Deformácia

Deformácia
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336365/mid_deformacia-40D-336365.jpg 4 262 262

Budúci lekár Adam Schonberg po otehotnení svojej manželky preruší štúdium, a aby uživil rodinu, zamestná sa vo farmaceutickej firme. Jeho žena sa zverí do starostlivosti vynikajúceho odborníka na klinike, ktorá je vybavená najmodernejšou technikou. Skutočnosť, že túto firmu vlastní spomínaný farmaceutický kolos, vyzerá spočiatku ako šťastná súhra náhod. Adama sa však začína zmocňovať podozrenie, že za týmto spojením sa skrýva čosi nekalé. Lekári a ostatný personál na vychýrenej klinike sa totiž správajú až strojovo dokonale. Navyše sa dozvie, že jeho žena by mala ísť na interrupciu, pretože plod nie je zdravý...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Mindbend, 1986

Ivetaa
08.09.2017 3 z 5

Dávám méně hvězdiček za "rychlý" konec románu. Rozuzlení celé knihy totiž autor shrnul do pár stránek v epilogu. Škoda

Palorizek85
26.12.2016 4 z 5

Příjemná rychlá a lehká četba na řekl bych aktuální téma...byť je to samozřejmě trochu hnáno do extrému...

lopata555
14.12.2016 4 z 5

Nebolo to zlé ale k dokonalosti tomu chýbalo to, že to nebolo o dačo dlhšie. Respektíve aspoň dlhší epilog to mohlo mať ...

Tojemaras
02.12.2016 4 z 5

Zajímavé počtení, chvílemi jsem se trošku nudila, ale bylo jich opravdu málo těch chvil.

JiříM
26.04.2016 3 z 5

Kniha se četla celkem dobře. Téma celkem zajímavé, obsah místy absurdní.

Skripi
12.04.2016 4 z 5

Hlavní hrdinovia sa zasa správajú ako retardovaní ale mne ako nenáročnému čitateľovi to aj tak nevadí. :) Dej je veľmi pútavý, odporúčam.

susu
20.01.2016 4 z 5

Trochu sci-fi na reálném základě. A možná by se někteří představitelé farmaceutických společností nezlobili, kdyby to bylo možné uskutečnit.

lavazza
17.11.2015 5 z 5

Vynikajuce a napinave... precitane jednym dychom....

ovpana
20.12.2014

Úžasný triller z lékařského prostředí.

Marian27
13.08.2014 5 z 5

Naozaj skvela, napinava od zaciatku do konca, obcas akcna, obcas na zamyslenie. Par chybiciek sa vyskytlo ale kniha je taka skvela ze ich tu nechcem rozoberat a zbytocne tento vydareny pribeh zhadzovat. Adam je typ hrdinu s ktorym sa kazdy stotozni a aj ked nieje bez chyb, drzite mu palce az do konca. Skvely zaver a zaverecne slovo autora ma prinutilo trosku pouvazovat nad temou farmaceutickeho priemyslu najma preto ze v jednom z jeho odvetvi pracujem :).

tomkoutsky
26.02.2014 3 z 5

Výborně čtivé jako ostatně ostatní knihy od autora, ale také na mně až moc přehnané.

Kubíííína
30.10.2013 5 z 5

Čtení dobré, přečteno za 3 dny, jsem velmi spokojen.

nikajeptiska
02.09.2013 5 z 5

Napínavé do poslední stránky. super!!!!!!

bobina58
07.06.2013

Super kniha,napínavá od začátku až do konce.Prostě COOK

rose
05.05.2013 4 z 5

Docela dobrá cookovina, jako vždy podle podobného schématu, ale napínavá a do poslední stránky. I když to útěkové finále je už ke konci hodně těžko uvěřitelné, dá se to vydržet docela dobře. Některé myšlenky jako by předběhly dobu (knížka je z roku 1994). Ten věčný boj mezi lékaři a farmaceutickými firmami je, zdá se, pořád stejný.

kika 13
20.01.2013 3 z 5

Detektivní román a dost drsný děj.

Lady_Ef
22.08.2012 3 z 5

Čtivá a napínavá knížka, která mě bohužel moc nenadchla. Přečetla jsem ji, přestože konec byl dlouho předvídatelný.

guru
21.07.2012 5 z 5

Klasický, uspokojivý lekársky thriller, rozhodne dostatočne napínavý.
Avšak ako už bolo spomenuté, koniec bol tak trochu otvorený, osud Arolenu nebol rozobraný (aj keď z udalostí docela jasne vyplýva).
Za zaujímavé a fascinujúce vízie Robina Cooka však dávam tejto knihe 5*.

gfdsa123
09.12.2011 4 z 5

Klasická knížka od Cooka, která opět nezklamala. Děj je napínaví a vyústění děje překvapivé. Jen závěr mi přišel uříznutý, takže jsem se nedozvěděla, jak dopadla společnost Arolen.