Stalker

Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259948/bmid_stalker-oet-259948.jpg 4 4309 4309

Ak sú lampy rozsvietené, môže ťa stalker vidieť zvonku, ale ak sú zhasnuté, ty neuvidíš stalkera, ktorý je už vnútri. Na e-mailovú adresu Úradu kriminálnej polície prišlo video. Niekto sa vkradol do záhrady rodinného domu a tajne nakrútil ženu cez okno. Na ďalší deň sa našlo jej telo, zomrela na následky rezných a bodných rán. Polícia dostala ďalšie video, ale neobsahovalo nijaký záchytný bod, podľa ktorého by bolo možné ženu identifikovať. A potom už bolo neskoro. Björn Kern našiel doma surovo zavraždenú manželku Susannu a utrpel takú ťažkú psychickú traumu, že vyupratoval celý dom a mŕtvu uložil do postele. Možno videl nejaký dôležitý detail, ale bol v akútnom šoku a policajti ho nemohli vypočuť. Vyšetrovatelia pri pátraní po sériovom vrahovi povolali na pomoc psychiatra a psychoterapeuta Erika Mariu Barka a ten uviedol Björna do hypnotického stavu. Lenže to, čo mu muž v hlbokom tranze porozprával, spôsobilo, že Erik sa rozhodol polícii klamať.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Stalker, 2014

michaela.97
06.05.2019 5 z 5

Po přečtení téhle knížky jsem se oficiálně zamilovala do manželů, tvořících pod jménem Lars Kepler. Děj mi utíkal a já se ani chvíli nenudila. Možná také proto, že krátké kapitoly se mnohem lépe čtou než obsáhlé a jednotvárné texty. Příběh se stupňoval a konec jsem dočetla s otevřenou pusou. Při čtení jsem se bála a zároveň se neskutečně těšila, jak bude knížka pokračovat dál. Za mě rozhodně jedna z nejlepších detektivek, co jsem kdy četla!

PPardinio
05.05.2019 4 z 5

Opět vydařená kniha od L.Keplera. Krátké kapitoly pomáhají ději a objeví se zde několik nových postav.Přesto jsem si z počátku nemohl zvyknout na fakt, že důležitou roli hrála při vyšetřování Margot Silvermanová, která prostě není Saga Bauerová. Joona se dostával do děje dost pozvolna, ale s odstupem času si myslím, že to bylo dobře. Oproti Hypnotizérovi mě naopak sedla postava Erika M. Barka, který mě bavil a tentokrát jsem mu dost fandil, i-když v některých fázích příběhu působil trochu moc dokonale a nepolapitelně :-) O Stalkerovi jsem měl jasno zhruba po 280 stránkách, ale o to více mě bavila snaha autora o klamavé stopy.

seracén
04.05.2019

Má první od této dvojice autorů, ale nejsem zklamaná, příběh od počátku chytne a už nepustí.

Dřiša
26.04.2019 4 z 5

skvělá kniha

rekon
23.04.2019 5 z 5

Další skvělý kousek od tohoto dua.

frantisek8863
22.04.2019 4 z 5

Trochu jsem byl překvapen z Joony a trochu ho postrádal , ale děj se držel slušně v obrátkách napětí a závěr byl pro mě překvapením. Jen tak dál.

monika3838
22.04.2019 5 z 5

Precteno jednim dechem. Pri cteni jsem se az hrozive vzila do obeti,kde bylo vse popsano tak skutecne az behal mraz po zadech.. kniha poutava od sameho zacatku

Lacerta.j
14.04.2019 4 z 5

Dobrej napínák!

Lavender756
13.04.2019 4 z 5

Napínavá! Začala jsem od toho dílů, aniž bych věděla, kolikátý to je,zkrátka mě zajímalo téma knihy a už teď se klepu na celou sérii. Začala jsem číst večer, sama doma a bála jsme se již spát hne spí pár prvních kapitolách!

Abia
11.04.2019 4 z 5

Tentokrát to bylo hodně surové, nakonec bych asi začala zatahovat záclony a zamykat se na noc. Líbí se mi i linka Joony Linny. U takových témat si musím říkat, že se to neděje denně a že to není reálné. Dobře se zamkněte a užijte si další hezkou knihu :-D.

Bara Zelenkova
06.04.2019 5 z 5

Výborné. B

greetchen
02.04.2019 4 z 5

Klasická Keplerovka, silná, temná, místy možná až nepříjemně nechutná, ale asi to k tomuto žánru patří. Místy možná zbytečně rozvleklé, v některých pasážích ztěží uvěřitelné, ale naštěstí v míře, aby to celkovému dojmu z knihy neublížilo.

monte
31.03.2019 5 z 5

Dvojice Kepler jsou opravdu mistři napínavých detektivek.

Alfondra
22.03.2019 4 z 5

Napínavé, čtivé.

izzzinka
19.03.2019 5 z 5

Snad první kniha od L. Keplera do které jsem se nějak nemohla začíst.. ale zhruba od půlky jsem ji nedala z ruky. Sice jsem i nějak tušila jak to dopadne, ale i tak byl konec excelentní. No nic, jdu na Lovce. ;-)

Vendas
19.03.2019 5 z 5

Doporučuji

LisbethS
08.03.2019 5 z 5

Stalker mě překvapil. Myslím tím, kdo jím byl. Kdo již četl chápe. Člověk předjímá, nechává se oklamat předsudky. Psychické vyšinutí, pomsta, ......toť témata k zamyšlení.

oxiduji
06.03.2019 4 z 5

V tomto díle méně Joony, více Marie :) opět jsem měla problém s přítomným časem ve vyprávění. Samotný příběh se mi líbil, často zmiňovaná "roztahanost" mi nevadila. Zase si na chvíli musím od Keplera odpočinout, protože ten přítomný čas mi vaří mozek.

magica6099
28.02.2019 4 z 5

Dočteno. Myslím, že si teď od Joony musím chvíli odpočinout, abych měla zase čistý štít na Lovce a Lazara. :-) Přečetla jsem postupně všechny díly, a člověk už je toho přehlcen. Konkrétně těch nelogických kroků postav.
Kniha je velmi čtivá, napínavá, ale vrah mě zklamal. Jak již bylo psáno, méně stránek by neuskodilo. :-))

Burák
26.02.2019 2 z 5

Na Stalkera jsem dostala tip hned od několik lidí, takže očekávání jsem měla poměrně vysoká. Od autorů jsem ještě nic nečetla, ale říkala jsem si, že ten humbuk okolo jména Lars Kepler nebude náhoda.

No, přečetla jsem to celkem rychle, takže se to četlo dobře, ale jinak to žádná velká pecka nebyla. Téma i atmosféra se mi líbily, i když by textu prospělo zkrácení aspoň o pětinu. A ta část knihy po odhalení vraha, ta mi nesedla vůbec. Stejně tak jako závěr plný klišé.

Hlavní problém mám ale s uvěřitelností celého příběhu. Speciálně s psychologií postavy vraha, tomu prostě nemůžu věřit i kdybych moc chtěla.

Takže celkově je to velmi slabý průměr. Nicméně, šanci ještě nějaké další detektivce od Keplera v budoucnu dám.