Deníček moderního páru
Dominik Landsman , Zuzana Hubeňáková
Kdo by neznal eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích? Nová kniha, kterou napsal společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou, se pouští na stejnou půdu, ale zpátky do doby, kdy ještě nebyl otcem. Jindřich a Nataša s ironií a černým humorem sobě vlastním popisují své seznámení, sestěhování a nakonec i početí dítěte a mezitím neodolatelně glosují rozdíly mezi muži a ženami, vztahové stereotypy, různé fáze zamilovanosti nebo nástrahy společného bydlení. Deníček moderního páru zachovává styl předchozích dílů, ale díky spoluautorství je bohatší o dva rozdílné, ale srovnatelně humorné styly. Pojďte zjistit, co se dělo předtím, než na svět přišel Čeněk!... celý text
Oddechové a nenáročné čtení. Vtipně a s velkou dávkou nadsázky vždy popsáná stejná životní situace ze dvou pohledů. Z mužského pohledu v podání Jindřicha a ze ženského pohledu v podání Nataši. Asi o trošku víc se mi líbily Jindřichovy kapitoly
Samozrejme vam musi sedet Dominikuv humor, aby se vam knizka libila, coz mne osobne sedi. Celkem casto jsem se smala i nahlas, nektere casti byly hodne vtipne, ale spousta z nich az trapne prepalena a na me uz moc absurdni, vcetne zaverecneho rozhovoru. Takze celkove prumerna oddechovka, u ktere nedoporucuji premyslet.
Na sílu tlačené fórečky. Takže cítíte, jak autor až moc tlačí na pilu. Nepobavilo, nepoveselilo a dokonce jsem si říkala "to jako fakt"? Hrozné klišé a stereotypy, před kterými se za půlkou knihy už skoro schováváte.
Deníček stereotypního a přesto příšerně nesympatického páru, kde jsou ve vztahu "totální kretén" oba dva.
Byla to vážně slabomyslná blbost a většina vtipů, nebo pokusů o vtip, byla fakt trapná. Ale některé se povedly a musím na druhou stranu uznat, že mě stále zajímalo, co bude dál a při poslechu audioknihy mi to v práci poměrně dobře utíkalo.
Nic horšího, ale ani lepšího o tom nemůžu napsat.
Poslechnuto jako audiokniha. Podání Jindřicha mě hodně bavilo, brala jsem to s nadsázkou, že je to aby se člověk zasmál. Nataši vůbec, to mi přišlo trapný kopírování stylu humoru Jindřicha.
Taková klasická oddechovka. Dobře se čte díky kratším kapitolám. Pobaví. A pokud člověk nečeká nějaké hlubokomyslné (což by neměl už jen podle názvu), tak bude spokojen.
Poslouchal jsem jakou audioknihu v autě a náramně jsem se bavil. Byl jsem na silnici asi jediný kdo dodržoval rychlosntní limity, abych mohl co nejdéle poslouchat. Kdo se chce opravdu hodně bavit a smát a také v knize najít i něco, co je mu ve vztahu hodně podobné, tak začněte číst!
Velmi odlehčené čtení, které nemůže čtenář brát příliš vážně. Veškeré příběhy jsou popisovány s notnou dávkou nadsázky až absurdity. V mnoha případech však vtipy balancují až na hranici trapnosti (a někdy i za ní). Sice nemohu říci, že bych se smíchy popadala za břicho, ale mnoho úsměvných momentů to rozhodně mělo. Navíc mě moc bavilo sledovat odlišné vnímání stejných situací Jindřichovýma a Natašinýma očima.
Přidávám se k ostatním komentářům, když knihu hodnotím spíše kladně. Bylo to opravdu jednoduché a oddechové čtení, u kterého jsem se nejednou zasmála. Styl psaní obou autorů mi poměrně dobře seděl, takže kniha hezky plynula pod rukama. Za mě doporučení.
Nenáročná oddychová literatura, u které se dobře zasmějete. Vedle otřepaných klišé se občas zaskví vtipné a výstižné hlášky.
Nenáročné čtení, u první půlky jsem se i nahlas zasmála, druhá půlka slabší. Ale jako oddychovka fajn.
Už dlouho jsem se takhle u knihy nezasmála. Samozřejmě že je to přehnané a nadnesené, ale je to prostě dobře napsané. Je to knížka na jedno odpoledne, snadno se čte, člověk si z toho nic moc nevezme a brzy na to zapomene, ale i tak splnila očekávání.
Pohodová, rychle přečtená, oddechovka, jednoduchá... atd. Rozhodně se u ní zasmějete, ale rozhodně k ní přistupujte s nadhledem a z textu si nic neberte. Pohled autora na vztah je naprosto katastrofický, ale to připisuji celkové grotesce, která z daného titulu číší. Nudit se nebudete. Jednohubka mezi náročným čtením.
Ideální oddechovka, některé pasáže mě doslova rozplakaly....naštěstí smíchy. Dominik prostě umí a paní Zuzana byla dobrá volba do party!
no...co si budeme povídat...podle mě je deníček moderního fotra lepší a proto sražené 2 hvězdy. Ale pořád byly pasáže kdy jsem se za břicho popadala ;)
Knížka mě rozesmála a uvolnila, za mě v jednoduchosti je krása líbila se mi.