Umění smrti

Umění smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496984/bmid_umeni-smrti-GRN-496984.jpg 4 66 66

Nejnovější londýnská umělecká výstava je skutečně zabijácká… Undergroundový umělec zanechá přímo na Trafalgarském náměstí tři skleněné vitríny obsahující morbidní umělecká díla: mrtvoly tří bezdomovců. Umělec přislíbil, že další díla budou následovat a tak nově povýšená detektiv inspektorka Grace Archerová a její uštěpačný detektiv seržant Harry Quinn musejí závodit s časem a objevit stopy, které po sobě vychytralý vrah zanechal. Když se u dalších londýnských památek objeví další vystavená těla, která vrah navíc živě vysílá přímo na sociálních sítích, honba za zabijákem nabírá na obrátkách. Když však Archerová zjistí, že by vraha mohla mít blíž, než kdy tušila, uvědomí si, že se zaměřil přímo na ni… Vytváří mistrovské dílo a ona se má stát hlavní hvězdou jeho sbírky.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta

The Art of Death, 2021

agnes25
02.02.2023 5 z 5

Nechápu, tak nízké hodnocení. Mě se kniha líbila, neotřelé téma, svižný děj, sympatická hlavní hrdinka a překvapivý konec. Vše, co má mít dobrá detektivka. Já knihu určitě doporučuji.

renulka16
31.01.2023 2 z 5

Bohužel, je tato kniha pro mě obrovské zklamání. Dle anotace se jeví, že kniha bude brutální, svižná, zkrátka naprosto thrillerovská.
Mě však kniha zklamala hned od začátku. Není v ní nic, co by mě bavilo. Jedině tak to, že má krátké kapitoly. Ale to, že kniha nesedí mně, neznamená, že je špatná! Na GR má hodnocení velice vysoké.

Na můj vkus zkrátka v knize bylo málo zaměřeno na samotné vraždy a vraha. Během krátké chvíle vždy na všechno přišli a bylo to prostě takové strohé. Bez jakýchkoliv emocí, takže jsem se nedokázala vcítit ani do role vraha, ani do role vyšetřovatelky, která s tím měla mnoho společného ale dokonce ani do role oběti, což je dost smutný, když jednou byl dokonce malý chlapec.

Podle mě to byl všechno hr, hr ať už to mám za sebou. To je můj názor. I samotné dialogy jsou hrozně strohé.

Ale abych tedy jen všechno nehanila, tak chválím obálku, díky které jsem si hlavně knihu vybrala..

@pribehyodjany
23.12.2022 3 z 5

Při čtení jsem si několikrát vzpomněla na detektivní seriály v televizi, kdy za hodinu stihnete zjistit, kdo umřel, projít několik výslechů a forenzních stop a na konci se sám vrah dozná.

Tady je to přesně takové, nejde se v ničemu moc do hloubky, ale příběh je svižný, napsaný krátkými větami s hodně dialogy. Nikde děj nestojí, i když druhá třetina byla trochu slabší, než konec a začátek. Nečekejte žádné složité důkazy, tisíc odboček a slepých cest ani sofistikovaného vraha. Je to poměrně přímočaré a já se bohužel žádného velkého překvapení nedočkala a vraha jsem odhadla velice brzy. Anotace slibuje využití sociálních sítí a ano, asi jednou jsem se zarazila a říkala si, jak je vlastně používám já, ale jinak si myslím, že mohli být využity ještě mnohem více.

Hlavní detektiv Archerová je poměrně sympatická, bohužel stejně jako její kolega, mají oba temnou minulost, což mi připadá v detektivkách už velmi ohrané klišé. Co bych z knihy klidně celé vynechala je linka/vztah Archerové s jejím dědečkem, která mě nebavila, jejich rozhovory byly jak přes kopírák a často akorát brzdily běh vyšetřování.

2022  76%Umění smrti
2025  0%Zavři oči