Dětské zoubky

Dětské zoubky
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415524/bmid_detske-zoubky-1YC-415524.jpg 4 1276 1276

Suzette se nedaří navázat vztah s její sedmiletou dcerou, která nemůže – nebo nechce – mluvit. Už od jejího nejútlejšího dětství cítila, že ji Hanna odmítá. Suzette připadá, že ji její dítě nenávidí, a ta myšlenka ji děsí. Alex nechce věřit své manželce, že se jejich dcera chová krutě a nenormálně. Je Hanna jen zlobivá holčička, jejíž chování pramení z vysoké inteligence, kreativity a snad i osobního kouzla? Nebo se opravdu snaží svojí matku zabít? Silný a břitký psychologický román nové talentované autorky Zoje Stage, Dětské zoubky, nabízí více otázek, než odpovědí – a podrží si své tajemství až do šokujícího konce.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Omega

Baby Teeth, 2018

S.Nicole93
26.03.2019 4 z 5

Velice čtivá kniha, přečetla jsem jí během dvou dnů. Příběh jako takový je zajímavý, je to něco jiného oproti ostatním "krvákům". Po čas celého příběhu je fajn vidět situaci z různých stran, z pohledu Hany a z pohledu Suzette.

Ke knize je potřeba přistupovat otevřeně a nepodlehnout "nálepce Bestseller".

Za mě doporučuji.

Trustty
21.03.2019 4 z 5

Na začátku knihy by si člověk mohl myslet, že je malá Hanna opravdu posedlá.
Příběh se četl pěkně. Jak z pohledu Hanny tak její matky.
Škoda, že konec nebyl tak úplně dotažený.
I tak to bylo dobré počteníčko.

soukroma
19.03.2019 3 z 5

Neuspokojivé. Děsivé, nepochopitelné, nepříjemné. Zejména proto, že bylo nejasné, zda jde o horor nebo patologické/sociopatické chování (čí vlastně) - a naneštěstí to nevěděla ani sama autorka, protože ten konec byl opravdu neodpustitelně banální - nevyjasnilo se nic.
Takže jak celkem čtivé, tak stejnou měrou nevěrohodné - mj. v tom, co všechno předškolní dítě ví, umí, dá si dohromady, zjistí, vymyslí, naplánuje a vlastnoručně provede. 50%

martina7199
19.03.2019 4 z 5

Kniha byla velmi čtivá a námět se mi líbil. Bylo tam pár mrazivých okamžiků, ale otevřený konec? Pokračování bych si ráda přečetla.

MakiKorda
19.03.2019 1 z 5

Kniha sama osobě mě absolutně nenadchla.
Vše moc zdlouhavé a zápletky jsou krátké a nijak dechberouci.
Dvě hvězdičky dávám za hezký námět (možná více zaujme ženy s dětmi) a za zajímavé zpracování vyprávění (hanna a suzette).konec dost otevřený, pokud vyjde další, i tak nezanevřu a přečtu si ji a budu doufat v polepšení.

janamaxik
16.03.2019 2 z 5

Čekala jsem daleko víc. Pro mě celkem zdlouhavý a nudný děj

evasamankova
14.03.2019 5 z 5

Čtivý mnohovrstevnatý příběh, u něhož celkem zamrazí. Příjemný vypravěčský styl, napětí, promyšlenost. Nemám, co vytknout.

Ceeca
14.03.2019 5 z 5

Po dlouhé době, kdy mě kniha bavila a nadchla. Maximální spokojenost. Dobré téma, akurát ten konec :O myslela jsem, že se přijde co té malé je :D nevadí. Oprvdu mě kniha bavila.

Ajuszka
13.03.2019 5 z 5

Panejo.. Já vůbec nevím,co si o té knížce mám myslet. Ze začátku jsem si říkala,že Hanna by potřebovala dostat akorát tak pár facek..Teď po přečtení je mi jasné,že takhle nemocné děti nejspíš opravdu existují a je mi z toho smutno. Nicméně každému doporučuji si knihu přečíst,četla se velmi dobře a konec je docela otevřený tak kdo ví,třeba se dočkáme pokračování

Zara_
13.03.2019 5 z 5

Právě dočteno.. A upřímně..nevím, co si myslet. Příběh je úžasný. Zařadila jsem knihu do svých oblíbených. Vážně jsem ji přečetla jedním dechem.. Po dočtení se ale cítím jinak než na začátku, poslední kapitoly pro mě byly docela emotivní a silné.. Do knihy jsem se dokázala dokonale vžít, jak s malou Hannou, tak se Suzette.. Co se závěru týče, tak jsem zklamaná, nemám ráda otevřené konce a u téhle knížky obzvlášť :D Vážně mě zajímalo co se bude dít, ale tak nějak jsem si myslela že to dopadne tak jak to dopadlo, ale i tak dokázala autorka na konci překvapit. Za mě jedna z nejlepších knížek.

