše rušily, většina z nich byla v knize zbytečných. Za mě je kniha zklamáním a určitě bych nedoporučila dál.
Zajímavý příběh, který zaujme až do konce. Když už jsem si myslela, že vím, opět přišel zvrat a bylo všechno jinak! Prostě skvělé čtení!
Bylo to pěkné, bylo to mysteriózní, bylo to napínavé, i přesto, že zápletku lze vytušit delší dobu předem.
Tak proč tam sakra autorka cpala ty části s duchy? Ty to dost pokazily.
Tak tato kniha mě opravdu nadchla. Poutavý mysteriózní příběh i s maličkou dávkou romantiky :). Kniha byla velmi čtivá a naprosto me vtáhla do děje, hltala jsem každou větu a byla napjatá jak to asi dopadne. Konec byl pro mě velkým překvapením a byla jsem ráda, že nakonec bylo zlo potrestáno. Paráda.
Čtivost! Atmosféra! Trochu thriller, trochu detektivka a decentně mystiky a nakonec překvapení - shrnutí.
Kniha mě opravdu nadchla, a to většinou čtu krváky a psychárny. Jenže taky věřím v něco, co je mezi nebem a zemí a proto mě tahle kniha uchvátila! Takže pokud v sobě máte drobeček uvěřetelnosti na entity, vzhůru do knihkupectví - osobní názor.
Kniha sa mi veľmi páčila. Čítala sa veľmi dobre a príbeh ma hneď od začiatku zaujal. Síce som ku koncu tušila ako to asi dopadne, posledná kapitola ma predsa len prekvapila. Doporučujem :-)
Kniha se četla velmi dobře a bylo to příjemné překvapení, nicméně jsem nějak tušila celou dobu jak to dopadne a to se taky stalo, teda žádný moment wau nebo překvapení, vše takové předvídatelné.. Ale určitě stojí za přečtení
Kniha ma pohltila hneď od začiatku, krásny príbeh a prepojenie minulosti s prítomnosťou. V určitých chvíľach ma mrazilo a aj keď som trochu tušila, kde sa skrýva pravda,tak v poslednej kapitole som bola prekvapená. Jednoducho výborné čítanie.
Naprosto fantastická kniha,jsem nadšená.Krásně se četla,má úžasnou zápletku a hezky jsem se u ní bála.Dovedu si ji představit ve filmové podobě.
Na knihu jsem narazila v rámci akce v Dobrovském a ihned mě zaujala. Po zakoupení jsem se jí jala číst a velmi brzy jsem byla již v poslední kapitole. Téma mě poměrně zaujalo, nadpřirozeno v knihách mě velmi baví. Příběh byl zajímavý a četl se sám. Určitě doporučuji k přečtení.
Krásná knížka, určitě spíše pohádka než horor. V příběhu se propojuje minulost a současnost , ale v tomto případě je to velice originální propojení sny, které se zdají hlavní hrdince.
Knížka sedne tomu komu nevadí špetka duchařiny, která tu ale není přehnaná a s trochou představivosti je i uvěřitelná.
Hlavní hrdinku i ostatní jsem si velice oblíbila. Příběh jsem si moc užívala, bylo to pro mě pohlazení po duši.