Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla
C. D. Payne
Helena je ve všech směrech průměrná americká žena v domácnosti a její život je jen nuda, bída, šeď, prostě opruz. Mládí zmizelo nenávratně v dál, povinnosti hospodyňky ji ani v nejmenším neuspokojují a s manželem už roky nic není, ten suchopárný právník dávno vyměnil sex za golf. Matka žijící v domově důchodců je senilní a většinou si Helenu plete se svou vlastní sestrou. Děcka si na maminku vzpomenou, jenom když potřebují peníze, a čím jsou starší, tím jich potřebují víc. A když tak Helena vidí ty příšerné týpky, se kterými se její dcery tahají, začíná uvažovat o tom, že si pořídí kulovnici. Cesty osudu jsou ale nevyzpytatelné a mnohdy nečekané. Všechno se změní v okamžiku, kdy Helena zdědí po zesnulé tetičce Maddy zpustlý domek kdesi v Zapadákově a musí ho jet připravit k prodeji. Velice záhy s pocitem lehkého překvapení zjistí, že její milovaná rodinka jí jaksi vůbec nechybí a že se život dá strávit i jinak než jen vařením a poklízením. Při třídění starých krámů v domě navíc objeví záhadné dokumenty, ze kterých vyplývá, že v její rodině není zdaleka všechno tak, jak to na první pohled vypadá. A když se k tomu ještě přichomýtne jeden opravdu pohledný profesor angličtiny, který zřejmě není vůči Heleniným půvabům tak docela imunní, život začíná nabírat jiný, mnohem víc vzrušující a daleko zajímavější směr. Teď by se ještě šikly nějaké penízky, aby se Helena mohla postavit zcela úplně na vlastní nohy…... celý text
Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: 2013 , JotaOriginální název:
Helen of Pepper Pike, 2012
Bavila jsem se celou dobu až do konce a navíc v tom příběhu nechyběla spousta otazníků. A já mám taky jeden otazník. Jak to C.D.Payne udělal, že dokázal psát v ženském rodě tak zatraceně přesně?
tato kniha se mi fakt líbila. Bylo tam všechno, normální trable ženy středních let - děti, manžel, matka, proložené humorem, napětím, a tak určitě si najdu další knihu od tohoto autora
Skvělá kniha, na Payna neobvykle plná záhad se zajímavým rozuzlením. Spousta dobrého humoru samozřejmě nechyběla. Po Mládí v hajzlu asi jeho nejlepší kniha (alespoň podle mě).
Skvělá kniha plna prekvapeni a humoru.rozhodne v dnešní uspěchané době stojí za přečtení a vynalozeny čas.
Pro mě jedna z nejlepších knih od Payna. Poutavý příběh obyčejné a smutné Heleny, který můžete číst i v hlučné MHD. Nečekaný konec. Doporučuji strávit s touto knihou svůj čas.
Tahle kniha je takový průměr tohoto autora. Pro mě je jeho nejlepší dílo Neviditelný a o druhé místo se dělí Holubí mambo a jen pár dílů ze série Mládí v hajzlu. Ale rozhodně je to příjemné a lehké čtení pro každého kdo má tohoto autora rád. :)
Kniha, která vypráví o Heleně, 58leté ženě, které se díky nenadálému dědictví v podobě baráčku u jezera změní postupně celý život. A jako bonus - na konci s z ní stane milionářka :). Jako ostatní knihy od tohoto autora je to psáno formou deníku, ftipně a svižně.
Payne nezklame. Jako vždy skvěle napsané. Přesně jako Wolfinéria jsem si říkala, že je to mimo moji věkovou kategoriia že se nedokážu dostat do příběhu stejně jako třeba u "Líbáš jako Bůh". Ale příběh je skvělý, typické Paynovské průpovídky, stejně jako u Mladíka. Velmi čtivé.
NO já vím že je to trochu mimo moji věkovou kategorii :D (no trochu dost no ;D) ale dobře jsem tomu rozuměla a řekla bych že to bylo až moc jednoduše napsané ale pobavilo i zabavilo ;D
Ehm, jak začít. Tak jak se mi série Mládí v hajzlu líbila, tak z této jsem, mírně řečeno, rozpačitá. Zápletka se mi líbila, vymyšleno to bylo pěkně, napínavě. Jen ten jazyk mi vůbec neseděl. Hovorové až moc, autorem zahnané až do extrému. A pokud 16-leté dcery v Americe mluví s rodiči tak jako Heleniny dcery, jsem ráda, že jsem vychovávaná v Čechách.
Jinak docela příjemné čtení, pohodové. Místy i vtipné.
To byla taková sranda :D Kniha kterou jsem určitě nečetla naposled a budu na vzpomínat s úsměvem na tváři.
Knihovnice mi ji doporučovala se slovy: Jeje to se nasmějete....ale asi jsem od té knihy moc očekávala. Zkrátka odsechovka, nic šokujícího ani přelomového. Možná jsem byla trochu zklamaná. Ale na prázdniny k vodě, nebo do auta se hodí.
Knížka, kterou odložím a už si asi na ni nevzpomenu. Jediné co mne u ní drželo byl fakt, že jsem byla zvědavá na identitu tajemné spisovatelky.
Kniha pro relax. Veselá, ironická a i trochu napínavá, občas i zvrat. Hlavní hrdinka hledá samu sebe a taky odpovědi na otázky, kdo je vlastně její matka a tajemná spisovatelka. Na začátku chvíli trvá, než-li se děj rozjede. Pak už se to čte dobře. Byla jsem zvědavá na rozuzlení.... Je to tak na 3 hvězdičky.
Já nevím, autorovy knihy pro dospělé mě prostě neberou, nijak výrazně se nebavím a asi už to znova pokoušet nebudu.
Kniha mě moc zaujala, dost jsem se při čtení nachechtala. Je psána z pohledu ženy po padesátce, přitom ale působí velmi mladisvtě a optimisticky. Zápletka, která se v průběhu první části jakoby nenápadně rozvinula, mě zcela pohltila - nemohla jsem se dočkat rozuzlení. Doporučuji jako výbornou a kvalitní oddechovku, která potěší a pohladí na duši.
2005 | Holubí mambo |
2013 | Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla |
2012 | Mládí furt v hajzlu |
2015 | Nestydaté plavky |
1995 | Mladík v okovech |
Knížka mě bavilo a odpočinula jsem si u ní a víc mi ani nešlo.