Deník jedné mrchy
Suzanne Hawley
Maggs je učitelkou dramatické výchovy na renomované dívčí střední škole. Poté co ji opustil přítel, trpí depresemi a Alison, její psychiatrička, jí navrhne, aby si psala deník, což by jí mělo pomoci „přenést se přes destruktivní myšlenkové vzorce a najít si produktivnější způsob života". Problém však tkví v tom, že cokoli Alison řekne, Maggs ignoruje. Místo toho splétá zlé intriky, jak získat svého bývalého milého zpět. Její deník je plný pestrých charakterů – Dana, neupřímná, povrchní „nejlepší" kamarádka, její kolegyně, co to s ní „dobře" myslí, drzé studentky a především nový školník, irský drsný mladík, který Maggs rozčiluje svou pohodovostí a zároveň je neuvěřitelně sexy. Maggs není schopna svůj život ukočírovat, zažívá jednu trapnou příhodu za druhou a je zřejmé, že ji čeká finální pokořující prohra.... celý text
Pokud člověk nehledá intelektuální, ale oddechové a humorné čtení, je tato knížka dobrá volba. Mě to pobavilo, i když je "příběh" samozřejmě naprosto přitažený za vlasy. Chválím za výborný a trefný český překlad.
Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala - lehké humorné čtení na podzimní splíny či zkouškové období. Margaret jsem si sice neoblíbila tak jako Bridget Jones, ke konci mě už místy štvala a vyústění knihy se mi nepozdávalo, přesto si kniha 4 hvězdy zaslouží. Kdybych si ji nešetřila, byla bych ji schopna přečíst za den.
PS - kdyby někdo věděl o knize podobného ražení (tedy lehké, vtipné a ne úplně blbé), napište mi prosím do zpráv! Zkouškové se blíží, je třeba se vybavit:)
"Pustila jsem si v televizi Svět sportu. Docela mě baví dívat se na ty fotbalisty v trenýrkách a sledovat, na kterou stranu ho nosí. Další strhující den."
Je to prostě odpočinková četba, která mě nejednou rozesmála :D Knihu jsem přečetla na jeden zátah, takže určitě všem doporučuju. Hlavně ženám ;)
Ze zvědavosti jsem dočetla, ale moc mě to nenadchlo. Hodně přitažené za vlasy, dost vulgární a ujeté. Podle mě slabší průměr.
Jako odpočinková kravina plní svůj účel, vulgarismy neuráží, sečteno podtrženo: tři hvězdičky.
Lehká, čtivá a v neposlední řadě velmi zábavná kniha pořízená v knihkupectví za pár korun :-)
nenáročná kniha pro nenáročné čtenářky, čtenářům se nedoporučuje... Bridget Jonesovou jsem teda měla radši :)
Jedna z mála knih, jež čtenáře nutí k hlasitému smíchu.
Nejedná se o stupidní romantiku o blbce a vévodovi, naopak hl. hrdinka je dost kritická, ironická, sarkastická příznivkině alkoholických nápojů, které se tak trochu lepí smůla na paty a jelikož je lehce zmatená, ocitá se v naprosto absurdně reálných situacích.
Myslím že je přesně ten typ žen, které ostatní ženy nemají rády...Takže fajn.
Chvílema jsem se pobavila, chvílema mi ale přišlo, že hlavní hrdinka je zralá na Bohnice ... kazilo mi to celkový dojem.
Knihu jsem četla pár let zpátky, ale bavila mě. Co stránka, to hlasitý smích. Doporučuji, nenáročné a zábavné čtení.
Úsměvný deník sobecké sebestředné učitelky, která se cítí být "ubližovaná celým světem" a naprosto nereálně smýšlí o sobě samé.Odpočinková zábavná četba.
Být to v reálném životě, tak Maggs tím jejím deníkem na místě umlátím... Přišlo mi to opravdu MOC přehnaný, zbytečně vulgární, některé části bych úplně vynechala a bylo to pořád stále to samý dokola. Dočetla jsem ji jen proto, že nerada odcházím od nedočtených knih, ale musela jsem se hodně přemlouvat. Měla jsem sto chutí s knihou praštit o zeď, jak mi lezla na nervy :D Jinak dvě hvězdy pouze za myšlenku, ale zpracování velké mínus. Po knize jsem sahla pouze z důvodu že z Beletrie pro ženy s nadhledem mám knihu Smrtí život začíná a ta se mi moc líbila, ale tohle byl tah vedle.