Děti z Bullerbynu

Děti z Bullerbynu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370259/mid_deti-z-bullerbynu-iYZ-370259.jpg 5 4718 4718

Veselé vyprávění o životě, povinnostech i hrách dětí ze švédské samoty patří ke klasice dětské literatury. Ilustrováno Helenou Zmatlíkovou. Bullerbyn je malá vesnička, kde jsou tři statky a kromě dospělých tu žije pouze šest dětí, které spolu zažívají spoustu dobrodružství a legrace. Jejich příhody popisuje sedmileté děvčátko.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)

Bara rolight i Bullerbyn, Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, 1947

petka-2007
22.01.2013 5 z 5

Jedna z knih mého dětství, patřila mezi mé oblíbené, byla úžasná :-)

Žanek
07.01.2013 5 z 5

Nejkrásnější kniha!
I moje děti ji milují!

xxiixxi
31.12.2012 5 z 5

Moje oblíbená knížka, jako malá jsem ji četla mnohokrát! Líbí se mi jména těch dětí, ještě dodnes si je pamatuji jako básničku Lisa, Lasse, Bosse, Anna, Olle, Britta. :-)

kneznaliba
30.12.2012 5 z 5

Skvělá a nezapomenutelná kniha.

Danusshka
28.12.2012 5 z 5

Jako dítě jsem tuhle knihu přečetla asi tak 10x :-)

zuzlajs
10.12.2012

Je to jedna z nejkrásnějších dětských knížek. Jako malá jsem ji četla mnohokrát a i teď se k ní vracím, když předčítám svým dětem.

MAGY
30.11.2012 5 z 5

Tuhle knížku jsem jako malá zbožnovala . : )

Veru.nka
29.11.2012 4 z 5

Kniha mého dětství.
Přečetla jsem ji snad pětkrát. Nejprve jsme ji museli číst ve škole, ve druhé třídě, po té jsem se k ní ráda vracela sama od sebe. Pamatuji, že se mi v té době strašně moc líbila.
Určitě si ji ještě někdy přečtu a pokud se k tomu nedostanu teď, tak možná až budu mít děti... :)

Kůstka
11.11.2012 5 z 5

Nejkrásnější a jedinečná knížka mého dětství. Chtěla jsem mít život jako oni a Bullerbyn jsem si zamilovala. Díkybohu má ctěné místo v mé knihovně a kdykoli si ji můžu přečíst znovu. A těším se na to! :)

keselylenka
29.10.2012 5 z 5

Ač je to trochu ostuda, poprvé jsem tuto knihu četla až svému synovi. Každopádně musím říct, že se mi moc líbila a určitě si ji ještě několikrát přečteme.

ttinecka
22.10.2012 5 z 5

miluju tuhle knížku, našla jsem dokonce i staré vydání a už se těším, až ji budu moct číst svým dětem :-)

SaDiablo
21.10.2012 5 z 5

Jedna z prvních knih, co jsem sama přečetla! Zrovna nedávno jsem ji vyhrabala u babičky v mých starých věcech a zaplavila mě vlna nostalgie. Hned jsem ji lupla devítileté sestřence, ať si na Lisu zvyká. :-)

estelina2300
10.10.2012 5 z 5

Skvělá knížka která mě moc bavila.

TessDragon
29.09.2012 5 z 5

Moje dětská srdcovka. Co více k tomu dodat? Nevyměnila bych ji.

nelcisko
25.09.2012 3 z 5

Na chvíli jsem se vrátila do dětských let a to se mi líbilo :) Ale proto, abych v těch dětských letech chtěla opravdu setrvat, bych si raději přečetla np. Harryho Pottera :) Takže když toto dílo ohodnotím třemi hvězdičky, myslím, že se nikdo hněvat nebude.

Graine
16.08.2012

Klasika mých dětských let

vikaa
15.08.2012 5 z 5

Tohle byla knížka mého dětství. Zvlášť Anna mi byla moc sympatická. Dodnes si pamatuju jak šla nakupovat do obchodu...

kniholka
14.08.2012 5 z 5

Už jako malá jsem se od ní nedokázala odpoutat. Jedna z nejlepších knížek mé minulosti, současnosti i budoucnosti :-).

dark.ma93
10.08.2012

Moje dětství a to co jistě budu číst i svým dětem. Kniha, ke které se dá vrátit i v dospělosti, jednoduše proto, že k ní máte citový vztah z dětství.

VercaVerca
02.07.2012 4 z 5