Deformácia
Robin Cook
Budúci lekár Adam Schonberg po otehotnení svojej manželky preruší štúdium, a aby uživil rodinu, zamestná sa vo farmaceutickej firme. Jeho žena sa zverí do starostlivosti vynikajúceho odborníka na klinike, ktorá je vybavená najmodernejšou technikou.
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2007 , Ikar (SK)Originální název:
Mindbend, 1986
Nebolo to zlé ale k dokonalosti tomu chýbalo to, že to nebolo o dačo dlhšie. Respektíve aspoň dlhší epilog to mohlo mať ...
Hlavní hrdinovia sa zasa správajú ako retardovaní ale mne ako nenáročnému čitateľovi to aj tak nevadí. :) Dej je veľmi pútavý, odporúčam.
Trochu sci-fi na reálném základě. A možná by se někteří představitelé farmaceutických společností nezlobili, kdyby to bylo možné uskutečnit.
Naozaj skvela, napinava od zaciatku do konca, obcas akcna, obcas na zamyslenie. Par chybiciek sa vyskytlo ale kniha je taka skvela ze ich tu nechcem rozoberat a zbytocne tento vydareny pribeh zhadzovat. Adam je typ hrdinu s ktorym sa kazdy stotozni a aj ked nieje bez chyb, drzite mu palce az do konca. Skvely zaver a zaverecne slovo autora ma prinutilo trosku pouvazovat nad temou farmaceutickeho priemyslu najma preto ze v jednom z jeho odvetvi pracujem :).
Docela dobrá cookovina, jako vždy podle podobného schématu, ale napínavá a do poslední stránky. I když to útěkové finále je už ke konci hodně těžko uvěřitelné, dá se to vydržet docela dobře. Některé myšlenky jako by předběhly dobu (knížka je z roku 1994). Ten věčný boj mezi lékaři a farmaceutickými firmami je, zdá se, pořád stejný.
Čtivá a napínavá knížka, která mě bohužel moc nenadchla. Přečetla jsem ji, přestože konec byl dlouho předvídatelný.
Klasický, uspokojivý lekársky thriller, rozhodne dostatočne napínavý.
Avšak ako už bolo spomenuté, koniec bol tak trochu otvorený, osud Arolenu nebol rozobraný (aj keď z udalostí docela jasne vyplýva).
Za zaujímavé a fascinujúce vízie Robina Cooka však dávam tejto knihe 5*.
Klasická knížka od Cooka, která opět nezklamala. Děj je napínaví a vyústění děje překvapivé. Jen závěr mi přišel uříznutý, takže jsem se nedozvěděla, jak dopadla společnost Arolen.
lékařské prostředí detektivky z lékařského prostředí
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Příjemná rychlá a lehká četba na řekl bych aktuální téma...byť je to samozřejmě trochu hnáno do extrému...