Veve721
12.03.2019 5 z 5

"Dětské zoubky" je výborný počin, který má vše, co čtenář očekává od povedeného psychologického thrilleru. Skvěle napsané postavy, silnou dávku realističnosti, gradující napětí a pořádně ďábelského záporáka. Malá Hanna je opravdu děsivá a já být její matkou, tak asi dávno balím kufry a utíkám co nejdál to jde. Nebo najmu vymítače ďábla. :D Autorka má chytlavý styl vyprávění, umí pracovat s napětím a zvládá udržet čtenáře při čtení. Opravdu není jednoduché se od této knížky odtrhnout a hodněkrát jsem musela odolat pokušení prolistovat se na konec a vyspoilerovat si závěr...

Bíčko
09.03.2019 2 z 5

Tuhle knihu jsem sice přečetla za jeden den, ale spíš proto, že jsem zrovna měla čas, než že by se mi tak líbila. Čekala jsem “šokující” zvraty a překvapivý konec, ale ani jedno nenastalo. Za mě nic moc.

Tess666
27.02.2019 5 z 5

Predstava, ze tak male dite tohle dokaze, by asi vsechny odradila aby si nejake porizoval.... Super kniha u ktere mate mrazivy pocit od zacatku do konce

Bella09
26.02.2019 4 z 5

Výborná kniha. I když se mi kniha líbila, tak mám opět problém s označením thriller, to podle mě prostě není. Spisovatelka si vybrala velmi zajímavé téma. Snad všichni lidé předpokládají, že malé děti jsou bezbranné a bezelstné. Zde se ukazuje, že tomu tak být vždy nemusí. Leckdy bych byla ráda věděla co si o různých situacích myslí Alex. Tak se to třeba dozvím v pokračování knihy. Vzhledem k otevřenému konci pokračování očekávám. Téma rozhodně není vyčerpané a určitě se dá úspěšně pokračovat.

romanka26
25.02.2019 5 z 5

Tak tohle byla naprosto perfektní kniha. Ctiva, napínavá.. Přečtena za jeden večer :))

klaraj093
19.02.2019 5 z 5

Mám z toho smíšené pocity, ale kniha byla super. Velmi dobře a rychle se četla. Těším na pokračování!! Protože konec byl opravdu zajímavý!

sulcova91
19.02.2019 4 z 5

Naštěstí se nepotvrdilo čeho jsem se v jednu chvíli obávala, a sice že se děj bude ubírat nadpřirozeným směrem. Kniha se mi libila a určitě bych se s pokračováním nenechala přemlouvat. Nebylo to vůbec špatné.

ladyajva
18.02.2019 5 z 5

Jedním slovem skvělé. Ještě nemám děti, takže jsem byla dost odosobněná. Na začátku jsem si myslela, že to bude mít nadpřirozený ráz, naštěstí se to nestalo, knížce by to nepasovalo. Jen je škoda, že se víc neřešila Hanna a její problém, třeba co jí teda ve skutečnosti bylo. Závěr dobrý, ale čekala jsem něco jiného, třeba dokonané plány Hanny.

Dasenda
18.02.2019 4 z 5

Trochu morbidni, ale zároveň napinave, nebylo to vubec špatné

alcerka
18.02.2019 4 z 5

Hanna: 7 letá dívka, která je přesvědčená o tom, že jí matka chce vzít tatínka. Jediného člověka, který ji má rád. A tak je stvořena Marie-Anne, alespoň ta je schopná vyslovit matce do očí, jak moc ji nenávidí...
Suzette: neměla dokonalé dětství, proto se snaží být dokonalá. Bohužel přes veškerou péči její dcera stále nemluví. Suzette se denně sžírá myšlenkami - udělala toho pro Hannu dost? A má ji vlastně ještě ráda?

Stránky příjemně ubíhají pod rukama. Obecně mám ráda, když se střídají úhly pohledu více postav. Otevřený konec se mi líbil, je v něm dost prostoru pro fantazii. Ale určitě nemějte od knihy přehnaná očekávání - z očekávání pramení zklamání.