Den, kdy se to stalo
Nuala Ellwood
Šedesát vteřin poté, co se Maggie probere z komatu, si nepřeje nic jiného, než aby do něj znovu upadla. Aby nemusela žít s vědomím toho, co jí právě oznámila policie: že její dcera Elspeth je mrtvá. Podle policie ji nechala zamčenou v autě, které pak sjelo do řeky a Elspeth se utopila, uvězněná na zadním sedadle. Maggie si vůbec nic nepamatuje. Když však požádá o setkání se svým manželem Seanem, dostane se jí informace, že zmizel. Prý byl naposledy spatřen v den dceřina pohřbu. Co se skutečně tehdy u řeky stalo? Kam se Sean poděl? A proč se Maggie stále nemůže zbavit tušení, že Elspeth je naživu?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , DominoOriginální název:
The Day of the Accident, 2019
Knížka se mi líbila. Skrývá hned několik tajemství, které se postupem odkrývají. Z Maggie jsem měla rozporuplné pocity a místy mi nebyla moc sympatická.
Líbil se mi prvek vložených dopisů, u kterých jsem dost dlouho netušila, kdo je píše.
Příběh zrovna šťastně nedopadl, ale i to má dvě strany mince.
Čte se velmi dobře. Něco mi po psychologické stránce nepřišlo úplně věrohodné. Jsem z branže, takže mě opravdu překvapilo, co všechno se dá pro pacienta při propuštění z léčby zařídit - samozřejmě ne u nás.
Jinak závěr opravdu překvapivý, i když nepravděpodobný.
Tak to byla tedy jízda !! Čtivé, bez zbytečné "omáčky" , přímo k věci.
Plně souhlasím se všemi 4 -5 *
Za sebe dávám plný počet . Určitě skousnu Co zbylo z moji sestry.
Po dočtení nemám zrovna nejlepší pocit...kniha se čte dobře, jen jsem čekala jiný konec. Docela smutné. Mě se víc líbila první kniha Co zbylo z mojí sestry....
Četlo se to velmi pěkně. Smutný příběh, uvěřitelný. Bez šťastného konce.
Kterak jedna osoba nevratně zničila život minimálně 8 dalším, jen aby zachovala maloměstské dekorum.
Čtivé a napínavé od samotného začátku. Konec byl překvapivý a nečekaný. Když jsem už začala tušit, jak by to všechno mohlo být, tak se objevil další nečekaný zvrat. Hrozně dobře se mi to četlo.
Hlavní hrdinka Maggie se vzbudí po deseti týdnech z kómatu a dozví se, že je její dcera mrtvá. Policie jí tvrdí, že nehodu při které dcera zemřela zavinila ona. Maggie si ale myslí, že je její dcera naživu a snaží se to dokázat. Vše je trochu složitější a navíc má Maggie jedno velké tajemství ze své minulosti, které ovlivňuje celý její život.
Kniha čtenáře správně "nastartuje", má tempo a děj, kterému chcete stůj co stůj přijít na kloub. Jen konec se mi zdál takový všelijaký, rozuzlení překombinované, takže jednu hvězdičku musím na hodnocení ubrat.
Kniha rozhodně pohltí a nebudete jí chtít odložit, i když jak to tak u těchhle příběhů bývá, konec je trochu 'přestřelený'. I přesto doporučuji.
Velmi silný příběh!
Maggie si prožije mnoho nepříjemných chvil. Je smutné, že ztratí svou milovanou dceru, ale zase se setká s někým, s kým už možná nečekala, že se uvidí.
Při čtení dopisů, které měla Maggie obdržet, mi občas uteklo pár slz...
Sonia, pečovatelka Maggie, byla skvělý člověk!
Autorku jsem zařadil mezi oblíbené a dokoupil její předchozí knihu.
Tento příběh nebudete chtít odložit. Doporučuji všem!
Kniha se mi líbila. Zajímalo mě, kdo byl autorem dopisů a na konci jsem byla opravdu překvapená :)
Kniha vhodná pro čtenáře J.P.Delaney, je psána v podobném duchu. Minulost se protíná se současnosti. Pohled dcery a matky, konec příběhu, však obrací příběh úplně naruby.
Pro mě, jako matku, to byl docela depresivní příběh. Nikdy bych nechtěla být v takové situaci ... bez dítěte, manžela, domova, všeho!
Maggie se probudí v nemocnici a dozvídá se, že její dcera je mrtvá a pravděpodobně za to může ona sama, do toho její manžel zmizel neznámo kam ... a ona si na nic z té osudné noci nepamatuje!
Že vše nebude tak zřejmé, jak se nabízí, mi bylo jasné již od začátku. A tak čtete a čtete, v hlavě vám běží různé teorie, jak děj postupně ubíhá. A vy si říkáte, mohlo by to být takhle? Autorka se snaží bravurně poplést čtenáře. Takže konec je určitě v něčem překvapující.
Pozn.: Důvod, který donutil Maggie nasednout večer s dcerkou do auta, mi přišel nevěrohodný a málo zásadní. Ani u dopisů jsem neuvěřila, že by je psalo 10leté dítě.
Čekala jsem, že to bude jedna z těch knížek, která se dobře čte, ale dopředu víte, jak to bylo. Omyl, nevěděla jsem vůbec nic. Napínavé čtení, doporučuji.
anglická literatura ztráta paměti, amnézie tragédie prolínání minulosti a současnosti smrt dítěte
2018 | Co zbylo z mojí sestry |
2019 | Den, kdy se to stalo |
2021 | Dům u jezera |
2022 | Ještě jedny zavřené dveře |
Nějak tak má vypadat napínavý psychologický thriller. Autorka nechává čtenáře v neustálém oparu pochybností ,až do rozuzlení příběhu ,který mě opravdu překvapil.
Knihu mohu jen doporučit, čte se jedním dechem.
,,Matka udělá všechno, aby ochránila své dítě''